פורצי הדרך של הנגב: חוקרים הפכו ליזמים בתכנית אואזיס של אוניברסיטת בן-גוריון

מאקדמיה לסטארט-אפ: תכנית אואזיס מסייעת לחוקרים להפוך רעיונות פורצי דרך למיזמים טכנולוגיים מובילים
send whatsapp messsage send FB messsage
פורצי הדרך של הנגב: חוקרים הפכו ליזמים בתכנית אואזיס של אוניברסיטת בן-גוריון

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב חנכה השבוע את המחזור השישי של אואזיס, אקסלרטור ה-Deep Tech שמטרתו להפוך מחקר מדעי מתקדם למיזמים טכנולוגיים חדשניים בתעשייה. במסגרת התכנית, שישה מיזמים פורצי דרך בתחומי הסייבר, הביוטכנולוגיה, התחבורה החכמה, צבעי המאכל הטבעיים, האקוואפוניקה והרפואה המתקדמת הציגו את הפיתוחים שלהם במסגרת אירוע Demo Day ייחודי, שסימן אבן דרך משמעותית במסע היזמי שלהם.

חדשנות שעושה שינוי

אואזיס היא יוזמה ייחודית של מרכז היזמות 360 באוניברסיטת בן-גוריון, שנועדה לגשר על הפער בין המחקר האקדמי לתעשייה ולהעניק לחוקרים כלים והכוונה להקים סטארטאפים מבוססי טכנולוגיות מתקדמות. המשתתפים בתכנית נהנים מליווי מקצועי, מנטורינג אישי, גישה למומחים מובילים, חיבורים למשקיעים וליווי בבניית תכניות עסקיות, כל זאת מתוך מטרה למנף את המחקר שלהם לכדי סטארט-אפ מצליח.

דניאל וייל, מנהל האקסלרטור ומנכ״ל אואזיס, סיפר: "המיזמים שעברו באואזיס במחזור השישי הם חוד החנית של החדשנות הישראלית. אנו מלווים אותם לאורך כל הדרך ומסייעים להם להתמודד עם אתגרי המסחור והצמיחה. אנו מאמינים כי שיתופי הפעולה בין האקדמיה לתעשייה חיוניים להפיכת ישראל למובילה עולמית בחדשנות טכנולוגית."

המיזמים הבולטים של מחזור 6

בין המיזמים של המחזור השישי ניתן למצוא פתרונות טכנולוגיים שמשנים את פני התעשייה:

 סייבר ביולוגי – מערכת לזיהוי איומי סייבר ביולוגיים על ידי אבחון וניטור דנ"א סינתטי.
 חדשנות בסייבר – טכנולוגיית אבטחה מבוססת AI לניטור מתקפות סייבר מתקדמות.
 תחבורה חכמה – מערכת מתקדמת לניהול כבישים ותנועת רכבים בזמן אמת.
 צבעי מאכל טבעיים מאצות – פיתוח צבעי מאכל טבעיים וברי קיימא המבוססים על מיקרו-אצות.
 אקוואפוניקה חכמה – טכנולוגיה חדשנית לשיפור הייצור החקלאי באמצעות שילוב של חקלאות מים וצמחיה.
 ריפוי סרטן מוח באמצעות אולטרסאונד – פתרון מהפכני לטיפול בסרטן מוח באמצעות טכנולוגיית הדמיה חדשנית.

ההשראה מאחורי היזמות

אירוע ה-Demo Day נפתח בהרצאה מעוררת השראה של איריס שור, יזמת סדרתית שהובילה שלושה סטארטאפים לאקזיטים מוצלחים (כולל אחד שנרכש על ידי לינקדאין), אשר שיתפה את המסלול היזמי שלה, את האתגרים וההצלחות.
לאחר מכן עלו היזמים והיזמיות להציג את הפרויקטים שלהם בפני קהל של משקיעים, נציגי התעשייה, חוקרים, מרצים וסטודנטים. האירוע היווה הזדמנות לקדם חיבורים חשובים ולהפוך את החדשנות המדעית לטכנולוגיות שמשנות מציאות.

מה הלאה?

תכנית אואזיס ממשיכה ללוות את הסטארט-אפים גם לאחר הצגתם בפני התעשייה, ומספקת להם תמיכה, חיבור למשקיעים, וגישה למשאבים חיוניים שיסייעו להם לצמוח. במרכז היזמות 360 של אוניברסיטת בן-גוריון מדגישים כי הם מחויבים להמשיך לטפח ולתמוך בחדשנות אקדמית, מתוך אמונה שהיא יכולה להוביל לשינויים גלובליים משמעותיים.