אושרה להפקדה: 804 יחידות דיור נוספות ביישוב כרמית שבצפון הנגב

התוכנית שמגדילה את היישוב כרמית ב-804 יחידות דיור אושרה להפקדה, אך קיימת ביקורת על כך שרבים מתושבי המקום רכשו דירות בעקבות הטבות דיור שהיו בעבר, והיום עלולים להרגיש מקופחים מהתנהלות הרשויות
send whatsapp messsage send FB messsage
אושרה להפקדה: 804 יחידות דיור נוספות ביישוב כרמית שבצפון הנגב הדמיה תוכנית כרמית הרחבה דרומית.-קרדיט: רונאל אדריכלים

התוכנית להרחבת היישוב כרמית, שנמצאת בתחומי המועצה המקומית מיתר, קיבלה לאחרונה אור ירוק מהוועדה המחוזית דרום. מדובר בתוספת של 804 יחידות דיור שיתווספו ליישוב הנמצא בצפון הנגב, בתמהיל משתנה של 2-6 יחידות דיור במגרש. השכונה החדשה, אם תאושר למתן תוקף, תיבנה על שטח של כ-333 דונם וכוללת גם שטחים פתוחים בהיקף של 24 דונם, מבני ציבור, ושבילים להולכי רגל ולרוכבי אופניים.

הרחבת היישוב נועדה לחזק את הישוב הקהילתי כרמית, אשר מונה כיום כ-500 משפחות. למרות הפיתוח המהיר והשאיפה למשוך אוכלוסיות חדשות לאזור, קיים פער מהותי בין התוכנית לשיפור איכות החיים לבין התחושות בקרב חלק מהתושבים, שרכשו את בתיהם על בסיס הטבות דיור שהיו קיימות בעבר. עבור רבים, ההטבות היו תמריץ מרכזי לרכישת דירות בכרמית, והעדרם כעת יוצר תחושת תסכול לגבי עתיד היישוב.

שבוע שעבר התקיים דיון בג"ץ סביב נושא ההטבות הממשלתיות לתושבי כרמית. במסגרת הדיון, הציעה המדינה פשרה שתינתן רק לחלק מהתושבים, אולם ראש מועצת מיתר-כרמית, שמעון פרץ, דחה את ההצעה. פרץ התעקש על כך שכל תושבי היישוב יזכו להטבות שניתנו במקור לכלל הרוכשים. דיון זה שופך אור על המתח הקיים בין ההבטחות של הרשויות לתושבי היישוב לבין המציאות המשתנה בהיעדר ההטבות שהיוו חלק מרכזי במודל הפיתוח של כרמית.

תכנון בר קיימא בשכונה החדשה
התוכנית החדשה כוללת פיתוח של מערכת דרכים מחוברת לכיכר הכניסה הראשית של היישוב, והיא כוללת תכנון נוף שמותאם לערכי הטבע המקומיים. השכונה תשולב בצורה מתואמת עם התוואי של נחל סנסנה, כך שתשמר את האופי הטבעי של האזור ותציע מרחבים ציבוריים פתוחים לתושבים.

שי קרפ, מנהל מרחב דרום ברשות מקרקעי ישראל, ציין כי התכנון האיכותי של השכונה החדשה משלב את הנוף הטבעי עם פיתוח אורבני אחראי, ומדובר במהלך שיכול לחזק את היישוב ולמשוך אוכלוסיות נוספות לאזור.

ביקורת על הפער בין ההבטחות למציאות
בעוד שהרחבת היישוב מהווה בשורה עבור רבים, התושבים הוותיקים מרגישים כי הפער בין ההבטחות שניתנו להם בתחילת הדרך לבין המצב הנוכחי הולך וגדל. רבים רכשו את בתיהם בכרמית בזכות ההטבות הממשלתיות שאיפשרו להם להתיישב באזור במחירים נוחים, והחשש הוא שהפסקת ההטבות תשפיע לרעה על אטרקטיביות היישוב.

למרות הביקורת והתחושות המעורבות, התוכנית ממשיכה להתקדם, ונראה שהמועצה המקומית מיתר והמדינה נחושות להמשיך בפיתוח היישוב כרמית כמרכז קהילתי יוקרתי ומתקדם בצפון הנגב.