איך להכין ביצה קשה וביצה רכה לפי מידת עשייה

שיתוף בווטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף בטוויטר שיתוף באימייל הדפסת כתבה
מידת עשיה של ביצה קשה קרדיט ל Jane Trang Doan באתר PEXELS

ביצת הזהב

ביצה קשה או דווקא ביצה רכה? מי אוהב בכלל ביצים היום, מסתבר שלא אתם... ולמה כדאי לכם לנסות את זה? 
בואו נדבר על מאכל שפעם היה חובה בכל ארוחת בוקר אבל היום מי מכיר אותו בכלל, נלמד איך לשכנע את המפונקים שלנו לאכול ביצה וגם את עצמנו על הדרך:) ונוסיף הרבה בריאות לכל המשפחה! ביצת הזהב של המטבח והרבה טיפים שלא ידעתם על הביצים הקשות שלכם.

ערך תזונתי של ביצה

באופן כללי, לא כולנו מקפידים על ארוחת בוקר, בעיקר בקרב המבוגרים אבל גם בעולמם של הילדים. 
ארוחת בוקר היא רעיון מיושן מעט, כך נדמה לנו, השייך לעולם בו אנשים קמים בשעה שבע בבוקר ויוצאים לחלוב את הפרה ולבשל ביצים לכל המשפחה. 
היום, כאשר אנחנו מקיצים משנת הלילה עם שחר, מטיסים את הילדים לבית הספר וממשיכים בדהירה למשרד שלנו לפני שהבוס או הלקוח התורן יעיפו בנו מבט גוער- למי בכלל יש זמן לארוחת בוקר? 
גם הילדים מעדיפים כנראה להקיש את הפסקת האוכל שלהם, זו שעליה אנחנו יכולים רק לחלום- להשלמת שיעורי בית שלא הוכנו אתמול ואולי סתם כך למשחק משותף. 
אבל האמת היא שארוחת בוקר היא ממש חובה בריאותית לכל אדם באשר הוא. 
ארוחת בוקר בריאה כוללת פחמימה מלאה, עדיף כריך טוב ולא סתם נשנוש בייגלה, ומלבד זאת גם תוספת חלבונים וויטמינים בצורת ירקות, פירות, וכן- גם ביצה. 
חשוב לדעת כי על פי שיטות תזונה רבות ארוחת הבוקר צריכה להיות העשירה ביותר מכל ארוחות היום. כך או אחרת- מה עושים עם הביצה?

איך אוכלים ביצה

ביצה חיה הייתה פעם מאכל שזמרים וחזנים היו נוהגים לבלוע לפני הופעה טובה, כדי להצליח את הקול. 
לא ברור האם זו מיסטיקה, עצת סבתא או פתרון אמיתי שמוכיח את עצמו, אבל בכל מקרה אנחנו מדברים כרגע על משהו אחר לחלוטין. 
ביצה קשה או רכה, במגוון מרקמים וצורות, מומלצת על פי כל התזונאים. 
אלא אם כן אתם דוגלים בצמחונות- הביצה חייבת להיות חלק מהתפריט שלכם בבוקר או בערב. 
במיוחד עבור הילדים שזקוקים לכמה שיותר חלבונים כדי לבנות גוף חזק ולצאת לחיים חסונים ובריאים ללא חסכי תזונה. 
ביצה ניתן לאכול מטוגנת לחביתה, במגוון צורות, וגם מבושלת בדרגות שונות של בישול.

חביתה כבקשתכם

הצורה החביבה ביותר על ילדים לאכילת ביצה היא כמובן בטיגון, כמו כל דבר אחר. 
חביתה יכולה להיות מקושקשת בצבע אחיד, גדולה ודקה בצלחת או מקובלת אל תוך הטוסט, היא יכולה להיות גם ביצת עין, שזו בעצם ביצה שפתחנו אל תוך המחבת בלי ערבוב, ושמרנו על ה"עין" הצהובה- כתומה שלא תתפרק חלילה, עד סיום הטיגון והוצאה אל צלחת. אפשר גם לתבל במגוון אפשרויות על פי טעמו האישי של הלקוח ואפשר כמובן לשלב בבצל קצוץ, עגבניות או בכלל ללכת על שקשוקה. 
יחד עם זאת, אין ספק שהטיגון הינו צורת בישול שאינה מועדפת על ידי תזונאים, במיוחד לא עבור מי שמחפש תזונה דיאטטית, אבל לא רק עבורו. לכן, באופן כללי על פי רוב תהיה מועדפת ביצה מבושלת.

קשה או רכה? 

ביצה מבושלת היא ממש לא קשה להכנה, מצד שני- היא דורשת קצת דיוק ואולי כמה טיפים טובים כדי שתצא כבקשתכם ולא קשה מדי ויבשה, או לחילופין נוזלית ובלתי ראויה לאכילה. בנוסף, ביצה קשה כידוע מתבשלת בקליפתה, כדי שלא תיזל לפני שהיא מתחילה להתקשות, ורבים מתלוננים כי הביצים פשוט אינן מתקלפות להן לאחר הבישול ומתפרקות לחלוטין כאשר הם מנסים לפתוח אותן. בדיוק לשם כך הכנו עבורכם סרטון מושלם שילווה אתכם בקלות מדהימה להכנת ביצה עגולה מבריקה וטעימה בכל דרגת בישול שתבחרו. מוזמנים להציץ!

כתבה זו נכתבה על ידי שחר חן מבלוג האוכל פודיק – אוכל מהיר בצ'יק ߘŠ