יום עצוב לאוהבי הספרים בב''ש: החנות המיתולוגית מיני-בוק נמכרה

''הגעתי לגיל גמלאות וגם אנשים כבר לא כל כך באים לעיר העתיקה, אז החלטתי להעביר את החנות לדור הבא", מספרת יהודית סוינגר-פריד, הבעלים. החנות תשמור על שמה, על יימכרו בה מוצרים אחרים
send whatsapp messsage send FB messsage
יום עצוב לאוהבי הספרים בב''ש:  החנות המיתולוגית מיני-בוק נמכרה דפדוף אחרון ודי. עשרות אלפי ספרים נמסרו היום (צילום: רינה ברואס)

סוף עידן בבאר שבע: אחרי 42 שנה, חנות הספרים המיתולוגית מיני בוק מוסרת היום, בחינם, את כל מלאי הספרים שבה ותעבור להנהלה חדשה, שתפעיל אותה במתכונת אחרת ותשלב בה יותר מוצרים. בעלת החנות, יהודית סוינגר-פריד, מספרת שאנשים כבר לא כל כך באים לעיר העתיקה ובשל צאתה בקרוב לגמלאות, החליטה להעביר את הבעלות על החנות לדור הבא. 
החנות נוסדה בשנת 1975, על ידי קרולין רפאלי, עולה חדשה מאנגליה, והייתה למקום מפגש מרכזי לאוהבי הספרים הרבים אז, בבאר שבע. היא פעלה אז במיקום אחר, ברחוב ההסתדרות, פינת גרשון ולימים, עברה לפסג' ברחוב הדסה. 
מיני בוק הייתה לאוהבי הספרים כמעין "גן עדן": הדפדוף בין המדפים היה מניב הפתעות והיו בה ספרים במגוון שפות - בהן אנגלית, ספרדית ועברית. בשל קרבתה לבית התאחדות עולי אמריקה הלטינית, היא הייתה חלק טבעי מהבילוי של העולים הרבים שהגיעו בשנות השבעים מארגנטינה. קרולין ספרה, לפני שנים רבות, שהופתעה לראות את המודעות הפוליטית ואת הספרים שהחליפו שם ידיים בספרדית, במיוחד כאשר החלו להגיע פליטי הדיקטטורה הארגנטינית. 
מיני בוק הייתה גם מקום בו תלמידים יכלו להשיג ספרי לימוד ביד שניה, מה שהקל על משפפחות רבות בבאר שבע, קשות יום. הם היו באים בתחילת שנת הלימודים, מזדכים על ספרי השנה הקודמת ורוכשים חדשים, לעיתים בעשירית ממה שעלה ספר חדש. 
החנות הייתה גם מקום מפגש ל"תולעי ספרים" באנגלית, ולאו דווקא יוצאי ארצות אנגלו סכסיות. הרבה שיחות נפש היו במקום, כמו גם קריאות התפעלות, כשבמדפים היו מוצאים "אוצר" - ספר אותו לא קראו שנים רבות. החנות הביאה לחובבי הספרים לא מעט אוצרות כאלה. 
יום עצוב: עשרות אלפי הספרים נמסרו חינם אין כסף ויהודית, הבעלים, יוצאת לגמלאות (צילום: רינת ברואס)
יהודית, שעלתה לישראל מהעיר פילדלפיה, אשר בפנסילבניה, ארצות הבית, רכשה את החנות מיורשיה של קרולין לפני שנה. יהודית אישה נעימת הליכות, אוהבת אמנות ויודעת המון על ספרים, הביאה את החנות בסמוך לדואר ברחוב הדסה, בקמום שלפני כן פעל בו דוכן שווארמה. היו לה לקוחות קבועים, שיצאו משם תמיד עם משהו מעניין.
היום, יום רביעי, החליטה יהודית למסור בחינם את תכולת החנות, בה עשרות אלפי ספרים. "אני כבר בגיל יציאה לגמלאות וגם בעלי ואני רוצה לנוח. החלטתי לפרוש, גם בשל העובדה שכבר לא היו לי הכוחות להילחם להשאיר את מיניבוק במתכונתה הנוכחית וגם בגלל שאנשים לא באים כל כך לעיר העתיקה. אני מעביר את החנות לדור הבא, שיפעיל פה את החנות באותו שם, אבל במתכונת אחרת, כאשר ספרים יהיו רק חלק מהמוצרים שיימכרו כאן".

הידיעה על סוף הפרק הזה, בן 42 השנים, של מיניבוק, נודעה לבאר שבעים רבים. כבר בשבוע שעבר הוצאו אל מחוץ לחנות מדפים וציוד רב, בחלקו ציוד בן למעלה מ-40 שנה. ברשתות החברתיות היו הרבה תגובות של עצב, על כי עוד סמל של העיר באר שבע סוגר את שעריו במתכונת המוכרת והותיקה.