1.5 מיליון יורו לפיצוח האתגר שגוגל ואפל נכשלו בו: חוקר ישראלי מקבל מענק ענק

ד''ר ניר שלזינגר מאוניברסיטת בן-גוריון זוכה במענק ERC היוקרתי לפיתוח AI שעשוי לשנות את עתיד הסמארטפונים והרשתות האלחוטיות
send whatsapp messsage send FB messsage
1.5 מיליון יורו לפיצוח האתגר שגוגל ואפל נכשלו בו: חוקר ישראלי מקבל מענק ענק ד''ר ניר שלזינגר (צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בו גוריון)

בעידן שבו הבינה המלאכותית משנה כל תחום בחיינו, זוכה חוקר ישראלי להכרה בינלאומית על מחקר פורץ דרך שעשוי לחולל מהפכה בעולם התקשורת האלחוטית. ד"ר ניר שלזינגר, מבית הספר להנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, זכה במענק היוקרתי ERC Starting Grant לשנת 2024, בסכום של 1.5 מיליון יורו.

מחקרו של ד"ר שלזינגר, הנושא את השם "בינה מלאכותית קלה וגמישה עבור מקלטי תקשורת", מתמקד בפיתוח טכנולוגיות AI מתקדמות המותאמות במיוחד לאתגרים הייחודיים של תקשורת אלחוטית. בניגוד לשיטות הקיימות, הגישה החדשנית של שלזינגר מתמודדת עם האופי הדינמי של תקשורת אלחוטית ומגבלות החומרה של מכשירים ניידים.

"זהו שינוי יסודי מהלמידה העמוקה המסורתית," מסביר ד"ר שלזינגר. "אנחנו מפתחים מערכות AI שיכולות להסתגל במהירות לשינויים בסביבת התקשורת, תוך שימוש במשאבים מוגבלים." הוא מוסיף כי הנתונים הראשוניים מצביעים על שיפורים משמעותיים בביצועים, עמידות, ויכולות הAI בהשוואה לשיטות הקיימות.
המחקר מתמקד בשלושה היבטים מרכזיים:

עיצוב מחדש של ארכיטקטורת AI המותאמת לתקשורת אלחוטית.
פיתוח שיטות למידה חדשות המבוססות על למידה מתמשכת כמערכת דינמית.
יצירת טכניקות לאיסוף וניתוח נתונים בזמן אמת ממערכות תקשורת.

השלכות המחקר עשויות להיות מרחיקות לכת. "הפרויקט צפוי לשנות את הדרך בה אנו חוקרים מערכות תקשורת," אומר שלזינגר, "וישפיע בצורה עמוקה על מגוון יישומים התלויים בתקשורת אלחוטית." זה עשוי לכלול שיפורים משמעותיים בביצועי רשתות סלולריות, אינטרנט של הדברים (IoT), ומערכות תקשורת מתקדמות אחרות.

זכייתו של ד"ר שלזינגר במענק ERC היוקרתי מדגישה את מעמדה של ישראל כמובילה עולמית בחדשנות טכנולוגית. מענקי ERC, שנוסדו ב-2007 על ידי האיחוד האירופי, נחשבים לאחד ממקורות המימון היוקרתיים ביותר למחקר מדעי באירופה.

עבור אוניברסיטת בן-גוריון, הזכייה מהווה הישג משמעותי נוסף המחזק את מעמדה כמוסד מחקר מוביל בתחומי ההנדסה והטכנולוגיה. פרופ' דניאל חיימוביץ', נשיא האוניברסיטה, הביע גאווה רבה בהישג: "מחקרו של ד"ר שלזינגר מדגים את המצוינות המדעית והחדשנות שמאפיינות את האוניברסיטה שלנו."

בעוד העולם ממשיך להתקדם לעבר עידן של תקשורת מהירה יותר ומתקדמת יותר, מחקרו של ד"ר שלזינגר מבטיח לשחק תפקיד מכריע בעיצוב העתיד הטכנולוגי שלנו. עם התקדמות הפרויקט, רבים בתעשייה ובאקדמיה יעקבו בעניין אחר התוצאות, בציפייה לראות כיצד הבינה המלאכותית החדשנית הזו תשנה את עולם התקשורת כפי שאנו מכירים אותו.