חברת אדמה עוזבת את באר שבע: צפויה למכור את הקרקע ב-300 מיליון שקלים

חברת אדמה יוצאת מבאר שבע - ותמכור את קרקע עליה יושב המפעל, ברחוב סעדיה מלל, ביציאה מבאר שבע, במחיר צפוי של 300 מיליון שקלים. המחיר לוקח בחשבון את הצורך בטיהור הקרקע לפני הפיכתה לקרקע נדל''נית. מדובר במהלך הנבחן מזה כמה שנים, במסגרתו המפעל יועבר מבאר שבע לנאות חובב. במפעל בבאר שבע מועסקים כ-250 עובדים, שלא צפויים להיות מפוטרים, אלא יעברו למפעל חדיש במועצה התעשייתית נאות חובב, שצפויה בעוד כשנה וחצי לעבור לתחום השיפוט של באר שבע. הדברים פורסמו לראשונה באתר גלובס.
מדובר באחד המהלכים הנדל''ניים הגדולים בבאר שבע בשנים האחרונות. מפעל מכתשים שוכן על קרקע יקרה, לא הרחק ממתחמי ביג ואמות, כאשר האתר שיפתנה יכול לשמש להקמת מרכזים לוגיסטיים או נדל''ן מניב. עם זאת, בשל הצורך בטיהור הקרקע בטרם השימוש, היא עשויה להימכר במחיר מופחת מקרקע לבנייה.
המפעל שיעבור לנאות חובב ייהנה ממועצה תעשיתית מסודרת, שמנוסה בניהול, שמירה על איכות הסביבה והקפדה על תפעול בר קיימא של מפעלי תעשייה, לצד דגש על היבטים של ביטחון.חברת אדמה (לשעבר מכתשים) היא אחת החברות הוותיקות בנגב.
בשנת 1944 הקימו צבי צור ומיכאל (מיכה) פיקרסקי את קואופרטיב אגן, במטרה לפתח מוצרים כימיים עבור תעשיית החקלאות המתפתחת.
מאז הקמתן, מכתשים ואגן התחרו בישראל. ב־1997 נשכר תאגיד הייעוץ מקינזי להכין תוכנית אסטרטגית לקבוצה והוא המליץ ששתי החברות יתמזגו. בשנת 2006 נרכשה השליטה בכור תעשיות, אשר לה היו אז 35% בעלות על מכתשים אגן, על ידי קבוצת אי.די.בי. אז בראשות נוחי דנקנר, והשקיעה מיד מעל חצי מיליארד שקל ברכישת מניות מכתשים-אגן במטרה להגיע להחזקה של למעלה מ-50%. בתחילת 2011 הוסכם כי קבוצת איי.די.בי תמכור 60% ממניות החברה ל'כמצ'יינה' הסינית, לפי שווי חברה של 2.4 מיליארד דולר.
בעקבות המכירה נמחקה המניה מהמסחר בבורסה. ביולי 2016, כששווי החברה האמיר ל־5.8 מיליארד דולר, רכשה כמצ'יינה את יתרת חלקה של איי.די.בי תמורת 230 מיליון דולר ומחיקת הלוואה של 1.1 מיליארד דולר.ב־28 בינואר 2014 שינתה החברה את שמה לאדמה פתרונות לחקלאות בע'מ .
במסגרת המהלך שינתה בהדרגה גם את שמות החברות הבנות שלה ברחבי תבל לשם המבוסס על המותג “אדמה”.
ביוני 2017, מוזגה חברת אדמה עם חברת האגרו־כימיה הסינית סנונדה (שגם היא בבעלות כמצ'יינה).