מתכון לסופגניות אווריריות מטורפות וקלות להכנה

כמה סופגניות תוכלו בחנוכה הקרוב? עם חג החנוכה ורבים מאיתנו מחכים לו כל השנה.
send whatsapp messsage send FB messsage
מתכון לסופגניות אווריריות מטורפות וקלות להכנה


המתכון לסופגניות  הזה הוא המתכון הכי טעים וקל להכנה, לא תצטרכו לחכות עד לחג החנוכה כדי להתענג על סופגניות אווריריות, טעימות ואווריריות והרבה יותר טעימות מהסופרים או המאפיות. 
בואו נכין את הקינוח האוורירי והטעים בעצמכם!

רכיבים לסופגניות: 
חלב - 400 מ"ל (חם או מים חמימים) 
שמרים טריים - 50 גר' (או 2 כפות שמרים יבשים) 
סוכר - 1 
כף ביצים - 2 
שמן - 50 מ"ל 
קמח - 700 גר' 
מלח - 1 
כפית שמן - 600 מ''ל (לטיגון) 
אבקת סוכר - לפי הצורך (לבזיקה) ריבה - לפי הצורך (למילוי)

אופן הכנת הסופגניות: 
בקערה קטנה, הכניסו 200 מ''ל חלב חם עם 1 כף סוכר ושמרים טריים. 
ערבבו היטב עד להמסת השמרים והניחו במקום חמים.
בקערה נוספת גדולה יותר ערבבו קמח עם ביצים, מלח, את החלב הנותר ואת השמן, ולבסוף הוסיפו לה את תכולת הקערה הקטנה עם השמרים וערבבו עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש. 
הניחו במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. לאחר שהבצק תפח, שמנו מעט את משטח העבודה והניחו עליו את הבצק. 
צרו כדורים במשקל של 35-60 גר' כל אחד, יש לשמור על אחידות המשקל (אם החלטתם ליצור כדור במשקל 35 גר' הכינו את כל הכדורים באותו המשקל). 
הניחו כל כדור על משטח משומן מעט והניחו להם לתפוח כ- 10 דקות או עד הכפלת הנפח. 
צקו שמן בסיר עמוק, חממו וטגנו את הכדורים בצד אחד עד להזהבה. 
הפכו את הכדורים לצד השני והמשיכו לטגן עד להזהבת הצד השני. הוציאו את הסופגניות למסננת, וצננו מעט. 

סדרו את הסופגניות במגש, הזריקו פנימה את המילוי שבחרתם ובזקו מעל אבקת סוכר.

 

אין הנאה יותר גדולה מסופגניה חמה מפוצצת בריבה