בפעם הראשונה בבאר שבע: טורניר טאצ'בול, המשחק שכבש את העיר

הטאצ'בול, הפועל בבאר שבע במתחם טרנר, הפך לאחד ממוקדי בילוי הספורט האהובים בעיר. בשבוע הבא ייערך טורניר ראשון ומטריף - בואו לשחק - או לעודד!
send whatsapp messsage send FB messsage

אירוע שאסור להחמיץ: ב-5 ביוני, יתקיים טורניר הטאצ'בול הראשון בבאר שבע, במתחם הטאצ'בול בבאר שבע. 

למי שלא מכיר, מתחם הטאצ' בול הוקם בשנת 2023 ומיועדל לכל סוגי הקהל,  ילדים, בוגרים, מבוגרים כאחד.  הטאצ'בול משלב בתוכו מספר סוגי ספורט שהופכים את המשחק לחוויה אחת גדולה: הקירות בדומה לסקווש,  הרשת בדומה לטניס,  עד 3 נגיעות כמו בכדור עף והנגיעות כמו בפוז'יבול הברזליאי. 

אחרי יותר משנה של טירוף והנאה הגיע הזמן לטורניר בבאר שבע, אשר  יקבע מי הצמד החזק ביותר לשנת 2024. הזוכים כמובן לא ייצאו בידיים ריקות: הזוכה במקום הראשון יקבל פלייסטיישן סוני 5 מתנת המקיסקני, המקום השני יזכה בביגוד ספורט מתנת גידי'ס ועוד שלל פרסים.



השיפוט בטורניר יהיה מקצועי - בידי שופטים של ליגת העל ונדב יעקובי יגיע לפרשן את המשחקים. 

מדובר ביום שכולו טאצ'בול - כאשר  הטורניר יתחלק לשלב בתים, רבע גמר,  חצי גמר וגמר.  מלאי מקומות מוגבל: בסה''כ 16 זוגות יתמודדו על התואר.

עומר לוי, אחד הבעלים, מספר כי הטאצ'בול הוא משחק ללא גיל - וכולם יכולים להנות ממנו במידה שווה: ‘’באים אלינו ילדים וגם בני 40 פלוס, כולם נהנים כי מדובר במשחק שקל ללמוד אותו ועוד יותר, כיף לשחק אותו. לכדורגל אתה צריך 10 אנשים, בטאצ'בול מספיקים שני זוגות ויש לך משחק. החוקים פשוטים, האווירה מאוד לא שיפוטית: אם אתה אוהב משחקי כדור, אתה יכול לשחק טאצ'בול.  שני זוגות שחקנים, ביניהם רשת, דומה פינג-פונג אבל עם כדורגל ובלי ידיים. ילדים בני 8 או 9 ייהנו באותה מידה כמו אנשים מבוגרים. זה משחק שעושה לנו טוב: גם מפעילים את הגוף וגם נהנים''.



''אנשים שלא שיחקו מעולם טאצ' בול, למדו אצלנו את המשחק תוך דקות. אין מי שלא נדלק  על המשחק. אתה לא צריך להיות מסי:  אף אחד לא שופט אותך אם אתה אלוף או מתחיל. אלינו באים להנות ולשחק בכיף. זאת המטרה''.

עומר מספר כי לעיסוק בספורט ובמיוחד בטאצ' בול יש יכולת לסייע לנו להתמודד עם הטראומה הלאומית שעברנו ב-7.10: ‘'זה לבוא להטעין את עצמך באנרגיות טובות להמשך הדרך. זה לפרוק מתחים בדרך טובה. הספורט עושה לנו רק טוב, הוא מחזק אותנו, גופנית ונפשית''.

בימי משחקים בטרנר, מספר לנו עומר, האווירה במקום מטורפת: ‘’אנחנו מציבים מסך בחוץ, לפעמים יש פה אלפים. גם צופים במשחק, גם נכנסים לשחק, אווירת ספורט ברמה אירופאית. הטורניר שאנחנו עורכים רק בא לחזק את העובדה שהבאר שבעים התאהבו במקום ובמשחק''.

הטאצ'בול הפיח חיים במתחם טרנר: ''לפני שהקמנו את המקום היה פה מחסן. יצא מכרז ושכנענו את עיריית באר שבע ברעיון להקים את המתחם. זה היה לפני שלוש שנים, כשעוד הייתה קורונה באמצע, ולפני שבאנו, היה פה חול'', מספר אלעד עטיה, מבעלי המקום. ''אבל כשהתחלנו את העבודה, וראינו את המקום עומד על הרגליים, ההרגשה הייתה נהדרת''. ואכן, העבודה הקשה וההשקעה הגדולה במקום התבררו כנכונות ואין סיפוק גדול מזה כאשר המתחם הומה אנשים שרק נהנים.

 

 

בטאצ'בול  אולמות משחק שקופים, מזכוכית מחוסמת. בכניסה לכל אולם יש מתג אדום, המאפשר לצלם בוידאו את מהלך המשחק ולקבל את ההקלטה ישירות לסמארטפון. ''היום אנשים אוהבים לתעד הכל ואם עשית סאלטה או היה לך משחק יוצא דופן, זה מתועד ואתה יכול לשתף את החברים שלך ברשתות'', סיפר אלעד.

השחקנים הם מכל הגילאים וגם כאלה שלא שיחקו טאצ'בול מעולם: ''הגעתי עם שלושה חברים מבית הספר, כי שמענו על המקום וחשבנו שיהיה כיף לנסות'', מספר רועי שמתגורר בשכונה ו' החדשה, מעבר לכביש. ''תוך דקה תפסנו את העיקרון. צילמנו את עצמנו משחקים, שזה מדליק ושלחנו את הסרטון לחברים, שגם באו לנסות. אתה משחק באולם מקצועי, עם כל מה שצריך וזה כיף ואתה רק רוצה לשחק עוד ולהשתפר''.

הטאצ'בול מזכיר את הפוּצִ'יווֹלֶי, משחק דמוי כדורעף וכדורשת חופים שמשחקים עם כל חלקי הגוף חוץ מהידיים. שני שחקנים בכל קבוצה צריכים לגרום לכדור לפגוע בקרקע של הקבוצה השנייה.

שורשיו של המשחק בחוף קופקבנה שבריו דה ז'ניירו, ברזיל, בשנות השישים של המאה הקודמת. שם הוא התפתח כמשחק אימון לשחקני כדורגל. על מנת לא להפר את החוק אשר אסר בזמנו לשחק כדורגל על חוף הים, העבירו השחקנים את כדור הרגל ביניהם מעל רשת כדורעף החופים כדי לשפר את טכניקת המשחק ובה בשעה להימנע מהחרמת הכדור על ידי פקחי החוף.

כתובת: אצ"ל 6, באר שבע
טלפון: 053-963-7639