מנהל הקמ''ג: ''להסיר חסמים - כדי לקדם גרעיני התיישבות בנגב''

התבטאות נדירה של מנהל הקרייה למחקר גרעיני - דווקא בנושא התיישבות בנגב: ''להציע לאדם, מעבר למשכורת, חיבור מורכב וחבילת חיים בחברה שגם מספקת מקום עבודה, גם מקום מגורים ומעורבות בקהילה''
send whatsapp messsage send FB messsage
מנהל הקמ''ג: ''להסיר חסמים - כדי לקדם גרעיני התיישבות בנגב'' צילום: מתוך האתר הרשמי של הקמ''ג (שימוש הוגן על פי סעיף 27 א')

ביוזמת היו"ר, ח"כ מיכאל ביטון, התכנסה הבוקר, שלישי, ועדת הכלכלה לישיבה שעסקה בגרעיני התיישבות בנגב. היו"ר ביטון אמר כי הוא מצפה לקבל בתוך שלושה חודשים דיווח שהוקמו תשתיות קק"ל והושקעו תקציבים למבנה זמני לגרעין הראל, ורה"מ יצטרך לנצח את הבירוקרטיה הממשלתית. מנכ"ל גרעין אלעד אמר בדיון שהמדינה עוצרת משפחות מלעבור דרומה, וח"כ מרגי טען שלא מדובר בבעיה של כסף במדינה אלא בבעיה של רצון.

את הישיבה פתח היו"ר ביטון ואמר כי מדובר בדיון מעורר השראה, על הדור החדש של החלוצים שמיישבים את הנגב והגליל. הוא הוסיף כי המטרה היא לבחון כיצד הממשלה והרשויות המקומיות יכולים לסייע ולתמוך.

מנכ"ל הקריה למחקר גרעיני הציג את פעילות הקריה, שנולדה מאתגר מתמיד למשוך אנשים איכותיים מענפי הטכנולוגיה לאזור הנגב המזרחי. "הרעיון שאנחנו מקדמים כדי להתמודד עם האתגר הוא להציע לאדם, מעבר למשכורת, חיבור מורכב וחבילת חיים בחברה שגם מספקת מקום עבודה, גם מקום מגורים ומעורבות בקהילה", אמר. הוא הוסיף כי צריך להסיר חסמים בירוקרטיים שיאפשרו קידום פתרונות דיור.

ח"כ סמי אבו שחאדה שאל האם יש אזרחים ערבים בקהילות, והמנכ"ל השיב, כי כל מי שיעבוד אצל השותפים בפרויקט יוכל להיות חלק מהקהילה.

נציגת גרעין הראל, אורנה הורביץ, אמרה כי הבירוקרטיה הורגת אותם. היא סיפרה כי ב-8 השנים האחרונות הגרעין נמצא ביישוב זמני – צוחר, ורוב החברים בו הם אקדמאים, עצמאים, עובדי חינוך ועבודה סוציאלית. היא הוסיפה כי כרגע הגרעין עומד בפני פינוי, מאחר שמועצה אזורית אשכול מבקשת אותו. "המועצה האזורית ערבה תיכונה הציעו לעבור לעיר אבות, שיכול לשמש מחנה זמני אם מקצרים תהליכים בירוקרטיים", אמרה. ח"כ יעקב מרגי אמר כי צריך פרויקטור מטעם הממשלה שייקח על עצמו את הטיפול בנושא הקמת היישוב.

ח"כ אבו שחאדה שב ושאל על האוכלוסייה הערבית, מנהל מרחב דרום בחטיבה להתיישבות, יהודה אבני, אמר כי החטיבה תומכת במגזר הבדואי אבל אין דרישה לגרעינים בדואים.

יועצת מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, בת אל נבון כהן, אמרה כי המשרד הפסיק לתמוך באופן ישיר בגרעיני התיישבות, אבל תומכים ברשויות המקומיות. היו"ר ביטון ביקש כי מנכ"ל המשרד ירד לשטח, ייפגש עם נציגי הגרעינים השונים וימצא להם פתרונות.

סמנכ"לית משרד הבינוי והשיכון, אסנת קמחי, ציינה כי המשרד עובד בשיתוף פעולה מלא עם החטיבה להתיישבות וקק"ל. באשר לגרעין הראל אמרה כי הקרקע מיוחדת לשיווק ולכן הגרעין צריך להתפנות מצוחר, אך הוסיפה כי המדינה מצפה פתרון אחר, לא זול ופופולארי, מתוך אחריות אליהם.

ח"כ מרגי אמר כי נציגי הממשלה צריכים לסייע למנכ"ל הקריה למחקר גרעיני ומנהלי הגרעינים לעשות טוב. "אני לא מצפה שתעברו על החוק, אלא רק שתעזרו להם. הגרעינים הם מטרה, כי כשחיכינו שזה יהיה אמצעי זה לא הלך ואיבדנו את הנגב והגליל. הוכחתם שאין בעיה של כסף במדינה, אלא בעיה של רצון", אמר. היו"ר ביטון אמר כי צריך שיהיה משרד אחד ומנהיג אחד שידאג לגרעינים.

היו"ר ביטון סיכם את הדיון ואמר: "הוועדה קוראת לראש הממשלה ולשר ההתיישבות לקיים דיון מעמיק של המשרדים העוסקים בעידוד ההתיישבות בנגב בגליל ובפריפריה החברתית. אנו מצפים לקבל דיווח שהוקמו תשתיות קק"ל והושקעו תקציבים למבנה זמני לגרעין הראל, אין סיבה שבמקום חוקי לא יהיה ניתן לשים קרוואנים. אני מודה לכל משרד שתקצב, שעזר, שהקשיב, שפתח דלת ואנחנו מאתגרים אתכם לעלות מדרגה. אני מבקש ממנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל לפגוש את שלושת היוזמות הגרעיניות ולבקר בהם. נתכנס בעוד כמה חודשים למעקב ונרצה לשמוע בשורות, התקדמות והצלחות. לא תירוצים ולא הסברים".


רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים: https://bit.ly/3iQmqmo

על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]