דו''ח תפקוד מועצת מיתר חושף אתגרים לצד שיפורים בנושאי ביטחון, תשתיות ושירות לתושב

הדו"ח המסכם את פעילות מועצת מיתר לחודשים מרץ עד אוקטובר 2024 מציג תמונת מצב מעורבת של אתגרים לצד שיפורים. התושבים ממשיכים להעלות ביקורת בתחומים שונים כמו ביטחון, ניקיון ותשתיות, אך עם זאת, ישנם תחומים בהם ניכרים מאמצים ושיפורים ממשיים מצד המועצה.
שיפורים בתחום הביטחון: תקציבים מוגדלים ומערכות חדשות
המועצה הצליחה לגייס תקציבים משמעותיים עבור רכיבי ביטחון, בהם כ-900,000 ש"ח לטובת שכונת כרמית, ו-7.5 מיליון ש"ח נוספים לשיפור הביטחון ברחבי מיתר וכרמית. במסגרת זו, המועצה חידשה את רכבי הסיור, שהינם כעת ממותגים ומאובזרים עם צ'קלקות ומדים טקטיים תואמי אבטחה. כמו כן, שכר המאבטחים עלה ב-7%, והוסדר מסלול אופק קידום חדש עבורם – דבר שצפוי לשפר את היציבות בתחום כוח האדם. בנוסף, 30 מצלמות חדשות הותקנו והחלו לפעול, עם תכנון להרחיב את הפריסה.
עם זאת, ישנם תושבים שמעלים טענות לגבי נכונות הנתונים. בפוסט שהופץ ברשת, נטען כי תוספות התקציב לביטחון לא הגיעו ישירות מהמועצה אלא ממקורות חיצוניים כמו מג"ב והמשטרה. כמו כן, על פי הטענות, אין שיפור משמעותי במצבת המאבטחים בפועל, ושכרם נשחק הרבה מעבר לאחוזים שצוינו.
מוכנות לחירום: צעדים חדשים ופתרונות מתקדמים
באפריל 2024, המועצה החלה בתכנון מרכז הפעלה יישובי, שאמור להתחיל לפעול בנובמבר. לצד זאת, הוכשר מחסן לוגיסטי במרכז הקהילתי שהוכרז כמרכז פס"ח (פינוי, סעד וחילוץ) המיועד לשעת חירום. בהתאם, משרד הפנים סיפק תמיכה נוספת של 144 מזרנים ו-300 שמיכות, כחלק ממענה לחוסרי חירום שנצפו במועצה. אלה הם צעדים שצפויים להעלות את רמת המוכנות לאירועים בלתי צפויים.
תושבים העלו ביקורת על כך שעדיין קיימים פערים משמעותיים במוכנות לחירום, כגון ציוד לא מספק במרכזי ההפעלה וחוסר שקיפות לגבי עדכון תכנית האבטחה. בפוסט של סיעת מחוברים נטען כי המועצה מתפארת בהישגים שאינם משקפים את המציאות בשטח, כמו תכנית אבטחה שלדבריהם לא עודכנה מזה זמן רב.
ניקיון ופיתוח הנוף הציבורי
בתחום הניקיון נרשמה התקדמות משמעותית. המועצה ערכה מכרז חדש והתקשרה עם קבלן ניקיון חדש אשר יטפל בצרכי היישוב. בנוסף, המועצה השקיעה בחידוש מערכות ההשקיה ברחבי היישוב, כולל חיבור מערכות השקיה חדשות למערכת שליטה מרחוק, שמאפשרת פיקוח מיטבי על פיזור המים ושמירה על החוסן האקולוגי.
תושבים הביעו חוסר שביעות רצון מטיפול המועצה בניקיון השכונות המרוחקות יותר, וציינו כי ישנם אזורים שבהם לא מורגשת ההשפעה החיובית של המהלכים הללו. על פי הפוסט שהופץ, נדרש פיקוח צמוד יותר על קבלן הניקיון החדש.
שירות לתושב: אגף חדש והטמעת מערכות דיגיטליות
במטרה לשפר את איכות השירות לתושבים, המועצה הקימה אגף שירות לתושב אשר יהיה אחראי על מתן מענה במוקד העירוני, לצד יחידת אכיפה ופרסום. המועצה חתמה על הסכם עם חברת וואן סיטי לאספקת מסופונים חדשים, שצפויים לשפר את אופן הפיקוח והמעקב על פניות התושבים. כמו כן, הושלם איפיון אתר אינטרנט חדש שנמצא בתהליך בנייה, אשר ישפר את נגישות המידע והשירותים הדיגיטליים לתושבים.
למרות זאת, תושבים טוענים כי בפועל השירות אינו עומד בסטנדרטים שהובטחו. הם מדווחים על תקלות במערכות הדיגיטליות ונתוני שביעות רצון נמוכים שנאספים לעיתים רחוקות בלבד. גם אתר המועצה שנמצא בתהליך עדכון, לא מספק את צורכי התושבים בקצב המצופה.
פערים במערכות החינוך
הדו"ח מציין ליקויים בטיחותיים חמורים בבתי הספר והגנים במיתר, כאשר חלקם טרם טופלו. התשתיות מיושנות, ובבית הספר יצחק נבון עדיין נרשמים ליקויים במערכות הניקוז, המובילים לחדירת מים אל תוך המבנה, בעיות שטרם נפתרו על אף השקעת משאבים.
מציאות מורכבת עם צעדים לעתיד
דו"ח הביקורת האחרון חושף שורה של פערים וחוסרים בניהול המועצה, כאשר חלק מהתוכניות לשיפור אכן מתקדמות, אך ישנם תחומים מהותיים שדורשים התייחסות מיידית. לצד השיפורים שהמועצה מציגה, תושבים ממשיכים להצביע על פערים משמעותיים ומחסור בשקיפות ובתיאום מול הציבור. האם מועצת מיתר תצליח להדביק את הפערים ולספק את צורכי התושבים, או שתמשיך להתמודד עם ביקורת ותחושת חוסר אמון מצד הקהילה? הזמן יגיד.