בלעדי | נפלה קורבן לעוקץ העולים מרוסיה: ''גנבו לי 10,000 שקלים מחשבון הבנק''

תופעת ההונאות הפיננסיות ממשיכה להכות באזרחים תמימים, כאשר ל', תושבת באר שבע, גילתה לאחרונה כי 10,000 שקלים נמשכו מחשבונה ללא אישורה. לדבריה, הסכום הועבר לחשבון של אדם שהיא אינה מכירה, ובנוסף נודע לה כי מישהו ניסה לקבל הלוואה משמעותית על שמה.
"לא שיתפתי את פרטי הגישה שלי עם אף אחד, ולא התקנתי אפליקציות חשודות," סיפרה לחדשות באר שבע והנגב. "אני נכנסת לחשבון רק עם טביעת אצבע. בנוסף, קיבלתי שיחת טלפון מאדם לא מוכר, אולי מהשטחים, אבל לא זוכרת שמסרתי לו פרטים." בעקבות המקרה, ביקשה מבתה לסגור את החשבון במידי והגישה תלונה במשטרה.

המקרה של ל' מצטרף לגל הונאות שמטרתן עושק מבוגרים, תופעה שמדאיגה את רשויות האכיפה. לפי נתוני הפיקוח על הבנקים, כשליש מהתלונות בנושא הונאות מגיעות מקשישים דוברי רוסית. ברשות להגנת הצרכן מתקבלות מדי שנה כ-2,500 תלונות על ניצול קשישים, ומשטרת ישראל מדווחת כי בשנת 2023 נפתחו 2,003 תיקי הונאה כלפי אוכלוסייה זו, מתוכם 581 קשישים דוברי רוסית.
בעקבות הנתונים הקשים, ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בראשות ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) התכנסה כבר לפני שנתיים לדיון בנושא ניצול קשישים והונאות פיננסיות. "הסברה ומניעה הן הבסיס למיגור התופעה," הדגיש פורר.
בפיקוח על הבנקים ציינו בדיון כי בחלק מהמקרים לקוחות מבצעים בעצמם פעולות בחשבון, נוטלים הלוואה ומעבירים כספים מחשבונם לצד שלישי בהוראת גורם עוין המתחזה לנותן שירותי תשלום או שוטר. איילון בנימין, הפיקוח על הבנקים: "הדרך היעילה ביותר להתמודד עם עבירות של עוקץ קשישים היא הסברה. אנחנו פותחים בימים הקרובים קמפיין נוסף להסברה שיהיה בעברית וברוסית".
גל ההונאות כלפי קשישים התחזק מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל. הפיקוח על הבנקים מזהיר כי רבים מהקורבנות נופלים למלכודות שמופעלות באמצעות שיחות טלפון והודעות זדוניות, אשר מטרתן היא להשיג פרטים אישיים ולחדור לחשבונות בנק.