בהשקעה של מיליוני שקלים: ענקית המחשוב הקימה מעבדת סייבר בבאר שבע
ענקית המחשוב דל, בשיתוף עם חברת סינרג'י 7, השיקה מעבדת סייבר מתקדמת בבאר שבע, בהשקעה של מיליוני שקלים. המעבדה החדשה, הממוקמת באתר הפיתוח של Dell בפארק ההיי-טק בעיר, מציעה פתרון ייחודי לארגונים המעוניינים לתרגל תרחישי מתקפות כופרה ולבצע סימולציות נרחבות של מתקפות סייבר. זאת תוך יצירת סביבה "מלוכלכת" המנותקת מהרשתות הארגוניות שלהם, מה שמאפשר תרגול בטוח ללא סיכון לתשתיות הקריטיות.
המעבדה תאפשר גם הדרכה והכשרת צוותים ארגוניים, ותחשוף את המבקרים, כולל תלמידי תיכון, לאיומים קיברנטיים. במסגרת שיתוף הפעולה עם עמותת 'סיראג'', המעבדה משתתפת בתוכניות מנטורינג לסטודנטים מהאוכלוסייה הבדואית.
המעבדה החדשה תספק מענה למגוון רחב של ארגונים, כולל גופים ביטחוניים, שירותי בריאות, חברות תעופה, סטארט-אפים ואחרים. היא מציעה תשתית פיזית דיגיטלית מתקדמת המדמה תשתיות IT ארגוניות, ומיועדת לאפשר לארגונים לבחון את עמידותם למתקפות ולשפר את רמת ההגנה הקיברנטית שלהם. הפרויקט מנוהל על ידי צוותי Cyber Engineering Group ב-Dell, בשיתוף פעולה עם מרכז החדשנות של סינרג'י 7.
לדברי נאור רדמי, מנהל קבוצת Cyber Engineering ב-Dell: "שיתוף הפעולה בין Dell לסינרג'י 7 הוא יותר מסתם שותפות עסקית. זוהי השקעה עמוקה בעתיד הסייבר בישראל ובעיקר בדרום. יחד, אנחנו בונים את התשתית הטכנולוגית שתעצב את המחר."
המעבדה תאפשר גם הדרכה והכשרת צוותים ארגוניים, ותחשוף את המבקרים, כולל תלמידי תיכון, לאיומים קיברנטיים. במסגרת שיתוף הפעולה עם עמותת 'סיראג'', המעבדה משתתפת בתוכניות מנטורינג לסטודנטים מהאוכלוסייה הבדואית.
השקת המעבדה מגיעה על רקע נתונים מדאיגים ממחקר שנערך על ידי Dell Technologies, שמראה כי 96% מהארגונים בישראל נפגעו מהתקפות סייבר בשנה האחרונה. התקפות הכופרה (Ransomware) ממשיכות להיות אחד מהאיומים המרכזיים, לצד הונאות "דיוג" והתקפות על שרתים כתוצאה משגיאות באבטחה.
רוביק דנילוביץ', ראש העיר באר שבע, ברך על הפרויקט: “מדובר בבשורה גדולה לעיר באר שבע ולרובע החדשנות הבינלאומי בעיר. מעבדת הסייבר של Dell וסינרג'י 7 מהווה ביטוי לחדשנות, ליצירתיות ולפריצת הדרך שחוצה גבולות ונותנת מענה ייחודי לחברות בפארק ההיי-טק שלנו.”
הקמת המעבדה בבאר שבע מהווה נדבך נוסף בפיתוח אקוסיסטם הסייבר בעיר, ומהווה צעד חשוב בהפיכת העיר למוקד משיכה לחברות טכנולוגיה, ליזמים ולכישרונות בתחום הסייבר. מדובר בפרויקט בעל פוטנציאל ליצירת מקומות עבודה איכותיים נוספים בנגב והשפעה ישירה על כלכלת האזור כולו.