נזק כבד לגידולי החיטה בנגב: חשש מהתייקרות חדה של מחירי הקמח

למעלה מ-40,000 דונם חיטה הושמדו בעקבות המחסור בגשמים, והחקלאים יאלצו לזרוע מחדש. הנזק הראשוני מוערך במיליוני שקלים וצפוי לגדול
send whatsapp messsage send FB messsage
נזק כבד לגידולי החיטה בנגב: חשש מהתייקרות חדה של מחירי הקמח שדה חיטה יבש (צילום: קנט)

הבצורת הקשה שפוקדת את דרום הארץ ועמקי הצפון גורמת לנזקים חמורים לחקלאים, בעיקר בגידולי החיטה בעוטף עזה ובנגב. על פי הערכה ראשונית של קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, למעלה מ-40,000 דונם של חיטה שנזרעה בנובמבר האחרון ירדו לטמיון. החקלאים ייאלצו לזרוע מחדש, בתקווה לגשמי ברכה שיגיעו בהמשך.

האזורים שנפגעו כוללים בעיקר את יישובי עוטף עזה, כיסופים ואורים, לצד אזורים מדרום לקריית גת. בצפון נפגעו שטחי חיטה בעמק יזרעאל, עמק החולה ועמק המעיינות. קנט מסבירה כי מדובר בגידולי בעל, התלויים לחלוטין בגשמים. בשל מחסור חריף במים, השדות החלו לנבול ולהתייבש.
החקלאים שנפגעו מדווחים כי גם במקרה של זריעה חוזרת, תהליך הגידול יצטמצם לכ-45 ימים בלבד – מה שיוביל לצמצום משמעותי בתוצרת. קנט תפצה את החקלאים בגין עלויות הזריעה החוזרת, המוערכות במיליוני שקלים, וכן על אובדן ההכנסה הצפויה.
בקנט מזכירים כי בשנה החולפת שילמה הקרן כ-30 מיליון ש"ח פיצויים לחקלאי הדרום בעקבות נזקי בצורת, ובאזורים כמו צאלים ירדו רק 40 מ"מ של גשם, לעומת ממוצע של 150 מ"מ בשנה רגילה. החקלאים בעוטף עזה מקווים כי הגשמים יגיעו בקרוב, אך במידה ולא – צפויה פגיעה נוספת שעלולה להשליך על מחירי הקמח והמזון ברחבי הארץ.