קציצות סלק מהממות
מצרכים:
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות (או חומות, או מיקס)
2 סלקים בינוניים (אפשר מבושלים, אפויים או טריים), קלופים
3/4 כוס קמח שיבולת שועל (ללא גלוטן, למי שזה חשוב)
גזר גדול/בטטה קטנה
חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
כפית אבקת שום (או שן טריה)
2 גבעולי בצל ירוק (או בצל לבן קטן)
חצי כפית כמון יבש
כפית פפריקה מתוקה/מעושנת
מעט פלפל שחור
כף שמרים תזונתיים (אופציונלי)
כף שמן זית – לריסוס מעל ומתחת לקציצות
*מרכיבים נוספים אופציונליים:
במקום הכמון והפפריקה – כפית תערובת תבלינים איטלקית (טימין, אורגנו, בזיליקום, רוזמרין…)
כף רסק עגבניות ללא תוספת סוכר (מדגיש מתיקות)
רבע כוס קמח טף על חשבון רבע כוס קמח שיבולת השועל
*הכנה ߘ
טוחנים את כל המרכיבים למשחה בין חלקה לגסה בבלנדר או במעבד מזון. אם העיסה רטובה מדי (כל ירק בעל אחוזי לחות שונים וגודל שונה), אפשר להוסיף עוד קצת קמח שיבולת שועל ולערבב. אם היא יבשה מדי – אפשר להוסיף מעט מים ולערבב. מגיעים לסמיכות של עיסה יחסית לחה אבל לא כזו שמתקבבת בקלות ביד, אבל גם לא מטפטפת.
משמנים נייר אפייה במעט שמן זית, בעזרת כף מניחים מהבלילה על נייר האפייה צורות קציצות לפי הגודל שמעדיפים. מרססים בעוד קצת שמן זית מעליהן ואופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות.
זמן האפייה תלוי בגודל ועובי הקציצות. באמצע תהליך האפייה הופכים את קציצות הסלק לצידן השני.
כשהקציצות יוצאות מהתנור הן מושיות ורכות למגע כמו פירה וזה בסדר. אחרי צינון של כ-10 דקות הן יתיצבו ויהיו אחיזות וטובות לאכילה.
מומלץ לאכול עם טחינה חמצמצה וכוסברה טריה ߍ
בתיאבון!
*מתוך "המטבח של פורמלג"