הכל מתחיל בכדור אחד קטן

היסטוריה עשירה: סיפורו של בית הפול הירוק מתחיל לפני שנים רבות, כאשר משפחת זינו החליטה להביא את טעמי המטבח המזרחי המסורתי אל לב הנגב. מה שהתחיל כמסעדה קטנה ואינטימית, הפך עם השנים לרשת מצליחה, המשרתת אלפי לקוחות מרוצים מדי יום.
איתם, לוטם וירין זינו המובילים את הרשת, גדלו לתוך עולם הקולינריה. כילד, איתם היה מסתובב במטבח המשפחתי, סופג את הריחות והטעמים, ולומד את סודות המקצוע מהוריו וסביו. עם השנים, איתם, לוטם וירין לקחו את המושכות לידיהם והובילו את בית הפול לגבהים חדשים, תוך שמירה על המסורת והאיכות שהפכו את המקום לאהוב כל כך.
סניף הדגל נמצא בשכונת נווה זאב ברחוב יוהנה ז׳בוטינסקי 11 ומשם הכל התחיל.
ייחודיות ומנות מיוחדות
מה שמייחד את בית הפול הירוק מכל מקום אחר הוא השילוב המושלם בין מסורת לחדשנות. בעוד שהמנות הקלאסיות - כמו הפלאפל והפול המפורסמים - נשארות נאמנות למתכונים המסורתיים, הצוות לא מפסיק לחדש ולהפתיע.
אחד הדברים המיוחדים ברשת הוא ההתאמה לצרכים המשתנים של הלקוחות. לקראת תשעה באב, למשל, בית הפול מציע מגוון רחב של מנות ללא בשר, המתאימות במיוחד לתקופה זו.
התרחבות הרשת
ממסעדה בודדת בבאר שבע, בית הפול צמח והתפתח לרשת משגשגת. כיום, הרשת מפעילה 10 סניפים באזור הדרום, כל אחד מהם שומר על הסטנדרטים הגבוהים והטעם המיוחד שהפך את בית הפול לשם דבר.
ההתרחבות הזו מאפשרת ליותר ויותר אנשים ליהנות מהטעמים המיוחדים של בית הפול, תוך שמירה על האיכות והאותנטיות בכל סניף וסניף. לרשת בית הפול 5 סניפים בבאר שבע ,סניף בערד, רהט, דימונה ,אופקים ובקרוב בשכונת הפארק.
מנות מומלצות לשבוע שלפני תשעה באב:
קציצות הדגים המפורסמות של בית הפול הירוק בלחמניה מתוקה עם מטבוחה ,באגט ובצלחת
סביח פול בפיתה
חומוס מסבחה
פלאפל ירוק בפיתה
בבית הפול הירוק מקפידים להכין כל יום הכל מחדש ולזרוק הכל בסוף יום ,בדגש על חומרי הגלם היקרים והאיכותיים ביותר. בשוק ,פיתות באפיה במקום ובימים רגילים גם שווארמה הודו נקבה ושווארמה עגל .
למה כדאי להזמין דווקא בתקופה זו? ראשית, המנות הללו קלות לעיכול ועשירות בחלבון מהצומח, מה שהופך אותן לאידיאליות.
שנית, הן מספקות את כל הערכים התזונתיים הנחוצים מבלי להכביד על הגוף, ומאפשרות לשמור על הרוח של התקופה מבלי להתפשר על הטעם.
הייחוד של בית הפול
מה שמבדיל את בית הפול הירוק ממקומות אחרים המוכרים פלאפל ופול בדרום הוא תשומת הלב לפרטים הקטנים. כל מנה מוכנה בקפידה, תוך שימוש במתכונים מסורתיים שעברו במשפחה מדור לדור.
איכות חומרי הגלם היא נקודת מפתח נוספת. בית הפול מקפיד להשתמש רק בירקות הטריים ביותר, בתבלינים איכותיים ובשמן זית משובח. זה אולי נשמע פשוט, אבל ההבדל מורגש בכל ביס.
יתרה מזאת, הצוות של בית הפול מתייחס לכל לקוח כאל אורח בביתו הפרטי. השירות החם והאישי, יחד עם האווירה המשפחתית, יוצרים חוויה שהיא הרבה מעבר לארוחה רגילה.
חדשנות וקדמה.
למרות המחויבות למסורת, בית הפול הירוק לא נשאר מאחור. תחת הנהגתו של איתם זינו, הרשת אימצה חידושים טכנולוגיים רבים. מערכת הזמנות אונליין מתקדמת מאפשרת ללקוחות להזמין את המנות האהובות עליהם ישירות לביתם, בעוד שנוכחות חזקה ברשתות החברתיות מאפשרת לרשת לשמור על קשר הדוק עם הקהילה.
בנוסף, בית הפול הירוק מקפיד על אחריות סביבתית. הרשת עברה לשימוש באריזות ידידותיות לסביבה, ומשתתפת באופן פעיל ביוזמות קהילתיות שונות בבאר שבע והסביבה.
"כל ביקור בבית הפול הוא חוויה קולינרית," מספר שמעון, לקוח קבוע בבית הפול הירוק בנווה זאב בבאר שבע. "הטעמים כאן הם פשוט בלתי רגילים. הפלאפל תמיד פריך מבחוץ ורך מבפנים, והפול... אין מילים לתאר כמה הוא טעים!"
אבל לא רק המנות המסורתיות זוכות לשבחים. "התוספת המיוחדת של הצ'יפס אבו נפחא היא פשוט גאונית," ממשיך דני. "זה לא סתם צ'יפס רגיל. הטעם המיוחד והמרקם הפריך הופכים אותו לתוספת שאי אפשר לוותר עליה. אני תמיד מזמין מנה נוספת לקחת הביתה!"
הצ'יפס אבו נפחא הפך לאחד מסימני ההיכר של בית הפול, מושך לקוחות חדשים ומשמר את הוותיקים. זוהי דוגמה מצוינת לאופן שבו בית הפול משלב חדשנות עם המסורת, יוצר טעמים חדשים ומרגשים שמשתלבים היטב עם המנות המסורתיות.
בית הפול הירוק אינו רק עוד מסעדת פלאפל. זהו מוסד של ממש בבאר שבע, המשלב בין מסורת לחדשנות, בין טעמים מוכרים להפתעות קולינריות. בין אם אתם תושבי העיר או מבקרים בה, ארוחה בבית הפול היא חוויה שאסור להחמיץ.
הצוות המסור של בית הפול הירוק ממשיך להוביל את הרשת קדימה, תוך שמירה על הערכים והטעמים שהפכו את המקום לאהוב כל כך. עם התאמה מתמדת לצרכי הלקוחות - כמו המנות המיוחדות לתשעה באב - ומחויבות בלתי מתפשרת לאיכות, בית הפול מבטיח להישאר חלק בלתי נפרד מהנוף הקולינרי של באר שבע עוד שנים רבות.
אז בפעם הבאה שאתם בבאר שבע או בסביבתה, חפשו את הסניף הקרוב ביותר מבין 10 הסניפים של הרשת, אל תחמיצו את ההזדמנות לטעום מהפלאפל העסיסי, מהפול המשובח, או מאחת המנות החדשניות של בית הפול הירוק. זו לא סתם ארוחה - זו חוויה של טעם, מסורת וחדשנות, כל זאת בכדור פלאפל אחד קטן.