להחזיר את הביטחון לתושבים: מבצע משטרתי רחב היקף בשכונות ד' ו-ג'

''מרוב פחד, סטודנטיות מזמינות מונית לנסיעה של 20 מטר'', מספר יהודה, נהג מונית. תושבים בשכונות, בהם סטודנטים, מספרים כי נמאס להם ליפול קורבן להטרדות ולעבירות רכוש. במשטרה לא מתעלמים מהמצב
send whatsapp messsage send FB messsage
להחזיר את הביטחון לתושבים: מבצע משטרתי רחב היקף בשכונות ד' ו-ג' ניידות בשכונה ד'. מבצע משטרתי רחב היקף (צילום: דוברות המשטרה)

עושים סדר בשתי השכונות הותיקות והגדולות של באר שבע: ד' ו-ג'. בימים אלה תחנת באר שבע החלה פעילות ממוקדת תחת הכותרת "מגן באר שבע", שתכליתה, לדברי המשטרה: ''שימור והגברת תחושת הבטחון של הציבור בדגש למרחב הציבורי בעיר באר שבע במיקוד לשכונות ג' ו ד'''. 

במשטרה מסבירים כי במסגרת הפעילות מופעלות שתי זרועות: זרוע אכיפה כנגד סל עבירות וזרוע איכות חיים, העוסקת במתן שירות לפניות האזרח בכל הנוגע למפגעים, מטרדים, ועבירות איכות חיים. זאת, בשילוב זרועות עם עיריית באר שבע ורשויות נוספות. במשטרה מסבירים כי הפעילות תמשך, ככל שיידרש, על בסיס יום יומי לפי שעון החיים והכל למען שמירה על מרקם החיים התקין ובטחון הנפש והרכוש.

המבצע המשטרתי לא נוצר על ריק: לאחרונה, כך עולה מדיווחי גולשים, רבים מהם פרסמנו בברנז'ה NEWS, החלה לשרור בשתי השכונות הותיקות תחושה של חוסר ביטחון. סטודנטיות סיפרו כי על בסיס כמעט קבוע הן מוטדרות מילולית על ידי בני נוער, מאויימות על ידי חסרי בית או סוטים, עד כדי כך שהן נאלצות לקחת מוניות למרחקים קצרים, מהאוניברסיטה לתוך הדירה שלהן בשכונות. סטודניות ודיירים עימם שוחחנו, מאשרים שזהו המצב, אך מבירור במשטרה עולה כי לא הוגשו תלונות בנושא. גם במחלקת הביטחון של אוניברסיטת בן גוריון לא מכירים את התופעה. התופעה לא מתחרשת בין כתלי האוניברסיטה אלא בשכונות. 

שכונה ג' בבאר שבע. להחזיר הביטחון לתושבים (צילום: דני בלר)

השבוע פנה למערכת יהודה ל', נהג מונית מבאר שבע (שמו המלא שמור במערכת לבקשתו). הוא קרא את הכתבות באתר ברנז'ה NEWS, ולדבריו, התופעה מוכרת לו והוא היה עד למקרי הטרדה מילולית לא פעם. הוא סיפר כי לא הבין למה סטודנטיות מזמינות מוניות לנסיעות קצרות בקרבת האוניברסיטה. ''אני רשום באפליקציית GET TAXI. עיקר המשתמשים בבאר שבע של האפליקציה בבאר שבע הם סטודנטים. התחלתי לקבל הרבה הזמנות של סטודנטיות לנסיעות קצרות, מהאוניברסיטה לשכונה ג' או ד', לפעמים מרחק שתי דקות הליכה. זה מאוד הפליא אותי''.

''אמרתי לאחת הסטודנטיות: את צעירה, למה את לא הולכת ברגל? והיא סיפרה לי מה קורה ובהתחלה התקשתי להאמין. סטודנטיות מפחדות ללכת מהאוניברסיטה לשכונה ג' או אפילו לחצות את הרחוב, לשכונה ד' מזרח, בגלל הטרדות. קראתי את הכתבה שהתפרסמה אצלכם והיא התחברה לי עם המצב. זה לא נסיעה אחת או שתיים, זה הרבה נסיעות כאלה שמגיעות אליי דרך האפליקציה וכולן למרחקים קצרים''.

לדברי יהודה, לא פעם המטרידים רואים אותו בא לאסוף את הסטודנטיות ועוזבים את המקום. ''הייתי חייל קרבי ואני לא מפחד, הצעירים רואים שעומד מולם מישהו שלא מוכן לוותר ועוזבים את המקום, אבל כל המצב לא נראה לי נורמלי''. לדבריו, הנקודות הרגישות הן בשערי היציאה של האוניברסיטה ובכניסה לשכונות ג' וד', בהן מתגוררים סטודנטים רבים. ''הרבה פעמים, אלה סטודנטים בשנה הראשונה בבאר שבע, אחרי זה לומדים לקח ועוברים למקומות אחרים''.

בין העדויות שהגיעו למערכת, זו של סטודנטית שסוטה רדף אחריה בכניסה למעונות ד'. בכל המקרים, ביקשנו מהסטודנטיות לפנות למשטרה ולהגיש תלונה  בנושא. שכונה ד' אמורה לאכלס בתוכה רובע חדשנות ותקציב לתכנונו אושר בימים אלה. ללא ביטחון וכשזה המצב, ספק אם חברות היי טק ירצו להקים משרדים במקום. כך המצב בשכונה ג', שחלקים גדולים ממנה מוזחנים מזה שנים.