באר שבע אוהבת חיות: הגיעו ליום אימוץ - ויצאו עם חבר לחיים

ביקרנו ביום אימוץ של עמותת 'באר שבע אוהבת חיות', פגשנו המון כלבים מתוקים מההסגר שממש לא רוצים לחזור לשם ורק חולמים לצאת לחופשי למשפחה ובית חם
send whatsapp messsage send FB messsage
באר שבע אוהבת חיות: הגיעו ליום אימוץ - ויצאו עם חבר לחיים צילום: באר שבע אוהבת חיות

עמותת באר שבע אוהבת חיות, שהוקמה בשנת 2004 על ידי קבוצת סטודנטים מבאר שבע, פועלת ללא מטרות רווח במטרה לשנות את המציאות הקשה של בעלי החיים בבאר שבע והסביבה ולהציל את חייהם. חברי העמותה פועלים בהתנדבות בכל הרמות, מתוך מסירות ודאגה אין סופיים לבעלי חיים במצוקה.

אסתר, יושבת ראש העמותה,מספרת: "אנחנו עמותה שעובדת בשיתוף פעולה עם העירייה. רוב הכלבים שפה נמצאים בהסגר עירוני, חלקם נמצאים בבתי אומנה. ההסגר העירוני הוא בעמק שרה, היחס של הכלבנים של העירייה מדהים אבל המקום הוא לא בית, הכלובים מאוד קטנים וצפופים''. 

‘’אנחנו מוציאים את הכלבים לימי אימוץ פעם בשבועיים, ומפרסמים אותם כל הזמן באינסטגרם ובפייסבוק שלנו. אנחנו מכירים את הכלבים מאוד לעומק ויודעים איזה בית יכול להתאים להם, משתדלים להתאים כמה שיותר. בתהליך אימוץ עוברים סינון מלא, לא פשוט באים ולוקחים, אנחנו שואלים שאלות עליו, שאלות על ניסיון, על הבית קצת, רואים שיש קשר לכלב ושיש התרגשות  מהכלב, בוחנים איך הכלב מגיב אליו."

יש טווח גילאים מסוים שאפשר ממנו לאמץ?
‘’מעדיפים שיהיו אחרי צבא, ראינו שצריך שתהיה איזושהי בגרות. אנחנו לא שואלת על הכנסות, גם על ניסיון לא פוסלים. לא כולם נולדים מאלפים וזה בסדר. התהליך הוא מאוד ריגשי, רוצים לראות שאנחנו מרגישים הרגשה טובה מהבן אדם, שהוא מבין את המשמעות של כלב בתוך הבית. המטרה היא לעשות חיבורים מתאימים. במידה ומרגישים צורך אז קודם נוציא לבתי אומנה. אנחנו מממנים את זה באופן מלא, וטרינרים, ציוד ורכזות שמלוות לאורך כל התהליך''.

גם לאימוץ יש ליווי אחר כך?
‘’תמיד. מקבלים את המספר של הרכזת האחראית, יש את המייל שלנו, את הטלפון של יערה (רכזת אימוצים). אנחנו לא נעלמים לשום מקום. גם בחוזה שלנו מופיע שבמידה וחלילה קורה משהו בבית, אסור להחזיר את הכלב לרחוב/להסגר/לצער בעלי חיים- הכלב חוזר אלינו, אנחנו מקבלים אותו בחזרה. לא נותנים לכלבים שלנו לטייל ברחוב''.

רוב האימוץ נעשה בימי אימוץ?
‘’לא, הרוב נעשה במהלך השבוע''.

מה טווח הגילאים של הכלבים?
‘’מגיל שלושה חודשים- מהשלב שבו מצליחים לחסן אותם חיסונים מלאים. זה תלוי פוטנציאל. בימי אימוץ יהיו כלבים שיש להם פוטנציאל יותר גדול לצאת, כי מתוך 120 כלבים צריך לבחור בסוף מי יצא. לא כל הכלבים בהסגר יוצאים לימי אימוץ. משתדלים להכיר אותם לעומק ברמה המאוד אישית כדי לדעת למי יש את הפוטנציאל היותר גבוה לצאת וגם מעבר לזה יש פה למשל את סוויפטי שנמצא בהסגר כבר שנה וחצי, לצערי יש לו המון בעיות, לא מסתדר עם כלבים ואנחנו מוציאים אותו כי מגיע לו לצאת, אז הוא יוצא קצת מהתא ואז הוא חוזר''.



אתם גם מאלפים? יש לכם הכשרה?
‘’לא לכולנו, לרובנו. אני מאלפת. אנחנו גם עובדים עם מאלפים, יש לנו את מכסת הזמן שלנו''. 

נניח באתי עכשיו להסגר ויש כלב שמוצא חן בעיניי אבל יש לו בעיות קצת, יכול להיות שעד לפעם  הבאה אתם עובדים איתם על זה?
‘’אנחנו עובדים איתם על זה, אבל העבודה בתוך התא היא מאוד מינימלית. זה לא ממש עוזר. העבודה קורית בבית, בבתי אומנה. כל עוד יש אדם שרוצה אומנה הוא יצא מפה עם כלב, כמובן כשהוא מבין את כל ההתחייבות שמסביב. יש גם אופציה דרך האוניברסיטה של אומנה עבור 2 נק"ז, אנחנו עובדים גם עם מלגת דיקנאט''.

כמה מתנדבים יש לכם פה?
‘’מבחינת רכזים, שזה הצוות המנהל, אנחנו עכשיו 30 רכזים. ומתנדבים, כאלה שעושים נקז, מלגות, או כאלה שמכירים ואוהבים אותנו, או מאמצים לשעבר- בערך 150/200, תלוי בזמנים. הסמסטר קצת הצטמצמנו בגלל המצב. בדרך כלל יש הרבה יותר מתנדבים ומרגישים אותם הרבה יותר בקהל. אנחנו עובדים גם עם בני נוער, עושים מחויבות אישית, עובדים עם הוסטלים''. 

מה התפקיד של המתנדבים?
‘’לצאת עם כלבים לטיול כשהם צריכים התרעננות, לשבת לידם, לחבק אותם, לוודא שהם בסדר, לשים להם שתייה, לראות שהכל טוב ושהם אוכלים''.



איזה אוכלוסיה נפוצה בימי אימוץ?
‘’סטודנטים הם הקהל העיקרי שלנו בדרך כלל, רוב הסטודנטים התחילו כאומנה והתאהבו ופשוט השאירו אצלם את הכלבים''.

במהלך השבוע צריך לתאם מראש?
‘’כן, להסגר אי אפשר להגיע בלי תיאום מראש מהסיבה שכולנו מתנדבים, אנחנו לא חיים בהסגר. יש גם את כלבי האומנה שאנחנו מתאמים מול האומנה מראש. זה תהליך שלוקח רגע. תהליך האימוץ היותר מהיר לצורך העניין קורה פה (בימי אימוץ), אבל היותר רחוקים קורה במהלך השבוע, ההרגשה היא מאוד שונה, עושים שם תהליך יותר עמוק, שיחות טובות, פחות ספונטני. 

אם אתם מרגישים מוכנים לאמץ או מעוניינים להתנדב, לפרטים נוספים על העמותה ויצירת קשר-

אתר העמותה-
beer7la.com

דף הפייסבוק-
https://www.facebook.com/b7lovesanimals?locale=he_IL