משבר הקורונה? עסקים עוד לא קיבלו את פיצוי על סבב הלחימה ב-2019

בעקבות משבר הקורונה, הודיעה רשות המיסים כי היא תאריך את התקופה שבה ניתן להגיש בקשות לפיצויים, עבור בעלי עסקים במרחק של עד 40 ק"מ מגדר המערכת, עד סוף חודש מאי.
מדובר בבעלי עסקים בנגב,שנפגעו כלכלית מסבבי הלחימה במהלך 2019, מאחר ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, היה עליהם לסגור את העסק, להישאר בקרבת מרחב מוגן ולהפסיד כספים וימי עבודה רבים. כמו בסבב הקורונה, גם אחרי כל סבב לחימה בדרום נשמעות תלונות על כך שהליך קבלת הפיצוי מסורבל ובמקרה הטוב, הפיצוי מכסה חלקית את הנזקים.
בעקבות משבר הקורונה, במהלכו רשויות שונות סגרו את שעריהן, הודיעה רשות המיסים כי תאריך את מועד הגשת התביעות עד לסוף חודש מאי (31.5.2020) ובכך יאפשר לכמה שיותר עסקים להנות מזכאותם.
מי שזכאים להגיש תביעות, אלו עסקים שנמצאים בטווח שבין 0-40 ק"מ ונסגרו בעקבות הוראת פיקוד העורף או עסקים שעובדיהם נשארו להשגיח על ילדיהם, בשל סגירת מוסדות החינוך בטווח של ה-40 ק"מ ובהוראת פיקוד העורף.
בין הקריטריונים לקבלת מענק הפיצויים: עסק שהוא בית מלון/ פנסיון/ בית מרגוע/ בית הארחה או אטרקציה תיירותית ללא לינה שמספקת פעילויות נופש/ תרבות/ פנאי בתשלום, ביישובים שמפורטים בנספח ג' של הוראת רשות המסים.
בענף הדבורים, באזור שיש בו כוורות ושטחי מרעה במרחק של בין 0-7 ק"מ מגדר המערכת.
עסק שנפגע בשל הוראה של פיקוד העורף על סגירת מוסדות חינוך או מקומות עבודה שאינם חיוניים או בשל איסור על התקהלות, במרחק שבין 0 ל-40 ק"מ, מגדר המערכת.
אפי מחלב, מנהל מעוף מרחב דרום: "בעלי עסקים רבים לא מודעים לכך שהם זכאים לקבל פיצויים. רשות המיסים קוראת לבעלי עסקים באזור לתבוע את זכאותם בהקדם. אני קורא לבעלי עסקים לפנות בהקדם לסניפי מעוף ולדרוש את זכאותם. המועד האחרון להגשת התביעות נדחה ל-31.05.2020 . ניתן לעשות זאת ללא עלות, דרך אתר מעוף. ניתן להגיש בקשה לתביעות במסגרת מעוף, הגשת הבקשה היא ללא עלות. פרטים ניתן לברר בטלפון 8794*, או בהודעה ב-WhatsApp למספר 052-3046916.
פיצוי לעסקים? גם לפני שנה בעלי העסקים נלחמו על פיצוי
זאת אינה הפעם הראשונה שמוארך משך הפיצוי לעסקים בדרום, בעקבות מצב חירום: לפני שנה בדיוק, ב-13 במאי, אישרה ועדת הכספים את המלצת שר האוצר, משה כחלון ומנהל רשות המסים, ערן יעקב, להאריך את מתווה הפיצויים במסלול שכר ואת מתווה הפיצויים במסלול מחזורים לענף התיירות הכפרית ולענף הדבורים. כל המסלולים הוארכו עד אז עד לסוף 2019.
אז, ההארכה ניתנה בעקבות דיון סוער, בו קבל ראש מועצת שדות נגב כי חלק מחברי הוועדה מנותקים מהמציאות באיזור - ירי רקטות בסבבי לחימה חוזרים, נזקים בנפש וברכוש ומנגנון פיצוי מסורבל. בתגובה, בעת הדיון ח''כ אבי ניסנקורן, מסיעת כחול-לבן האשים את ראשי הרשויות במצב בנגב - וגרם לו לקום בכעס ולנטוש את הישיבה.
במציאות, בעלי עסקים רבים קבלו אז, כמו היום, על כי ניתן להם פיצוי נמוך מהנזק שנגרם להם בפועל.