אתם לא לבד: עבודת הקודש של ''קרן פרפר'' למען נפגעי המלחמה

מתנדבים לקחו יוזמה ונרתמו לסייע למי שהכי זקוקים: קרן פרפר, אחד הפרויקטים של ''הקבוצה'', מסייעת באמצעות תרומות למי שנזקקים לטיפול רגשי - ביישובי העוטף ובכל הארץ. כך תוכלו לסייע
send whatsapp messsage send FB messsage

פרויקט חשוב, שקם בעקבות אסון השביעי לאוקטובר: קרן פרפר, אחר מהפרויקטים של הקבוצה, פתחה בגיוס המונים לטובת מימון טיפול נפשי למעוטי יכולת שנפגעו נפשית בעקבות המלחמה.



הסכום שנאסף משמש את העובדים הסוציאליים ממחלקות הרווחה ביישובים השונים לממן עד 10 טיפולים עבור כל פונה. ‘’בעקבות אסון ה-7 באוקטובר, מאות אושפזו בבתי החולים לאור התמודדות עם משבר נפשי חמור. רבים נוספים איבדו את היכולת לתפקד וסובלים מחרדה, מתח ואי ודאות. המצב אינו פוסח גם על מתמודדי הנפש ואוכלוסיות פגיעות בחברה, הם זקוקים לתמיכה יותר מתמיד'', מספרת מיכל וואכטל חלמיש, העומדת בראש הפרויקט.
 


אני לא עוסקת בהאשמות, אני עוסקת במציאת פתרונות לבעיה,  כי אותם אנשים שלא יקבלו טיפול רגשי היום יכולים להפוך למקרי פוסט-טראומה מאוד קשים ללא טיפול נכון

 



 ‘’בעמותת הקבוצה קיבלנו  פניות רבות הקשורות לטיפולים רגשיים, הבנו שיש צורך יותר גדול לתת מענה לטיפולים רגשיים בעקבות המלחמה. הבנו גם שהמדינה עוזרת לטיפולים רגשיים רק לאנשים שגרים בעוטף, אבל בעצם יש אנשים שנפגעו מהמלחמה בכל הארץ'', מספרת מיכל. התורמים יכולים לסייע בתרומה קבועה, גם בסכום קטן או בתרומה חד פעמית. כל שקל הוא קודש למי שהכי נזקקים לטיפול רגשי.



אכן, על פי נתונים שנאספו על ידי מערכת בריאות הנפש, מאז מתקפת הטרור ובעקבות המלחמה, יש עליה בפונים לסיוע נפשי, במספר הלוקים בפוסט טראומה ולא רק מיישובי העוטף, אלא מכל רחבי הארץ, בהם בני משפחה, משרתי מילואים וסדיר וגם אזרחים שחרדים מהמצב. ‘’טיפלנו ביותר מארבעת אלפים פניות מתוכן לפחות ארבע מאות פניות שקשורות לעוטף גם ולאזורי הלחימה. קיבלנו מאות פניות הנוגעות בטיפולים רגשיים'', מספרת לנו מיכל.

 

החורבן בכפר עזה (צילום: אבי אוחיון - לע''מ)

מנגנון הסיוע של הקרן מסודר: העובדים הסוציאליים הם המפנים את הבקשות, של משפחות המטופלות באגפי רווחה: ‘’לא כל מי שקצת קשה לו לשלם על פסיכולוג יוכל לפנות לקרן, ממש חשוב להדגיש את זה. רק עובדים סוציאליים מעלים אלינו את ההבקשות''. 

אמנם המדינה מעניקה סיוע, אך התורים לשירות הפסיכולוגי הציבורי ארוכים מאוד. כאן נכנסת הקרן, עבור מי שגם במצב סוציאו אקונומי שלהם לא קל ומטופלים במחלקות הרווחה.  ‘’אני לא עוסקת בהאשמות, אני עוסקת במציאת פתרונות לבעיה,  כי אותם אנשים שלא יקבלו טיפול רגשי היום יכולים להפוך למקרי פוסט-טראומה מאוד קשים ללא טיפול נכון''. 


עדי בן יהודה היא העובדת הסוציאלית של כפר עזה, במסגרת האגף לשירותים חברתיים של מועצת שער הנגב. לפני כן, היא כי ריכזה את תחום האזרחים הוותיקים במועצה ובימים אלה, מאז אסון ה-7.10, היא מלווה את תושבי כפר עזה, אשר קהילתם פונתה לכמה מקומות.  היא נעזרת בקרן פרפר: ‘’זה מיזם מדהים. הם מיד עמדו לרשותנו ולרשות הקהילה, התושבים של שער הנגב ובכלל, א אחת אנחנו תלויים באמת בהרבה מאוד בירוקרטיה.  בזמן שגרה זה לוקח את הזמן שלו,  אחרי השבעה באוקטובר  יש דברים שצריכים להיות גם מהירים יותר וגם לאו דווקא יכולים להינתן במסגרת אגפי הרווחה,  מה שבעצם הקבוצה עושה, הם מאוד מאוד עוזרים לי ממש לכל תחום. הם יכולים לעזור במימון או סיוע כלכלי לטיפולים רגשיים''. לדברי עדי, הקרן סייעה וממש עשתה את ההבדל עבור רבים מתושבי כפר עזה, שחוו מתקפת טרור נוראית.  למעוניינים לתרום לקרן פרפר  ניתן בקישור הזה