תוספת מושלמת לארוחת חג שבועות- כריות חציל ממולאות בגבינה
מצרכים-
2 חצילים
3 שיני שום
2 עגבניות
400 גרם רסק עגבניות
מלח
פלפל
אורגנו
4 כפות גבינה לבנה
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה-
חותכים את החצילים לפרוסות דקות ככל האפשר
מניחים על תבנית וממליחים מלמעלה (המלח עוזר להוציא את הלחות מהחציל)
נתן לחצילים לשבת כ-20 דקות ונייבש עם נייר סופג
מכניסים את החצילים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שיהיו רכים מספיק לגלגול
בזמן הזה מכינים את תערובת הגבינות- מערבבים את הגבינות יחד בקערה, אפשר להוסיף תוספות שאוהבים (תירס, זיתים)
קוצצים שום ומטגנים בסיר רחב עם שמן
חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לשום לאחר הטיגון
מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים במלח פלפל ואורגנו
מכסים ונותנים לרוטב להתבשל
מוציאים את החצילים מהתנור וכעת יוצרים את הכריות
כל כרית מורכבת משתי רצועות:
לוקחים עם כפית מתערובת הגבינות ונניח על קצה אחד של רצועת חציל ונגלגל
לוקחים רצועה נוספת ומניחים את הרצועה המגולגלת על הקצה שלה
מגלגלים את הרצועה סביב הרצועה הקודמת כך שתצא לנו מעין כרית ממולאת גבינה
מחממים את רוטב העגבניות עד לבעבוע קל
ומניחים את כריות החציל ברוטב, דואגים שהן מכוסות בו
אם צריך ניתן להוסיף מעט מים
מכסים ומבשלים כ25-30 דקות עד לבישול של החציל
ניתן לפני הכיסוי לכסות בעוד קצת גבינה צהובה
בתיאבון!