''ראש המועצה היה צריך לקבל קריאה לסדר'': מה הוביל לאי העברת תקציב מיתר?

סיעות האופוזיציה ביישוב דורשות לבצע תיקונים בתקציב המועצה ולתת מענה לשורה ארוכה של נושאים
send whatsapp messsage send FB messsage
''ראש המועצה היה צריך לקבל קריאה לסדר'': מה הוביל לאי העברת תקציב מיתר? פרץ, חרזי וישיבת המועצה. צילומים: מסך, פרופילים

‘’אני לא לעומתי, אני אפילו מפחד להגיד את המילה ‘אופוזיציה’, אבל אתמול ראש המועצה היה צריך לקבל הערה לסדר היום'', אומר הבוקר סער חרזי, העומד בראש סיעת מחוברים, אחת המתנגדות להעברת תקציב מועצת מיתר, בישיבה דרמטית וארוכה שנערכה אתמול, רביעי.   שישה חברי מועצה התנגדו, חמישה תמכו והתקציב לא עבר. 

ראש המועצה שמעון פרץ אמר בסיכום הישיבה כי אי אישורו של התקציב יקשה עליו להוציא לפועל דברים מסויימים, אך המשמעות העמוקה היא שאם לא תושג הסכמה בנושא התקציב, עלולה להיות התערבות של משרד הפנים ומינויו של חשב מלווה, כפי שהיה בבאר שבע בשנות השמונים.

לדבר חרזי, ‘’ אני מייחל שראש המועצה יבנה תקציב חדש, ויעשה דיון נוסף''. נקודות המחלוקת בתקציב שהוגש, לדברי חרזי, הן ‘’ אי השקעה בביטחון, פגיעה בתקציב התברואה והניקיון, שזה חזות היישוב. פגיעה במתנ''ס''. 

 

סער חרזי, ראש סיעת מחוברים (צילום יח''צ)



לאפשרות שלמועצה יוצמד מלווה, בשל היעדר הסכמות, אומר חרזי:  ‘’אני לא רוצה להגיע לזה ולכן אני מצפה שראש המועצה יתקן את התקציב. כאשר התקציב לא נותן נותן ביטוי לא לביטחון, לא לחינוך, לא לחזות היישוב, לא  לפעילות ההתנדבותיות בקהילה, אם הוא לא נותן מענה לארבעת הנושאים האלה, אז אני אומר -  סליחה!  בתקופה כזאת שהמדינה סוערת ברמה הביטחונית, לא להשקיע שקל בביטחון, זו תקלה חמורה. זה לא להבין איפה אתה נמצא ואנחנו ממש צמודים לגדר''.

‘’על אף שהתקציב נומינלית גדל משנה שעברה, בעקבות עידכון גובה הארנונה, ועל אף שבשנה שעברה היו התייחסויות לכל התחומים, סדר העדיפות והקצאת המשאבים בתקציב הזה לוקה בחסר. הטענה המרכזית שלי, שהמספרים בתקציב לא תואמים את המילים שראש המועצה אומר''.

לדברי חרזי, סיעת מחוברים פועלת לטובת היישוב, אך במקרה הזה, המחלוקת הייתה גדולה מדי''.

 

חדווה שקד (צילום: יח''צ)



חדווה שקד, מסיעת מיתר וכרמית בתנופה, שהצביעה נגד, מספרת: ‘’אני חברת מועצה עשר שנים. בשתי קדנציות האחרונות שמעון פרץ לא הצביע לא על תקציב ארנונה, ולא על ארנונה. הוא היה נמנע, הוא לא היה מגיע אפילו לישיבות. אולי אולי הוא הגיע פעם או פעמיים בכל העשר שנים''.

‘’שמעון מזוז, שאני כיהנתי כסגנית במועצה בראשותו,  השאיר תקציב מאוזן ואפילו ביתרת זכות. אם אני מסתכלת על התקציב שהיה מוצע ב-2023, הוא היה 85 מיליון שקלים, ובעצם סיימנו את שנת 23  בפועל בעודף תקציבי. 3 חודשים מתוך זה הייתה מלחמה. הכספים זרמו, הקמנו כיתת כוננות, מה לא עשינו ביישוב?''.

‘’בביטחון התקציב הוגדל לטובת שכר ולא לטובת מספר המאבטחים. בתמיכות בתנועות הנוער, בעצם התקציב הוגדל במאה אלף שקל, אבל הוכנסה תנועה חדשה, ‘’כנפיים של קרמבו'', אז לי נראה על פניו שהתקציב הולך לרדת לתנועות הנוער. ניקיון היישוב נגעו בזה, התקציב הוא קטן''. 

 

ממועצת מיתר נמסר בתגובה: ‘’אמש הובאה בפני מליאת המועצה הצעת התקציב לשנת 2024. הצעה זו כללה מספר שינויים משמעותיים, ביניהם:

* הגדלת תקציב החינוך לצורך פתיחת שני גני ילדים חדשים.
* הגדלת תקציב הביטחון לטובת העלאת שכר המאבטחים.
* הגדלת תקציב הגינון לטובת קבלן חדש.
* הגדלת תקציב התמיכות לתנועות הנוער וגופים נתמכים ל-300,000 ש"ח.

תוצאות ההצבעה:
בעד: שמעון פרץ, שני אורה דותן, עוזי שוקרון, מירי סטולרו וליאור זיני.
נגד: יוסי נחמן, גבית אזולאי, שמעון מזוז, חדווה שקד, סער חרזי ודוד לוי.

למרות חשיבותם של השינויים המוצעים, הצעת התקציב לא זכתה לרוב הדרוש באישור חברי המועצה.  אישור תקציב המועצה הוא תהליך חיוני המאפשר לספק שירותים חיוניים לתושבים, לקדם פרויקטים חשובים ולפתח את היישוב. זאת בדגש על פתיחת שנת הלימודים הקרובה כבר בספטמבר 2024. לפיכך, הורה ראש המועצה לקיים דיון נוסף בנושא בישיבת מועצה מיוחדת שתתקיים ביום 19.06.2024

שידור ישיבת המועצה



מה כוללת הצעת התקציב שלא אושרה?

הצעת תקציב מועצת מיתר לשנת 2024 עומדת על סכום כולל של . 95,255,053 שקלים. על פי הנאמר בהצעת התקציב שלא אושרה,  ‘’מדובר בתקציב שונה שנעשה בתקופה מורכבת, תוך פרק זמן קצר ותוך התמודדות עם אתגרים רבים בהם העובדה שמדובר בתקציב שנתי שנעשה על בסיס תקציב חצי שנתי, שנוצל ע"פ תקציב 2023 (בעקבות דחיית מועד הבחירות) כשברקע המלחמה בעיצומה.

ראש המועצה, שמעון פרץ כתב כי ‘’בנושא החינוך החלטתי לפתוח שני גנים נוספים במימון הרשות. זאת במטרה להוביל לצמצום מספר הילדים בכל גן על מנת לאפשר לילדינו מענה חינוכי מיטבי וסביבת למידה איכותית. החלטה זו משפיעה כמובן גם על רווחת הצוותים החינוכיים''.

‘’בנושא הביטחון בוצעה הגדלה משמעותית בתקציב שייעודה שיפור בתנאי ההעסקה של המאבטחים במטרה להוביל לגידול וייצוב השורות ביחידת האבטחה שלנו. כידוע, לתכנית הביטחון שלנו מרכיבים נוספים שיבואו לידי ביטוי במסגרת התקציבים הבלתי רגילים בהם רישות הישוב במצלמות, השלמת הקמת מערכות מצלמות משולבות מכ"מ בחלק הדרומי והמזרחי של כרמית, השלמת חסימות, תאורה היקפית ועוד''.

‘’במסגרת ההשקעה בביטחון חשוב לציין את ההשקעה של מעל מיליון וחצי שקלים בהקמת מערך מכ"מ ומצלמות בכרמית, במקביל לתקציב נפרד לרישות מיתר וכרמית במצלמות''.

‘’בנושא התמיכות בפעילות הנוער, חינוך בלתי פורמאלי ותנועות הנוער הורתי על הגדלת התקציב מ – 200,000 ₪ ל – 300,000 ₪. אני רואה חשיבות רבה בעידוד הפעילות של תנועות הנוער בישוב''.