טעם של היסטוריה ועתיד בשוק באר שבע

בלב ליבו של השוק העירוני בבאר שבע, בין דוכני הירקות הססגוניים וריחות התבלינים המשכרים, עומד כבר למעלה מ-50 שנה עסק משפחתי אחד שהפך לסמל מקומי - תבליני מימון
שיתוף בווטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף בטוויטר שיתוף באימייל הדפסת כתבה
טעם של היסטוריה ועתיד בשוק באר שבע אבינועם מימון, תבילני מימון

מסורת של טעמים

הסיפור של תבליני מימון מתחיל בשנת 1956, כאשר טני מימון, עולה חדש מתוניס, החליט לפתוח חנות קטנה בשוק הצריפונים בעיר העתיקה בב"ש . "אבא שלי הביא איתו את הידע והאהבה לתבלינים וקפה מתוניס ," מספר אבינועם מימון, בנו של טני וכיום בעל העסק. "הוא ראה בזה הזדמנות להביא את הטעמים של הבית לתושבי באר שבע והדרום."

מה שהתחיל כחנות קטנה, הפך עם השנים לאימפריה של טעמים וריחות . כיום, תבליני מימון מציע מגוון עצום של תבלינים תערובות ותיבוליות ,תערובות סודיות של פולי קפה הנטחנים במקום , חליטות תה וצמחי מרפא , מוצרי מיסטיקה , פירות יבשים ופיצוחים טבעי , מוצרי טבע ובריאות , כלים וחומרי גלם לאפיה ובישול

מעבר לעסק: מנהיגות בשוק

אבינועם מימון, שגדל בין שקי התבלינים, לא הסתפק רק בניהול העסק המשפחתי. במשך שלושה עשורים היה שותף לניהול השווקים ובשנים האחרונות אף נבחר כיו"ר נציגות הסוחרים. "ראיתי את הפוטנציאל הגדול שיש לשוק הזה," אומר אבינועם. "רציתי לתרום מהניסיון שלי כדי לקדם את כל הסוחרים הנפלאים ולהפוך את השוק למקום יותר אטרקטיבי עבור העיר התושבים והמבקרים כי מגיע לעיר כמו ב"ש המתיימרת להיות מטרופולין שוק ברמה גבוהה.

 

אבינועם מימון

שיפוץ השוק: צעד גדול קדימה

אחד ההישגים המשמעותיים ביותר של אבינועם וחברי הנציגות הוא חידוש הסכמי החכירה של הנכסים בשוק בתנאים טובים ולתקופה ארוכה מאוד כדי להקנות ביטחון כלכלי לסוחרים
בנוסף קידום פרויקט השיפוץ הגדול וההיסטורי של השוק העירוני והמעורבות בקבלת ההחלטות .
"זה חלום שהתגשם," הוא מספר בהתרגשות. "ידענו שהשוק זקוק נואשות לשדרוג משמעותי כדי להתאים את עצמו למאה ה-21."

אבינועם וחבריו לקחו חלק נכבד ומשמעותי בתכנון השיפוץ, ואף סייע בגיוס הכספים מול משרד התיירות לפרויקט. "זה היה תהליך מורכב," הוא מודה. "אבל הצלחנו לשכנע את הרשויות ואת בעלי העניין בחשיבות של השקעה בשוק כמנוע צמיחה עירוני."

לאורך כל תהליך השיפוץ והשדרוג, אבינועם מלווה את הפרויקט מקרוב עד הפרט הכי קטן . "אנחנו משדרגים את התשתיות, מרחיבים את המעברים, ומוסיפים אלמנטים מודרניים, יוצרים פינות ישיבה והצללות , ניצור אחדות בהצגת החנויות , נרחיב את שעות הפעילות לטובת הציבור , נקיים שווקי לילה וארועים תרבותיים , אבל שומרים על האופי המיוחד של השוק, " הוא מסביר. "המטרה היא ליצור חוויית קניות נעימה יותר, תוך שמירה על האותנטיות והאווירה הייחודית."

הרחבת האימפריה: מהשוק למרכז המסחרי ביג

ההצלחה של תבליני מימון לא מוגבלת רק לשוק העירוני. לפני שני עשורים, אבינועם החליט להרחיב את העסק ופתח סניף נוסף במרכז ביג באר שבע שמשתרע על כ 500 מ"ר. "זה היה צעד טבעי עבורנו," הוא אומר. ב
חנות זו יכולנו להציג מגוון הרבה יותר גדול ומשמעותי בתחום האפיה והבישול שכולל גם מרכז לסדנאות בישול הראשון מסוגו שקם בדרום , חנות זו הפכה למרכז קולינרי וחנות המפעל


הסניף בביג הוכיח את עצמו כהצלחה גדולה, ומושך לקוחות רבים שנהנים מהשילוב של איכות ואווירה של השוק במקום מרכזי.


מבט לעתיד

למרות האתגרים שמציבות הרשתות הגדולות והקניונים, תבליני מימון ממשיך לשגשג. "הסוד שלנו הוא השילוב בין מסורת לחדשנות," מסביר אבינועם. "אנחנו שומרים על האיכות והשירות האישי שתמיד אפיינו אותנו, אבל גם מתאימים את עצמנו לטעמים ולצרכים המשתנים של הלקוחות."
בימים אלו אנו משיקים את המיזם הגדול ביותר של פתיחת רשת חנויות של תבליני מימון בכל רחבי הארץ בשיטת הזכיינות כך שנוכל להגיע לכל בית בישראל.
התמהיל של החנויות האלה יהיה ייחודי וישלב את תחום הטבע והבריאות על מלא כולל מוצרים ללא סוכר וגלוטן , טבעוני , ויטמינים ותוספי מזון ועוד , בשילוב של כל המוצרים של תבליני מימון 
יחד עם תוכניות להרחבת הפעילות הארצית והמקוונת, פתיחת סדנאות בישול, והשלמת שיפוץ השוק, נראה שהעתיד של תבליני מימון - ושל השוק כולו - טומן בחובו עוד הרבה טעמים מרגשים.

"בסופו של דבר," מסכם אבינועם, "אנחנו לא רק מוכרים תבלינים. אנחנו מוכרים חוויה, היסטוריה וטעם של בית. אצלנו אפשר לטעום ,להריח ולראות ואת זה אנו נפיץ ב"ה בכל הארץ.

שיקום ושיפוץ השוק העירוני החדש היא משימת חיי שהצבתי לעצמי והנה אחרי עבודה קשה מאוד של שנים היא מתגשמת למרות כל הסקפטים למינהם.
 

כתבות נוספות למקרה שפספסת...