למרות המלחמה והחרם בעולם: שנת יבול מוצלחת בענף התמרים

עונת גדיד התמרים נפתחה לאחרונה בישראל, והראשונים להתחיל בגדיד הם חקלאי הערבה ובקעת הירדן, אזור המאויים על רקע אירועי הפיגוע בדרום ים המלח ופיגוע הירי בספטמבר במעבר אלנבי.
בהמשך, הצטרפו גם מגדלי התמרים בצפון ים המלח והעמקים הצפוניים, עם הזן המקומי הראשון שמגיע לשווקים – ה"דקל נור". מדובר בתמר רך ובעל מרקם עדין, האהוב בעיקר על חובבי מתיקות מעודנת, והוא גדל בעיקר בערבה ובצפון ים המלח.
גל טוויג, משולחן התמרים במועצת הצמחים, ציין כי "התמר הישראלי נחשב לכוכב ייצוא בינלאומי, בעיקר תמר המג'הול, כשהפופולריות שלו גוברת הודות לטרנד הבריאות העולמי. עם זאת, השנים 2021 ו-2022 היו קשות עבור המגדלים, שהפסידו כספים רבים בשל תחרות גוברת בשווקים, מחסור בידיים עובדות, עלייה בחרמות, ומגפת הקורונה."
טוויג הוסיף כי "למרות המשברים, השנה האחרונה הייתה מוצלחת עבור המגדלים, עם יבול של כ-50,000 טון תמרים ופתיחת שווקי ייצוא חדשים, כולל השוק הסיני. השנה אנו צופים יבול גבוה אף יותר, כ-55,000 טון."
ערך ייצור התמרים בישראל עומד על כ-1.2 מיליארד ש"ח, כאשר כ-900 מיליון ש"ח מהם מגיעים מייצוא. הענף מפרנס עשרות אלפי משפחות ברחבי הארץ, בעיקר בבקעת הירדן ובערבה, והזנים הבולטים בשוק המקומי הם המג'הול, ברהי, דקל נור וחיאני.