המפעל החדש של התעשייה האווירית באופקים – חזונו של עמיר פרץ מתגשם בתוך שבעה חודשים בלבד

למרות המלחמה: התעשייה האווירית חנכה מפעל אלקטרוניקה מתקדם באופקים, בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים, שבעה חודשים לאחר החלטת הדירקטוריון. המפעל צפוי להעסיק מאות עובדים מקומיים, ולחזק את הכלכלה והביטחון
send whatsapp messsage send FB messsage
המפעל החדש של התעשייה האווירית באופקים – חזונו של עמיר פרץ מתגשם בתוך שבעה חודשים בלבד צילום: התעשייה האווירית

התעשייה האווירית חנכה השבוע מפעל אלקטרוניקה חדשני בעיר אופקים, במעמד שר הביטחון לשעבר ויו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ, וראש עיריית אופקים, איציק דנינו. המפעל, הנקרא "אופק", הוקם בזמן שיא של שבעה חודשים בלבד, בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים, ונועד לספק מענה לצרכי ייצור אלקטרוניים מתקדמים עבור מערכת הביטחון הישראלית.

ההחלטה על הקמת המפעל התקבלה במהלך ביקור שערך פרץ באופקים וביישובי עוטף עזה לאחר מתקפת הטרור הקשה ב-7 באוקטובר, והייתה חלק מאסטרטגיה רחבה לפיתוח הנגב והדרום. המפעל באופקים מתווסף למפעל היבשה החדשני שהוקם בבאר שבע בפברואר האחרון, והוא צפוי להעסיק כ-100 עובדים עד סוף 2025, בהם מהנדסים והנדסאים תושבי האזור.

חיזוק הכלכלה והקהילה באופקים

הקמת המפעל היא צעד חשוב בחיזוק הכלכלה המקומית של אופקים והדרום כולו, תוך דגש על יצירת מקומות עבודה חדשים ושיתופי פעולה עם האקדמיה בדרום. נכון לעכשיו, גויסו כבר 40 עובדים תושבי הדרום, כאשר מחציתם תושבי אופקים, לתפקידי הנדסה וייצור. במהלך השנים הקרובות, צפוי המפעל להתרחב ולספק עבודה למאות עובדים נוספים.

ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, בירך על הקמת המפעל והדגיש את חשיבותו לחיזוק החוסן הכלכלי והביטחוני של העיר והאזור. "הקמת מפעל 'אופק' באופקים מסמלת את ההתחדשות, את התקווה ואת חוסנה של המדינה שלנו. להקמת המפעל הזה יש משמעויות רבות, במיוחד על רקע התקופה הקשה שכולנו עוברים," ציין דנינו.

טכנולוגיות ייצור מתקדמות לטובת מערכת הביטחון

המפעל החדש יעסוק בתחומי הרכבת מעגלים אלקטרוניים בטכנולוגיית SMT, הלחמות רכיבים בטכנולוגיות מתקדמות, והרכבות אלקטרומכניות לפי תקנים צבאיים מחמירים. המפעל מתוכנן לספק רכיבים למערכות של התעשייה האווירית בזירות שונות ולהפוך למרכז ידע טכנולוגי ראשון מסוגו בישראל. המפעל ישמש לא רק את מערכת הביטחון הישראלית אלא גם לקוחות נוספים ברחבי העולם.

עמיר פרץ, יו"ר התעשייה האווירית, ציין את חשיבות המפעל כ"עמוד תווך בפיתוח כלכלי וחברתי של הנגב". לדבריו, "המפעל יהווה מגדלור לעיר כולה, ויהיה עדות לרוח החזקה של תושבי הדרום שהחליטו להישאר ולבנות, גם במציאות המאתגרת שנכפתה עליהם."

העתיד של אופקים והתעשייה הישראלית

מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, הדגיש את תרומת המפעל החדש לפיתוחה של התעשייה הישראלית. "בשנה האחרונה התעשייה האווירית הפגינה ביצועים מרשימים מול איומים חסרי תקדים, והמפעל החדש באופקים הוא חלק מהמאמצים להרחיב את הפעילות ולתמוך בביטחונה של ישראל," אמר לוי.

השר לשיתוף פעולה אזורי והממונה על החברות הממשלתיות, דוד אמסלם, ששיבח את פרץ והנהלת התעשייה האווירית, סיכם: "עשיתם כאן משהו שהוא גאווה לאומית. ההשקעה שלכם תביא תוצאות לטווח ארוך ותסייע לנו להבטיח את הדורות הבאים."

הקמת המפעל באופקים לא רק תחזק את מערכת הביטחון הישראלית, אלא גם תהווה מנוע צמיחה כלכלי עבור תושבי האזור, ותקדם את הפיתוח החברתי והעסקי של הדרום.