מתכון מפנק לשבועות: שבלול תרד וגבינות, טעים והכי פשוט להכנה!

חג שבועות, אחד החגים החגיגיים והטעימים ביותר, הולך ומתקרב. לקראת החג הבאנו לכם מתכון קל להכנה ומושלם לארוחה חלבית מפנקת בלי הרבה מאמץ. קבלו מתכון לשבלול תרד טעים וממכר שיביא לכם מלא מחמאות.
send whatsapp messsage send FB messsage
צילומים: עדי בן עזרא

מצרכים-
חבילת עלי תרד קפואים (800 גרם)
200 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
ביצה
בצק עלים
מלח 
פלפל

אופן ההכנה-
מחממים תנור ל180 מעלות
מפשירים את התרד הקפוא ומסננים ממנו לגמרי את הנוזלים
קוצצים את התרד 
מערבבים בקערה את התרד עם הגבינות, מוסיפים ביצה ומתבלים במלח ופלפל


מניחים את הבצק על משטח מקומח וחותכים ממנו רצועה
מרדדים קצת את רצועת הבצק ושמים מהבלילה לאורך הרצועה
סוגרים אותה ויוצרים ממנה צורה של שבלול
יוצרים רצועות נוספות ובכל פעם מוסיפים אותן מסביב לשבלול כדי ליצור שבלול גדול יותר
מורחים ביצה על השבלול שיצרנו ומפזרים שומשום


מכניסים לתנור ל-30-40 דקות, עד שמשחים
בתיאבון!