העוגות "הפשוטות" הכי נחשבות

send whatsapp messsage send FB messsage
העוגות קרדיט תמונה: פיקסלס

קינוחים הם עולם שלם של מראה, טעם, ריחות וזיכרונות. יש עוגות מפוארות ומקושטות שנראה במסיבות יום הולדת, בחגיגות ובאירועים מיוחדים, ויש את "העוגות מבית סבתא" אשר להן נישה שלמה של זיכרונות ילדות עם תחושת ביתיות וניחוח שמזכיר לנו ימים אחרים. העוגות שנחשבות ל"פשוטות" הן הקינוחים שתמיד נחזור אליהם כשנרצה להיות בטוחים שאנחנו מכינים מנות אחרונות טעימות ואהובות שתמיד מצליחות. על הבסיס הזה אפשר תמיד לקשט ולפאר ולהפוך גם עוגה פשוטה לחגיגית יותר.

 כשמכינים עוגות בחושות אפשר להחליט על כך באותו הרגע, אין סיבה לחכות לאירוע מיוחד או לאירוח. אלו עוגות קלות להכנה הכוללות בדרך כלל מעט מרכיבים, וכשאנחנו רוצים עוגה ריחנית לסוף שבוע חורפי, אין כמו מאפה חמים שיחכה במטבח ויעשה לנו שמח בלב.

בחושה ויצירתית

עוגה בחושה היא מאפה מהיר הכנה לרוב, כיוון שאין צורך בהכנת קרמים, בהתפחה ובהקצפה, ואפשר לשנות ולהוסיף מרכיבים למתכון הבסיסי. באופן זה את עוגת הווניל הפשוטה אפשר להפוך למייפל עם הוספת הסירופ, ניתן להוסיף אגוזים, דבש, קינמון ועוד.

כדי להכין עוגת שיש עשירה בטעמים ויצירתית בשילוב הצבעים, מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל. בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלב ושמן. יוצקים מחצית מהבלילה הבהירה לתבנית אפייה משומנת. למחצית השנייה של הבלילה מוסיפים קקאו ומערבבים. את הבלילה הכהה יוצקים על גבי הבלילה הבהירה ובאמצעות קיסם שיניים יוצרים דוגמה בערבוב הצבעים. את הבלילה אופים בתנור שחומם לחום בינוני כ־45 דקות.

עוגת קראמבל תפוחים

במדרג הקינוחים האהובים, עוגות התפוחים נמצאות במקום גבוה. יש משהו נפלא בשילוב של בצק ותפוחים, ואפשר להוסיף להם צימוקים, אגוזים וקינמון. לפעמים התפוחים חתוכים יפה לפרוסות ומסודרים בשורות בתוך הבצק, לפעמים הם חתוכים לקוביות ומבושלים לפני האפייה, ולפעמים הם מעורבבים בתוך הבלילה בלי סדר ובלי ארגון – וזה בדיוק מה שהופך את הקראמבל לכל כך אהוב.

המאפה הרך והריחני אומנם לא מתהדר בתואר הקינוח המפואר, אבל אין אחד שיכול לעמוד בפני השילוב של התפוחים המכוסים בשכבת בלילה ונאפים יחד. התפוחים מתרככים בתנור והקראמבל פריך, קראנצ'י וזהוב שקשה לעזוב. להכנת הקראמבל מערבבים בקערה קמח, סוכר חום, חמאה ומעט מלח. חותכים תפוחי סמיט (ירוקים חמוצים) לקוביות ומערבבים אותם בקערה עם סוכר, תמצית וניל וקינמון. כשהתפוחים עטופים בשכבת סוכר וקינמון מעבירים אותם לתבנית אפייה. את הקראמבל הפירורי מעט מפזרים על התפוחים בנדיבות. אופים בחום בינוני כ־40 דקות או עד שהשכבה העליונה משחימה. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר לאחר שהעוגה התקררה ולהגיש.

עוגת גבינה אפויה וגבוהה

העוגה הזו בטעם של פעם מתקבלת תמיד בברכה על כל שולחן ובכל מקום, וקשה יהיה למצוא מישהו שיצליח לעמוד בפניה. הקינוח האוורירי, הגבוה והמושלג לא מצריך מרכיבים רבים ולמרות העושר שלו בטעם, הוא מאוד פשוט. כל מה שצריך להכנה הוא גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ביצים מופרדות, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, סוכר, סוכר וניל וגרידת קליפת לימון. את החלבונים מקציפים עם סוכר, מקפלים פנימה את הגבינה, השמנת, החלמונים ושאר המרכיבים לבלילה אחידה. יוצקים את תוכן הקערה לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה למשך כחצי שעה ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל־160 מעלות וממשיכים לאפות עד להשחמה. רצוי להניח תבנית עם מים בתוך התנור כך שהאדים יסייעו לעוגה להיות אוורירית וגבוהה יותר. לאחר תום האפייה חשוב להשאיר את התבנית עם המאפה בתנור ולא להוציאה מיד, שכן זה עלול לגרום ל"צניחת" הגובה. לאחר שהמאפה התקרר ולפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.

אופים עם מיץ הדרים

עוגת תפוזים עסיסית ורכה תמיד מתקבלת בברכה ויכולה להיות בסיס לעוגת יום הולדת או כנשנוש לצד הקפה. המאפה בניחוח הדרים משתלב נהדר עם יום חורפי אבל גם בקיץ אפשר ליהנות ממיץ תפוזים סחוט ולהשתמש בו במתכון הבסיסי. מקציפים בקערה ביצים, מוסיפים סוכר, סוכר וניל, מיץ תפוזים, שמן, קמח תופח, גרידת קליפת תפוז ואבקת סודה לשתייה. כשהבלילה מוכנה והמרכיבים התאחדו יוצקים אותה לתבנית או לתבנית שקעים להכנת קאפקייק. אופים בחום בינוני כ־40 דקות עד להשחמה. הריח המתוק יתפשט מהר מאוד בבית ויגרום לכל הנוכחים להגיע במהרה.




כתבות נוספות למקרה שפספסת...