שיחה על כוס קפה באוני' בן גוריון הובילה לפריצת דרך בטיפולים בסרטן

חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב משלבים עקרונות מאקולוגיה וביולוגיה של סרטן, ומצליחים לפתח רשת חלבונים שמאפשרת לנבא קישורים חסרים בסוגי סרטן שונים
send whatsapp messsage send FB messsage
שיחה על כוס קפה באוני' בן גוריון הובילה לפריצת דרך בטיפולים בסרטן פרופ' ברק רוטבלט וד"ר שי פילוסוף (צילומים: דני מכליס / אוני' בן גוריון)

מה שהתחיל כשיחה אקראית על כוס קפה בין פרופ' ברק רוטבלט וד"ר שי פילוסוף מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הפך למחקר פורץ דרך המשלב עקרונות מאקולוגיה עם ביולוגיה של סרטן. המחקר התמקד במבנה רשת חלבונים במיטוכונדריה, ובאמצעותו הצליחו החוקרים לנבא קישורים חסרים בסוגי סרטן שונים ולפתח גישות חדשות לטיפולים ממוקדים.

החוקרים הצליחו להוכיח כי ניתן ליישם עקרונות מהרשתות האקולוגיות על רשתות חלבונים בתאי סרטן, מה שמאפשר הבנה עמוקה יותר של האינטראקציות המתרחשות בתאים הסרטניים. באמצעות סימולציות מורכבות, הם בחנו את יציבות הרשת כאשר צ'פרונים - חלבונים המווסתים את פעילות התאים - מוסרים ממנה. ממצאי המחקר עשויים לפתוח פתח לפיתוח טיפולים מדויקים ומותאמים אישית שיפגעו בתאי הסרטן בצורה אפקטיבית וממוקדת יותר.

"מה שיפה במחקר זו האינטרדיסציפלינריות," אומר ד"ר פילוסוף. "השילוב של אקולוגיה הביא להבנות חדשות ומשמעותיות בתחום הביולוגיה של הסרטן." פרופ' רוטבלט מוסיף: "תוצאות המחקר פותחות דלת להיפותזות חדשות שיכולות לסייע בפיתוח אסטרטגיות טיפול ממוקדות לסרטן."

המחקר, שנתמך על ידי הקרן הישראלית למדע והאגודה למלחמה בסרטן, מהווה דוגמה מובהקת לכוחו של שילוב בין תחומי ידע שונים, ומציב את אוניברסיטת בן-גוריון בחזית המחקר הבין-תחומי העולמי.