הכנת פטריות בשלושה סגנונות – מטוגנות, מבושלות או מאודות

פטריות הן רכיב קולינרי אהוב במיוחד, זאת הודות למרקמן הבשרני ויכולתן לספוג מגוון רחב של טעמים שונים.
הפטריות מתאימות למנות עיקריות, תוספות ומנות גורמה, ואפשר להכין אותן בכמה שיטות כך שכל שיטה מוציאה מהן טעמים ומרקמים שונים.
כשהן מטוגנות הן בעלות מרקם פריך וטעמים עמוקים, כשהן מבושלות הן רכות וספוגות בטעמי התבשיל, וכשהן מאודות הן שומרות על טעמן הטבעי.
במאמר זה נביא לפניכם שלוש דרכים שונות שבהן ניתן להכין פטריות לצד שילובים שיעצימו את חוויית הטעמים שלהן ושלכם.
פטריות מטוגנות – קריספיות ושחומות עם טעם עמוק
טיגון של פטריות מעניק להן שכבת קריספיות מבחוץ אך שומר על המרקם העסיסי שלהם מבפנים.
טעמן משתלב נהדר עם שמן זית או חמאה ומאפשר לטגן אותן בהם, בנוסף אפשר לצפות אותן בבלילת טמפורה או לצפות אותן בפירורי לחם לקבלת מרקם פריך במיוחד.
טיגון בשיטה הקלסית: חותכים כמה סוגים של פטריות טריות כמו פורטובלו, יער, שמפיניון או שיטאקי, במחבת מחממים מעט חמאה ושמן זית, מוסיפים שום כתוש, את הפטריות,
זורים עליהן מעט מלח ופלפל ומטגנים עד שהן מזהיבות קלות. תוכלו להגיש אותן כתוספת או להשתמש בהן להכנת פשטידת פטריות טעימה במיוחד.
שדרוג אפשרי: אם אתם רוצים להעניק לפטריות שלכם טעמים עמוקים יותר,
תוכלו להוסיף למחבת מעט רוזמרין ותימין במהלך הטיגון, או כדי לקבל טעמים מתקתקים יותר לשלב סויה ומעט דבש בסוף הטיגון.
לגרסה קריספית במיוחד: מצפים פטריות בשלושה שלבים ממש כמו "וינר שניצל" (שניצל וינאי) ראשית מצפים אותן בקמח,
אחר כך בביצה ולסיום מכסים אותן עם פירורי לחם. אחר כך מכניסים אותן לשמן עמוק עד להזהבה. מומלץ להגיש את המעדן הזה לצד רוטב שום או איולי צ'ילי, שיקפיצו לכם את המנה לרמה הבאה.
פטריות מבושלות – עסיסיות ומלאות בטעמים
כשבוחרים לבשל פטריות מתאפשר להן לספוג לתוכן את הטעמים העמוקים של התבשיל ובכך הן הופכות לרכות ועסיסיות. כמו כן, שילובן ברטבים שונים ובמרקים מוסיף עושר ועומק טעמים למנות השונות.
בישול בשיטה הקלסית: חותכים כמה סוגים של פטריות שאוהבים ומבשלים אותן ביחד בתוך סיר עם ציר ירקות, או עם שמנת, או עם יין לבן יחד עם שום כתוש ותבלינים.
כל אחד מהנוזלים הללו יעניק לפטריות טעם אחר שייספג לתוכן ורק ישביח את טעמן ואת המנה עצמה.
שדרוג אפשרי: אם אתם רוצים טעמים קטיפתיים יותר במנה שלכם, הוסיפו חמאה בסוף הבישול ועשבי תיבול כמו מרווה או תימין שיעמיקו את הטעמים.
גרסה מפתיעה: חובבי הטעמים האסייתיים יכולים לבשל פטריות עם רוטב טריאקי, רוטב סויה, ג'ינג'ר טרי ושום כתוש ולהגישן מעל אורז או נודלס.
פטריות מאודות – שומרות על עסיסיות וטעם טבעי
בשיטת האידוי הפטריות שומרות על מרקמן ועל הערכים התזונתיים שלהן.
אידוי בשיטה הקלסית: בוחרים את סוגי הפטריות השונים, מסדרים אותן בתוך סלסילת אידוי מעל מים רותחים, מכסים ומאדים אותן כעשר דקות עד שהן מתרככות מעט, אך עדיין שומרות על צורתן החיצונית.
שדרוג אפשרי: אם אתם רוצים להעניק לפטריות שלכם טעמים מעניינים נמליץ לכם לשלב למי האידוי גבעולי למון גראס, קצת ג'ינג'ר טרי או שום כתוש כדי שיחדרו לתוך הפטריות ניחוחות עדינים.
גרסה אסיאתית: לאחר האידוי ניתן לערבב את הפטריות עם מעט שמן שומשום, רוטב סויה ונגיעה של סוכר חום לקבלת טעמים עמוקים וארומטיים.
כל שיטה שתבחרו להכין בה את הפטריות תעניק להן אופי שונה, בהחלט ניתן לשלב בין השיטות להכנת מנות מגוונות, כך שכל אחד מכם יוכל ליהנות מחוויה קולינרית מגוונת ועשירה.