''אם ענף הבניה ימשיך להתדרדר, זה עלול לפגוע במשק, בבנקים ובכלכלת ישראל'': האזהרה החמורה של יוסי שלי
קבלנים קטנים רבים בבאר שבע והנגב עלולים לקרוס, אם הממשלה לא תקדם פתרונות למצוקות הענף, בהן מחסור בידיים עובדות ובחומרי גלם, בשל החרם התורכי. הממשלה אמנם אישרה הבאתם של אלפי עובדי בניין מהודו וסרי לנקה, אך לטענת קבלנים, לא מדובר בעובדים בעלי הכישורים וקצב העבודה של העובדים הפלסטינים, שישראל אסרה להעסיק מאז מתקפת הטרור של ה-7.10.
יוסי שלי, מנכ"ל משרד רוה"מ נפגש היום, שישי, עם הנהלת ארגון הקבלנים בנגב ואמר: "המצב שלכם מטריד אותנו בממשלה, אנחנו מבינים שאם מצב הענף ימשיך להתדרדר זה עלול לפגוע במשק, בבנקים ובכלכלת ישראל". בפגישה שהתקיימה היום בבאר שבע אמר אלי אביסרור, יו"ר ארגון הקבלנים בנגב: חשוב לנו להשמיע את קולם של הקבלנים הקטנים שמרביתם לא מצליחים לסיים את החודש. אם המצב הזה יימשך עוד מספר חודשים, קבלנים רבים לא יוכלו להמשיך את הפעילות שלהם בענף. נציגי הקבלנים בנגב: "אנחנו חיילים של המדינה, השירות שלנו הוא בבניין המדינה".
לא רק בניין: חקלאות, מסעדנות, אירוח קורסים בשל היעדר עובדים
מצוקת כוח אדם ועלייה תלולה במחירי חומרי הגלם מכרסמים גם בענפים נוספים. ‘’אין לי אנשים. יש לי חבר שעוזר לי מדי פעם לחתוך סלטים, להכין מנותף להוציא מנות לסועדים, אבל זה לא אותו דבר כמו עובד פלסטיני מיומן שיודע לתקתק את העבודה'', אומר לחדשות באר שבע והנגב בעל דוכן מזון בבאר שבע. ‘’אבל זה לא רק אני, חבר שלי קבלן שיפוצים ובגיל 60 יצא למרוח שפכטל, כי אין עובדים. לקחות את הפועלים, לא הביאו פתרון וככה אי אפשר יהיה להמשיך לאורח זמן''.
ההערכה היא כי בכלל הענפים חסרים עשרות אלפי עובדים פלסטינים, כאשר מספר הזרים שמוכן לבוא לישראל הולך ופוחת. הניתוק בין תורכיה לישראל גם הביא לעליית המסים על הייבוא מתורכיה, 100% במקרה של מלט.