''העלאת מודעות למחלות כלייה מהווה הצלת חיים''

חברת "לפידות מדיקל" והעמותה לקידום ולשמירת זכויות חולי הכליות מציינים את חודש הכלייה הבין-לאומי, החל בישראל במהלך חודש מרץ
send whatsapp messsage send FB messsage
''העלאת מודעות למחלות כלייה מהווה הצלת חיים'' צילום: לפידות מדיקל

שני הארגונים עורכים היום, שני, יום פעילות מיוחד, שנועד להעלאת המודעות לבעיות כלייה, ביום שני הקרוב, 25 במרץ 2024, בין השעות 14:00 ל-16:00 במתנ"ס ערד (רחבת הקניון העירוני). אחד מכל עשרה ישראלים צפויים להיפגע במהלך חייהם ממחלת כלייה.  סוכרת, יתר לחץ דם, עישון, משקל יתר, גיל מבוגר או קרבה גנטית לחולה או לחולת כלייה מגבירים את הסיכון למחלת כלייה.

חברת "לפידות מדיקל", המפעילה את מרכז הדיאליזה "לפידות" בערד, המשרת את תושבי ערד ואת כלל תושבי הדרום והסביבה, חברה לעמותה לקידום ולשמירת זכויות חולי הכליות (INKF) לציון משותף של חודש הכלייה הבין-לאומי, החל בישראל במהלך חודש מרץ. במסגרת זו, שני הארגונים יערכו יום פעילות מיוחד, שנועד להעלאת המודעות לבעיות כלייה, ביום שני הקרוב, 25 במרץ 2024, בין השעות 14:00 ל-16:00 במתנ"ס ערד (רחבת הקניון העירוני). האירוע בערד הוא להעלאת המודעות הכללית למחלות כלייה, והוא מיועד לקהל הרחב ולא למטופלים קיימים.

בנוסף, מתקיימים פעילויות ייעודיות למטופלים שמאותרים עם ערכים גבוהים, שם הם מקבלים הסברים מקצועיים-רפואיים מאת רופאים נפרולוגיים על אודות אפשרויות הטיפול ומניעתה של המחלה. הפעילות בערד נערכת בשיתוף פעולה עם "שירותי בריאות כללית" ועם "מכבי שירותי בריאות".

ברחבת הקניון המקומי בערד תוצבנה עמדות לבדיקת רמת סוכר בגוף, מכשירים למדידת לחץ דם, מכשירים למדידת משקל גוף, כאשר העוברים והשבים יוזמנו להיבדק לגילוי המחלה המסוכנת ולטובת הסבר על חשיבות גילויה מוקדם כמה שיותר.

מנהל מרכז הדיאליזה "לפידות" בערד, ד"ר אלכסנדר שפר: "העלאת מודעות למחלות כלייה מהווה הצלת חיים. חשוב שכל מי שנמצאה בדמו רמה גבוהה של סוכר או שחש בתסמינים דוגמת צמא קיצוני, רעב מוגבר, הטלת שתן מרובה, טשטוש ראייה, בחילה וכאבי בטן, ריח של אצטון מהפה, נשימה מהירה ושטחית, עייפות מוגברת, האטה בריפוי של פצעים ותופעות של גרד העור ועור יבש -  יש לפנות להתייעצות עם הרופא המטפל על מנת שיתווה לו תוכנית טיפול מתאימה. גורמי סיכון למחלות כליות, דוגמת יתר לחץ דם, סוכרת או אי-ספיקת כליות, לעתים קרובות אינם מורגשים ולכן קיימת חשיבות יתרה לגילוי כמה שיותר מוקדם, על מנת שנוכל להתחיל תהליך אבחנתי וטיפולי אשר ימנע הגעה לטיפולי דיאליזה".

 

בתמונה: אנשי צוות במרכז הדיאליזה "לפידות" בערד. התמונה לשימוש חופשי. קרדיט צילום: "לפידות מדיקל".