''המדינה באיחור של שנים בטיפול בפשיעה, יש ציבור שחי בפחד''

הממשלה תשקיע מיליארדים בטיפול בבעיות האזרחים הערביים, אך סגן השר לביטחון פנים מבהיר: ''האזרח הערבי לא מתעניין בתוכניות חומש. הוא רוצה מיד פיתרון לתחושת הביטחון שאבדה''
send whatsapp messsage send FB messsage
''המדינה באיחור של שנים בטיפול בפשיעה, יש ציבור שחי בפחד'' סגן השר לביטחון פנים, יואב סגלוביץ (צילום: דוברות הכנסת)

מאת: משה פריאל, כתבנו בכנסת

"המדינה באיחור של מספר שנים בטיפול בפשיעה. יש ציבור רחב שחי בפחד", אמר הבוקר, רביעי, סגן השר לביטחון פנים, יואב סגלוביץ בדיון הוועדה לביטחון פנים, בראשות ח"כ מירב בן ארי על התוכנית להתמודדות עם הפשיעה בחברה הערבית. סגן השר הציג לוועדה את תוכנית החירום "מסלול בטוח" , תוכנית ל-6 חודשים, והדגיש: "אין ציפייה שבחצי שנה יתהפך העולם. יש כוונה לאחוז את הרסן של ההשתוללות". 

יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן ארי: "הוועדה עוסקת ותעסוק בנושא, תלווה ותפקח על התוכנית. הממשלה הזו מגויסת בכל הכוחות למיגור הפשיעה בחברה הערבית. זה אירוע מטלטל. אנו חייבים, כממשלה וככנסת, להבין שביטחון פנים זה הנושא הכי חשוב, הכי בסיסי. לצערי בתקופה האחרונה הזכות לביטחון אישי נפגעה בצורה קטלנית וטוב שהמדינה העמידה אותו בראש סדרי העדיפויות. אנו כאן כדי לוודא שהתוכניות הטובות יוצאות לפועל".

סגן השר הסביר כי "מסלול בטוח" היא תוכנית שיצאה השבוע לדרך, תוכנית מבצעית, שבאה להקדים את התוכנית הכוללנית, בה יהיו שותפים כל משרדי הממשלה, ושאותה יובילו משרד הרווחה והשרה לשוויון חברתי מירב כהן. "מסלול בטוח היא תוכנית חירום, שנועדה לפעול עוד לפני שיגיעו התקציבים הגדולים. לא יהיו מעצרים מנהליים. לא יהיה איסור מפגש עו"ד לקוח.  יהיה חיבור כלל מערכות שלטון המדינה לטובת אזרחי המדינה"

סגן השר סגלוביץ: "הממשלה הולכת להשקיע סכומים גבוהים – ב-5 שנים 35 מיליארד ₪. זה הולך לייצר שינוי בתשתית, בחינוך, ברווחה, בצמצום פערים, בתכנון ובניה. בתקציב הקרוב שיעבור יש 2.4 מיליארד לטיפול ומניעת פשיעה. התוכניות מנוהלות על ידי מספר משרדי ממשלה, ובקורב תוגש הצעת מחליטים לתוכניות מאד מפורטות, אבל האזרח הערבי לא מתעניין בתוכניות חומש. הוא רוצה מיד פיתרון לתחושת הביטחון שאבדה".

ח''כ אחמד טיבי בעימות מילולי עם יו''ר הוועדה (צילום: נועם מוסקוביץ / דוברות הכנסת)

סגן השר הציג את העקרונות המנחים של התוכנית: גמישות, מסלול מהיר לפתרון בעיות תוך שעות, פעילות מבצעית בניהול המשטרה. 

ח"כ עלי סלאלחה: "אני מברך ומקווה שכן נצליח למגר תופעה שלא רק בחברה הערבית, אלא כלל עולמית.החברה הערבית טובה חפצת חיים. יש סיבות שהביאו למצבם – עוני, מחסור בפעילות אחר הצהריים, אין מספיק תקציבים, אין כלום כמעט. להכניס משטרה לא יצליח. צריך אהבה, דיבור, להיכנס בנועם, לחזק את הטובים ולהחליש קומץ הרעים".

​​​​​​​ח"כ מאיר יצחק הלוי: "אלימות זו פגיעה קשה באיכות חיים של תושב באשר הוא. אין פיתרון אחד. צריך מערכת הוליסטית רחבה. התוכנית נכונה כי היא תוקפת בכל החזיתות".

ח"כ סמי אבו שחאדה: "דיון כל כך חשוב אי אפשר לנהל בצורה אלימה. הדרך שח"כ אחמד טיבי הוצא, בשל הסתה, זה אלימות. מדברים על 'תומכי טרור'. זו אלימות".


על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתבות נוספות למקרה שפספסת...