המהפכה החקלאית: הממשלה מכריזה על הגדלת התוצרת המקומית בשליש
הממשלה קיבלה הבוקר (יום ב') החלטה היסטורית לחיזוק ביטחון המזון הלאומי, במסגרתה תגדיל את הייצור החקלאי הצמחי המקומי ב-33% עד לשנת 2035. המהלך, שיזם שר החקלאות וביטחון המזון אבי דיכטר, נועד להתמודד עם העלייה בצריכת המזון, צמצום שטחי הקרקע החקלאית וירידה חדה בתרומת החקלאות לתוצר הלאומי.
"זהו צעד מכריע לשיפור הזמינות של תוצרת חקלאית טרייה ולהפחתת יוקר המחיה," אמר השר דיכטר. הוא ציין כי התכנית כוללת הקמת צוות מקצועי שיגבש אסטרטגיה ארוכת טווח, תוך מיקוד בהוזלת מחירי המים לחקלאים, הגדלת זמינות הקרקע, פיתוח כוח אדם לחקלאות, ושדרוג המו"פ החקלאי במכון וולקני.
במהלך שני העשורים האחרונים, מצבה של החקלאות הישראלית נמצא במגמת התכווצות על רקע גידול אוכלוסייה של כ-2% בשנה. הירידה בתרומת החקלאות לתמ"ג והלחץ על שרשרת האספקה הבינלאומית מציבים את ישראל בסיכון בתלות בייבוא מזון. ההחלטה החדשה מציבה יעד אסטרטגי לחיזוק הייצור המקומי ושמירה על אספקת מזון סדירה וזמינה לכל אזרחי המדינה.
כחלק מהמהלכים האסטרטגיים בתכנית, תיבחן האפשרות להוזיל תעריפי מים לחקלאים ולהרחיב את שטחי הקרקע הזמינים לחקלאות. הממשלה מתכננת גם לעודד את הדור הצעיר להשתלב בתחום החקלאות ולקדם טכנולוגיות חדשות שישפרו את יעילות הייצור.