חברי הוועד נלחמים בהשמנה

חברי הוועד של עיריית באר שבע עברו השתלמות בנושא תזונה נכונה, אותה יוכלו להנחיל לעובדים. עם זאת, העבודה בבאר שבע עוד רבה: העיר מובילה בהשמנת ילדים
שיתוף בווטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף בטוויטר שיתוף באימייל הדפסת כתבה
חברי הוועד נלחמים בהשמנה השמנה זה מסוכן (צילום הדמיה: Pezibear / PIXABAY)

חברי הוועד של עיירת באר שבע עברו סדנה בעניין תזונה נכונה במסגרת הפרויקט "בריא זה אפשרי" שמארגנת הסתדרות המעו''ף, במטרה להקנות לעובדים המאוגדים בה הרגלים של חיים נכונים.  ההשתלמות לעובדים נערכת על רגע ממצאים עגומים אודות מדדי מגפת ההשמנה בבאר שבע. העמותה לקידום מקצועי פיתחה פרויקט ייחודי בפריסה ארצית “בריא זה אפשרי” המספק כלים מקצועיים והקניית ידע נרחב בנושא אורח חיים בריא באמצעות מיטב המרצים המומחים בתחומם. 

לפני כשבוע עברו את הסדנא לראשונה עשרות חברי הוועד של עיריית באר שבע. הם שמעו הרצאה על מגוון נושאים כגון: התועלת הארגונית באורח חיים בריא במקום העבודה, תזונה נכונה לשיפור איכות החיים, טיפים למניעת מחלות והתייחסות למשנת הרמב”ם בעניין תזונה נכונה, צעדים ראשונים לחיים בריאים יותר ונפש בריאה בגוף בריא – פעילות גופנית כדרך חיים.

ארנון בר דוד, יו"ר הסתדרות המעו"ף: "מקומות העבודה כיום הופכים יותר נגישים ומודעים לרווחת העובד הממוצע. מה שהחל לפני כ 10 שנים עם הנחיות הנוגעות לכללי עישון חמורים, ממשיך בנקיטת צעדים לטובת אורח חיים בריא ומודעות לתזונה נכונה ובריאה. יחד עם החברה המודרנית, גם מקומות העבודה עוברים את השינוי הזה, שינחיל לעובדים את הידע הנדרש לשימור בריאותם וקידום שגרת התזונה הנכונה לא רק להם, אלא לכל המשפחה".
במחקר שנערך לאחרונה במכבי שירותי בריאות בקרב מבוטחים בערים הגדולות במדינה, נמצא כי באר שבע היא העיר בעלת אחוז ההשמנה הגבוה ביותר לילדים עם 25.4%. הנתונים מעידים על כך שגם למצב הסוציואקונומי משפחתי יש משמעות בשיעור ההשמנה במדד הקורלציה.
חברי הוועד של עיריית ב''ש, בגבם למצלמה, בהרצאה (צילום: יח''צ)​​​​​​​

נכון להיום מעסיקים רבים רואים עצמם כאחראים על העובד גם בכל הנוגע להנגשת המידע על תזונה נכונה. מחקרים מראים כי תזונה לא מתאימה של העובד (מצבי תת תזונה, או השמנה) יכולה לגרום להפסד של 20% בתפוקה הכוללת. מנגד, מעסיקים שהחליטו להשקיע בקידום הבריאות בארגון, נהנים מגידול בתפוקת העבודה, מירידה במספר ימי ההיעדרויות של העובדים ומעלייה בשביעות רצונם.