ייפתח בקרוב: הצצה למדבריום בבאר שבע
לראות כמו עוף דורס, להתגנב כמו נמר, לצוד כלהקת זאבים ולהיטמע כמו זברה! מדבריום פארק חיות חווייתי, חינוכי ואתגרי, הראשון מסוגו בישראל ובעולם, ייפםתח בקרוב בבאר שבע ומזמין את הקהל הרחב להיכנס אל עולמם של בעלי החיים!
מדבריום יפגיש את המבקרים בפארק עם מגוון עצום של בעלי חיים מדבריים בצורה חווייתית ויוצאת דופן. באמצעות מתקני משחק חדשניים, יזכו המבקרים לחוות את הסביבה המדברית מנקודת מבטם של בעלי החיים. הפארק, המשתרע על שטח של 140 דונם, נוסד תודות לתרומת קרן ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, ובסיוע מפעל הפיס, משרד התיירות, משרד השיכון ועיריית באר שבע, בהשקעה של כרבע מיליארד שקלים.
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ': "מדובר במגה־פרויקט בינלאומי ופורץ דרך בחשיבה שלו. פארק אינטראקטיבי מתקדם, ששם את בעלי החיים במרכז, באופן שיחבר אותנו, בני האדם לבעלי החיים, ללא מחיצות''
מדבריום הנו סביבה אקולוגית ייחודית המפגישה אותנו עם סוגי מדבריות שונים, זהו מרחב ראשון מסוגו המאפשר מפגש ייחודי בין המבקרים לבין בעלי החיים באמצעות חוויית טיול מדברית מגוונת, צפייה אקטיבית, משחקים אינטראקטיביים, מפגשים בלתי אמצעיים עם בעלי החיים ושיטות הדרכה חדשניות.
מדבריום הינו פארק מוביל הפועל להגנה על חיות הבר ופועל לשינוי אורח החיים הסביבתי שלנו. הפארק דוגל בלמידה פעילה דרך חוויה, התנסות, חקר וסקרנות, במטרה לעורר מודעות כי האדם הינו חלק בלתי נפרד מהטבע, וכי המשך פגיעה במגוון המינים והמערכות האקולוגיות בטבע ישפיע באופן ישיר על עתיד כולנו. הביקור בפארק מאפשר למבקרים לחוות את עולמם של בעלי החיים מנקודת מבטם ולהבין את הקושי לשרוד ולהתקיים בטבע. המבקרים יחוו ביקור משמעותי המעודד לקיחת אחריות אישית לטובת חיות הבר והסביבה.
המתקנים בפארק משלבים משחקים חינוכיים וחווייתיים כגון: מתקן של קיר הטיפוס מול הצוקים של היעלים עם מסלולים בהם מתקדמים לפי חידות המופיעות לאורך הטיפוס, סימולטור טיסה המדמה את תעופתו והחיפוש אחר הטרף של העוף הדורס, משחק מארב והתנגבות בו המבקרים עוברים מסלול מכשולים וכך לומדים לארוב ולצוד כמו נמר, משחק זיהוי סוגי טרף, ועוד מתקנים ומתחמים רבים ומגוונים.
בפארק חיים מגוון גדול של כ-100 מינים של בעלי חיים מדבריים, המותאמים לתנאי האקלים של אזור באר שבע. הפארק מחולק ל-4 בתי גידול מדבריים עיקריים: ה"קניון", ה"ערבה", "נווה המדבר" וה"סוואנה", וכן אזור מפגש של האדם עם המדבר – ה"חאן". הפארק ממחיש את ההתאמות של בעלי החיים לבתי הגידול השונים ואת מגוון השיטות שפיתחו בכדי להתמודד עם תנאי המדבר. בין בעלי החיים שנפגוש בפארק: אריות, ג'ירפות, צ'יטות, נמרים, קופים, תנינים, זברות ועוד.
בעלי החיים שתפגשו בפארק הינם חלק מתוכניות שימור ורבייה לאומיות ובין לאומיות או בעלי חיים שנפגעו בטבע, שוקמו ולא ניתן היה להשיבם לטבע בשל חומרת פגיעתם ובפארק הם מוצאים מקלט. לצורך כך נבנה בית חולים לחיות בר אשר מלבד מתן טיפול רפואי לחיות הפארק, משמש גם כמרפאה קדמית ומרכזית בנגב לטיפול חירום מציל חיים של חיות בר המובאות אליה מכל רחבי הנגב, הן על ידי פקחי רט"ג ואנשים טובים אחרים. לאחר קבלת הטיפול, חלק מבעלי החיים מוחזרים לשיקום וקליטה במדבריום או מוחזרים לטבע.
המדבריום מועמד לחברות מלאה בארגון גני החיות האירופי EAZA וחבר מלא בארגון גני החיות הישראלי ומחויב לקיום הסטנדרטים הגבוהים ביותר הנדרשים לטיפול בבעלי החיים אשר באחריותו. במדבריום מאמינים כי מפגש בלתי אמצעי של המבקרים עם בעלי החיים וההתנסות שלהם באמצעות משחק וחוויה בתכונות המרכזיות של אותן החיות, יכולים להביא להזדהות איתן ועם הצורך בהגנה עליהן ועל סביבת מחייתן, ובכך להפוך את המבקרים לשותפים לעשייה ברוכה זו.
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ': "מדובר במגה־פרויקט בינלאומי ופורץ דרך בחשיבה שלו. פארק אינטראקטיבי מתקדם, ששם את בעלי החיים במרכז, באופן שיחבר אותנו, בני האדם לבעלי החיים, ללא מחיצות, בחוויה חדשנית שטרם נראתה בעולם. כזו המשלבת חוויה, טבע, סקרנות וחינוך – הכל במקום אחד. המקום יהיה בית ומחסה לבעלי חיים שלא יכולים לחזור לטבע, כאלה בסכנת הכחדה ומרכז טיפולי לחיות בר מכל הנגב. אני מבקש להודות לשותפים היקרים שלנו בקרן מנדל ובפיס. הפארק החדשני יהפוך לפנינה מדברית, עוגן בילוי, תרבות ותיירות מהמובילים והאטרקטיביים במדינת ישראל".
פרופסור יהודה ריינהרץ, נשיא ו-CEO של קרן ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל: "אנו גאים על המשך השותפות של קרן מנדל עם העיר באר שבע ושמחים על פתיחתו של מדבריום אשר יהווה פנינה נוספת של שמחה, חוויה משפחתית, וחינוך למען תושבי באר שבע, תושבי הנגב, ותושבי המדינה כולה".