בית הספר לרפואה בבאר שבע ציין 50 שנה לקיומו: אלפי רופאים צמחו משורותיו

הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ציינה השבוע 50 שנות פעילות של בית הספר לרפואה ע"ש ג'ויס וארווינג גולדמן – מוסד שהפך לסמל למצוינות רפואית, מחקרית וקהילתית בישראל ובעולם.
מאות בוגרים, חברי סגל, דיקנים לשעבר ותורמים מהארץ ומחו"ל התכנסו בערב חגיגי ומרגש שנערך בבאר שבע, לציון חצי מאה של הכשרת דורות של רופאים, חוקרים ואנשי מקצוע במערכת הבריאות. האירוע כלל מפגש מחזורים, מיצג מוסיקלי עם קאפלה, סרטים של סטודנטים ובוגרים, ומופע של צביקה הדר ששילב רגעים מהווי בית הספר.
הפקולטה, שנוסדה בשנת 1974, מונה כיום כ-3,200 סטודנטים במגוון רחב של תחומים: רפואה, סיעוד, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, רפואת חירום, רוקחות, מדעי המעבדה, בריאות הציבור, גרנטולוגיה ועוד.
נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, אמר באירוע: "הרוח החלוצית של בית הספר היא מטה קסם שהפך את בוגרינו לכוח משנה מציאות. בוגרי הפקולטה משנים את פני הרפואה בדרום ובישראל כולה."
דיקנית הפקולטה, פרופ' רלי הרשקוביץ, הוסיפה: "אנחנו לא רק בית ספר, אלא חממה לצמיחה של רופאות ורופאים מצוינים, חוקרות מובילות ומנהלים מוערכים. האתגר הבא הוא לעמוד בקצב גידול האוכלוסייה בנגב, להקים בית חולים ציבורי נוסף ולשמר את איכות הטיפול."
נציג המשפחה התורמת, לויד גולדמן, הדגיש את המשכיות החזון: "אני נרגש שהמורשת של הוריי חיה ופועמת בבית הספר הזה. המשיכו להוביל ולחדש."
את דבר הבוגרים נשא ד"ר איתן חי עם, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות ומנהל סורוקה: "בוגרי באר שבע הם רופאים מסוג אחר – עם לב, מחויבות וחזון. המוסד הזה לא רק הצמיח רופאים – הוא שינה את הנגב."
האירוע החגיגי חתם חמישה עשורים של עשייה רפואית וקהילתית – ומסמן התחלה לעשורים הבאים של השפעה, מחקר וטיפוח דור העתיד של הבריאות בישראל.