הצעת חוק להפרטת תאגיד השידור, במקביל להגברת הפיקוח על שידורי החדשות

שר התקשורת קרעי וח''כ גוטליב דוחפים להפרטת ''כאן'', המתנגדים מזהירים: ''פגיעה באיכות ובחופש העיתונות''
send whatsapp messsage send FB messsage
הצעת חוק להפרטת תאגיד השידור, במקביל להגברת הפיקוח על שידורי החדשות ייסגר בקרוב? בניין התאגיד. צילום: שי אפשטיין (Shai Epstein) / תאגיד השידור הישראלי

שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי, הודיע כי ביום ראשון הקרוב תעלה לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה הצעת חוק להפרטת תאגיד השידור הציבורי. המהלך, שיזם יחד עם ח"כ טלי גוטליב, מצטרף להצעות חוק נוספות שאושרו לאחרונה ועוסקות בקיצוץ תקציב התאגיד והגברת הפיקוח על שידורי החדשות והאקטואליה.  הצעת החוק נועדה להעביר את שידורי הטלוויזיה ורשת ב' של תאגיד "כאן" לידיים פרטיות, תוך הפסקת המימון הממשלתי. במידה ולא יימצא רוכש פרטי, התאגיד ייסגר בתוך פרק זמן מוגדר. שר התקשורת קרעי ציין כי "חדשות ואקטואליה מיותרים ומוטים ובזבוז כספי ציבור לא בבית ספרנו".  


סגירת התאגיד תהיה פגיעה קשה באיכות השידור הישראלי, שהפך לסמל של יצירה אמתית


תומכי המהלך טוענים שהפרטת התאגיד תחסוך מיליוני שקלים מכספי הציבור ותעודד תחרות בשוק התקשורת, מה שיוביל לייעול ולשיפור התכנים.  המתנגדים מזהירים מפני פגיעה בתכנים האיכותיים ובעצמאות העיתונאית, כשהשידור הציבורי יהפוך לתלוי בגורמי הון ושלטון.  

מנכ"ל התאגיד, גולן יוכפז, הגיב בעבר לניסיונות קיצוץ ואמר: "סגירת התאגיד תהיה פגיעה קשה באיכות השידור הישראלי, שהפך לסמל של יצירה אמתית".  

מועצת העיתונות: "עצור את המהלך
מועצת העיתונות והתקשורת יצאה בהודעה חריפה הקוראת לממשלה לעצור את יוזמת החוק. לטענת המועצה, "בדמוקרטיה הישראלית יש צורך לקיים שידור שאינו תלוי הון ושלטון".   המועצה הדגישה את חשיבותו של תאגיד השידור הציבורי כגוף עצמאי, המייצג את הציבור ללא תלות כלכלית או פוליטית, וקראה לערוך מאמצים לעצירת המהלך.  הדיון הציבורי סביב עתיד השידור הציבורי צפוי להימשך, כאשר ועדת השרים תדון בהצעה ביום ראשון הקרוב. המהלך עשוי לשנות באופן משמעותי את שוק התקשורת בישראל, ולהשפיע על האופן שבו הציבור צורך מידע ואקטואליה.