יממה אחרי האזכרה לבן גוריון: הוסרה סכנת הסגירה ממדרשת שדה בוקר

מאת: משה פריאל, כתבנו בכנסת
בעקבות הפעילות הנמרצת של ועדת הכספים אושרו היום שני המקדמות למדרשת שדה בוקר שעמדה בפני סגירה. בפתח דיון ועדת הכספים הבוקר הודיע יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני כי המדרשה שנקלעה לקשיים עד כדי סכנת סגירה נוכח משברת הקורונה תזכה לסיוע מיידי.
"הנושא של מדרשת שדה בוקר שעסקנו בו רבות נפתר,אושרו להם המקדמות כך שיוכלו להמשיך את הפעילות שלהם ואנחנו מברכים על כך''. להזכיר כי לפני חודשיים הודיעו במדרשה כי משרד החינוך הפסיק לאחרונה את התקציב ולכן הם לא יוכלו להמשיך להפעיל את היחידות השונות במדרשה.
הם אף ציינו כי משרד החינוך העביר למדרשה במהלך השנים תקציב שנתי בסך 12 מיליון שקלים וזה על פי הסכם יסוד שנחתם בין המדינה ,למדרשה.אולם לאחרונה הם טענו הפסיק המשרד את העברת הכספים. כאמור וועדת הכספים פעלה במרץ בכדי שמדרשת שדה בוקר, שהיא איקון לאומי בעל חשיבות ציונית משמעותי למדינת ישראל ,תמשיך להתקיים וסכנת הסגירה תוסר.
מדרשת שדה בוקר בנגב בע"מ, היא חברה לתועלת הציבור ממשלתית, המפעילה אשכול של מוסדות חינוך, תיירות ומחקר העוסקים בחינוך למנהיגות, הכרת הארץ ושמירת הסביבה. המוסדות עוסקים בהוראה בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, בהדרכת טיולים וסיורים בנגב, במחקר בשדה ובכנסים וימי עיון בנושאים הקשורים לנגב, למדבר ולסביבה. המדרשה מהווה מוקד חינוכי ותיירותי של ידע, פעילויות תרבות, לימוד וחוויה לציבור הרחב, לאנשי הסביבה ולאלפי אנשי חינוך, תלמידים ותיירים מרחבי הארץ.
ראשיתה של המדרשה בתוכנית של דוד בן-גוריון להקים מרכז חינוכי במדבר. עוזריו של בן-גוריון אספו לצורך כך כספים ובשנת 1960 נסלל כביש גישה לקראת תחילת עבודות ההקמה, כאשר בראשית הדרך הוקם באזור בסיס גדנ"ע ב-1962. טדי קולק, אז מנכ"ל משרד ראש הממשלה, מסר בין 2000 ל-3000 דונם ל"קרן הנגב", קרן אנשי מפא"י של מקורבי בן-גוריון, לצורך הקמת הפרויקט. בשנת 1962 החלה בניית המבנים הראשונים במקום, ובנובמבר 1962 נפתח בית ספר שדה שדה בוקר, והונחה אבן הפינה למדרשה, לפי חזונו של ראש הממשלה הראשון, דוד בן-גוריון.