מכת ההטרדות המיניות ברחובות ב''ש: כך תתגוננו מהסוטים
אבדן הביטחון האישי של תושבי ובעיקר תושבות באר שבע: הוועד להצלת הנגב מפרסם הערב עצות כיצד להתמודד עם מקרי של הטרדות מיניות במרחב הציבורי בעיר, תופעה שקיימת כבר מספר שנים ושהיבטים ממנה פורסמו בלעדית בברנז'ה NEWS, תחילה הוכחשו על ידי הרשויות ושנה לאחר מכן התברר כי בסביבות האוניברסיטה לבדה התרחשו בשנה אחת מאות מקרים.
בין היתר, ממליצים בוועד להצלת הנגב ''לרשום מס רכב. נכון ישנן לוחיות משוכפלות או מזוייפות אבל לכוחות שנמצאים בשטח זה קריטי להבין מה לחפש. סוג הרכב, צבע, מאפייני ביגוד של הנהג (כובע קסקט וכו')''.
''מאפיינים מיוחדים : פנסי לד צבעוניים סמלים אלו ואחרים מדבקות וכו'''.
''השתמשו בנייד , אל תחששו להוציא את הנייד ולצלם תמונות של הרכב והנהג עדיף בחשאי''.
''להתקשר 100, זה קריטי!. מרגע שמתקבלת שיחה ישנה סגירת מעגל של מספר גורמים אשר מביאים את האירוע לקידמת העדיפויות ואפילו יודעים להוציאו את ההודעה לכוחות שנמצאים מחוץ לגיזרה''.
''לעיתים בשיחה ל-100 המוקדנית תחביר אותכם לכוח שיטור או יס"מ שילוו אתכם עד להגעת הכוח עד אליכם . שוטרי העיר מסורים ועובדים בתנאים משוגעים ועדיין תגלו אנשים אמפתיים שנותנים שירות מיטבי לאזרח ברובם ומי שלא , נדע לטפל. ניתן לצלם סרטון וידאו בחשאי בכדי למצק את הראיות נגד החשוד'', מסבירים בוועד להצלת הנגב.
''חשוב להבין שהעיר מוצפת שוטרים , אופנועים יחידות סמויות ואפילו יחידה מיוחדת שעובדת בעיר מבלי לחשוף את פרטיה כמובן'', אומרים בוועד להצלת הנגב. ''בקרוב הוועד להצלת הנגב יוציא לפועל מיזם ייחודי וראשון מסוגו בארץ אשר יהווה מכפיל כוח לביטחון תושבי העיר''.
ההודעה של הוועד להצלת הנגב מגיעה זמן קצר אחרי שעיריית באר שבע אישרה פה אחד במועצת העיר לגבות היטל ביטחון מתושבי העיר, שההנכסות ממנו יופנו לשמירה ואבטחה של התושבים, מעבר לכוחות המשטרה בעיר. ההיטל עורר ביקורת ציבורית רבה, בעיקר בקרב ציבור גדול שמאוד מתקשה בפרנסה (מספר גדול של שכירים בבאר שבע אינו מגיע לשכר מינימום ונזקק להשלמת הכנסה).
ברנז'ה NEWS היה הראשון להתריע שיש בעיה בבאר שבע
אתר ברנז'ה NEWS דיווח בלעדית, כבר לפני כמעט 4 שנים, כי בבאר שבע התגברה תופעת ההטרדות המיניות,.
אחד הדיווחים הבלעדיים: 21 במאי, 2017. היו מי שטענו שמדובר ב''פרסום מגמתי''. המציאות הוכיחה אחרת (צילום מסך)
בעיר באר שבע כ-2,600 מצלמות אבטחה, אך מטבע הדברים, אי אפשר להעמיד שוטר בכל פינה. גם כך, המשטרה היום בפריסת שיא, כולל סיורים בלילות ובמהלך היום, במוקדי החיכוך והפשיעה של העיר ובנקודות שזוהו כמועדות לפורענות, בשל המצאות מחוללי פשיעה בתחומן.
דיווח בלעדי נוסף של ברנז'ה NEWS, מה-29 בינואר, 2019. הכתובת הייתה על הקיר (צילום מסך)
על פי גורם הבקיא בתחום החקירות, רוב הפשיעה בבאר שבע אינה מתוחכמת: הגנבים מותירים אחריהם ראיות מז''פיות רבות, הרכוש הגנוב ''חם'' מדי כדי שאפשר יהיה למכור אותו הלאה בלי לעורר חשד, מצלמות האבטחה ובעיקר הרשתות החברתיות מסייעות לעלות על עקבות העבריינים במהירות. עם זאת, הפשיעה קיימת והפכה לבעיה של ממש בבאר שבע, שהולכת לגבות מהתושבים תשלום על ביטחונם. מדובר בתוסת הוצאות חודשית של כ-20 עד 30 שקלים מעבר לארנונה, אולי סכום פעוט למשפחות אמידות, אבל סכום ניכר למי שגם כ אינם מגיעים אפילו לשכר מינימום.
המס החדש מצטרף לשורת עליות מחירים שנכנסת לתוקפה עם אישור תקציב המדינה, שבו עיקר הגזירות מופנות בעיקר לשכבות החלשות.
הפוסט של הוועד להצלת הנגב (המטעה מתוך פייסבוק, שימוש הוגן על פי סעיף 27 א')
חוששות לצלם? יש פתרונות
רבים בבאר שבע חוששים לשלוף טלפון ולצלם את התוקפים שלהם. ישנם כיום אמצעי תיעוד רבים ובעלות לא גבוהה, שאינם גלויים - בצורת עטים, משקפיים, מציתים, אוזניות ועוד, שמחירם מאות שקלים שקלים בודדים. את האמצעים ניתן להפעיל בצורה סמוייה והאבחנה שלהם מספיק גבוהה כדי לקלוט פרטים כמו מספר לוחית או פני התוקפים. כמו כן, במחירים של כ-150 עד 250 שקלים ניתן להשיג מצלמות אבטחה לבתים, שמשדרות הישר למכשיר הסלולרי.
א''ל, בת 45, מבאר שבע, מסתובבת עם גז פלפל בתיק מזה כמה שנים, אחרי שסוטה ניסה לגעת בה בשכונה ותיקה בעיר: ''הייתי בהלם, לא יודעת מאיפה הכוחות, אבל דפקתי בעיטה הישר לאשכים. הבן אדם התקפל ואני ברחתי, אבל מאז אני עם גז פלפל בתיק. אני עושה הליכות בערב על ציר טוביהו, לא מוותרת על כושר גופני בגלל חבורת סוטים. כן רואה ניידות, כן רואה שוטרים, אסור לנו כתושבות באר שבע להיכנע לפחד. אוי לנו אם נצטרך להסתגר בבתים בגלל פושעים עלובים''.
קרא עוד באותו נושא:
מה קורה בב''ש? נשים מספרות על ריבוי מקרי הטרדות מיניות
''מאות סטודנטיות הוטרדו בשכונות הסמוכות לאוניברסיטה''
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]