''אנחנו בעיצומו של גל שלישי, חושש שלא הגענו לשיא''

תחלואת הקורונה עולה וככל הנראה, ישראל הולכת להישאר בסגר עוד שבועות. במערכת הרפואית מתקשים להסביר איך כיצד הסגר ההדוק ושני מיליון מחוסנים אינם מצליחים להוריד את מפלס התחלואה, אבל לכולם כבר ברור - הסגר לא יסתיים ב-21 לחודש, יום חמישי זה, אלא יוארך וייתכן שיוחמר.
מחוץ למערכת הרפואית, מבינים כי האכיפה הסלקטיבית, שאינה מצליחה במוקדי התחלואה והפוליטיזציה של תהליך קבלת ההחלטות קשורות לעליה בתחלואה. דבר אחד ברור: גל התחלואה השלישי נמצא בשיאו ואיש לא ממש יכול להבטיח שהוא האחרון. בראש טבלה היישובים עם אחוז הבדיקות החיביוית ביתר עלית: 29%. בנגב, היישובים עם אחוז הבדיקות הגבוה ביותר הם תפרח וכסייפה (16%). אחריהם ערערה בנגב ואום בטין (12%). בירוחם 10% מהבדיקות חיוביות, באופקים 9% ואילו בבאר שבע, 6%.
בשל העומסים בבתי החולים, סורוקה מתחיל לקבל אליו חולי קורונה מבתי חולים אחרים. מנהל המרכז הרפואי סורוקה, ד"ר שלומי קודש: ''אנו נמצאים בעיצומו של גל שלישי של תחלואת קורונה, ואני חושש שעדיין לא הגענו לשיאו. לאור עומסי האשפוז של חולי קורונה בישראל, החל וויסות שניוני מבתי חולים אחרים לסורוקה, בדומה לוויסות שהתבצע בשיאו של הגל השני של התחלואה''.
"לצד השמחה מבשורת החיסונים החשובה אני קורא לכלל הציבור להמשיך ולשמור על ערנות, להקפיד על ההנחיות, לעטות מסכה גם לאחר החיסון, לשמור מרחק פיזי ולהימנע מהתקהלויות".
54 חולי קורונה מאושזפים ב-3 מחלקות בסורוקה
נכון להיום מאושפזים בסורוקה 54 חולי קורונה בשלוש מחלקות: היחידה לטיפול נמרץ קורונה, בה מאושפזים 14 חולים, בהם 12 מונשמים, ו-2 מחוברים למכשיר אקמו. מחלקת קורונה א', בה מאושפזים 19 חולים
מחלקת קורונה ב', בה מאושפזים 20 חולים. בשבוע החולף טופלו במיונים הנשימתיים בסורוקה כ-350 מטופלים, בוצעו מעל 16,000 בדיקות לאבחון קורונה – מהן כ-8% היו חיוביות, מה שמהווה עלייה בהשוואה לשבועות קודמים.
המשך הסגר יידון רק ביום רביעי
על רקע העליה בתחלואה, ברור כי הסגר לא יסתיים ביום חמישי, אלא יימשך לפחות שבוע נוסף, אם לא יותר. מדובר בהחלטה בעלת החלטות כלכליות ובממשלה לא תמלהבים להמשיך להטיל הגבלות על הציבור, בטח לא בימי טרום בחירות. עלות של שבוע סגר, על פי בנק ישראל, מוערכת ב-4 מיליארדי שקלים.
בבאר שבע לבדה, מתחילת הסגר ''לייט'', ב-27 בדצמבר, נוספו 2,456 דורשי עבודה ועם החמרת המגבלות עוד 1,157 איש איבדו את פרנסתם. בסך הכל, 16,700 איש מקבלים דמי אבטלה והבטחת הכנסה ועוד 1,900 רשומים כדורשי עבודה אך אינם תובעים. מתוך התובעים 8,800 נמצאים בחל"ת.
הבוקר נערך דיון בבג''ץ על המשך שימוש בכלי איכוני השב''כ, שהתברר במהלך הדיון, אינו יעיל או מדוייק במיוחד וגם לא תרם להורדת התחלואה. ישראל היא המדינה היחידה שהפעילה את הכלי הזה, שלא ברור בדיוק עד כמה הוא חודרני. גם היעדר היכולת של הממשלה לאכוף באופן שיוויוני את הסגרים - במיוחד במוקדי התחלואה, מעמידים בסימן שאלה את יעילות הסגר נוכחי, על ההשלכות הכלכליות ההרסניות שלו.
עיקר הדאגה במערכת הבריאות היא מאחוז התחסנות נמוכים דווקא במוקדי התחלואה ומהפערים בחיסונים בין יישובים אמידים, לבין כאלה שלא ולהבדלים בין המגזרים השונים. ללא חיסון כ-70 אחוזים מהאוכלוסיה, ישראל לא תוכל לשוב לחיים נורמליים - והיא רחוקה מאוד מיעד זה.
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]