חדשנות ישראלית פורצת דרך: סטודנטים מ-SCE פיתחו מכשיר שיסייע לכבדי שמיעה לשלוט בעוצמת קולם

בלב המדבר הישראלי נולד פיתוח טכנולוגי מבטיח שעשוי לשנות את חייהם של מיליוני אנשים המתמודדים עם לקות שמיעה. שני בוגרי הנדסת מכונות מ-SCE יצרו מערכת חדשנית המאפשרת שליטה בעוצמת הדיבור
send whatsapp messsage send FB messsage
חדשנות ישראלית פורצת דרך: סטודנטים מ-SCE פיתחו מכשיר שיסייע לכבדי שמיעה לשלוט בעוצמת קולם צילום: SCE / שימוש הוגן על פי סעיף 27 א'

פיתוח ישראלי חדשני עשוי לפתור אחד האתגרים המשמעותיים ביותר עבור אנשים עם לקות שמיעה: השליטה בעוצמת הדיבור. המערכת החדשה, שפותחה במעבדות SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, מציעה פתרון טכנולוגי מתוחכם המשלב בינה מלאכותית וחיישנים מתקדמים.

הפרויקט, שנולד מתוך צורך אמיתי בשטח, הוא תוצר של שיתוף פעולה ייחודי בין שני מילס-יטח, תושבת קיבוץ בארי המתמודדת עם לקות שמיעה, לבין צמד המהנדסים הצעירים בן צ'יפרוט וישראל יוסופוב. "הטכנולוגיה נולדה מתוך הבנה עמוקה של האתגרים היומיומיים," מסביר ד"ר ניר טרבלסי, ראש המחלקה להנדסת מכונות ב-SCE. "זהו פתרון שמשלב הבנה הנדסית מעמיקה עם רגישות חברתית."

המערכת, המבוססת על בקר Teensy וחיישני קול מתקדמים, פועלת באמצעות אלגוריתם ייחודי המנטר את עוצמת הקול בזמן אמת. בניגוד לפתרונות קיימים, היא מספקת משוב מיידי ועדין למשתמש, מה שמאפשר התאמה טבעית של עוצמת הדיבור לסביבה.

"האתגר הטכנולוגי היה משמעותי," מסביר ד"ר איתן פישר, מהמחלקה להנדסת מכונות. "היה עלינו לפתח מערכת שתהיה מדויקת מספיק כדי לזהות שינויים עדינים בעוצמת הקול, אך גם קומפקטית וידידותית למשתמש." הפיתוח כולל גם ממשק משתמש אינטואיטיבי, המאפשר כיול אישי בהתאם לצרכי המשתמש.

הניסויים הראשוניים מראים תוצאות מבטיחות במיוחד. המערכת לא רק משפרת את יכולת השליטה בעוצמת הקול, אלא גם מגבירה את הביטחון העצמי של המשתמשים. "ראינו שיפור משמעותי ביכולת התקשורת הבין-אישית," מציין ד"ר טרבלסי. "המשתמשים דיווחו על ירידה בתחושת החרדה החברתית ועלייה בביטחון העצמי."

הפוטנציאל של הטכנולוגיה חורג מעבר לקהילת כבדי השמיעה. המערכת עשויה לסייע גם למורים ומרצים בשמירה על קולם, לילדים המתקשים בוויסות עוצמת הדיבור, ואפילו לאנשי עסקים המעוניינים לשפר את כישורי התקשורת שלהם.

פרויקט זה ממחיש את חשיבותה של החדשנות הטכנולוגית בפתרון אתגרים חברתיים. "זוהי דוגמה מצוינת לאופן שבו הנדסה יכולה לשפר חיים," מסכם ד"ר טרבלסי. "אנחנו גאים בבוגרינו שמפתחים פתרונות המשלבים מצוינות טכנולוגית עם אחריות חברתית."

הצוות כעת בוחן אפשרויות להרחבת הפיתוח ומחפש שותפים תעשייתיים להבאת המוצר לשוק. עם הצלחת הניסויים הראשוניים, נראה כי עתיד הטכנולוגיה מבטיח, ועשוי להוביל לשינוי משמעותי באיכות חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם.