יום השניצל: איך המנה האהובה כובשת את המטבח הישראלי

חוגגים את המאכל המוזהב עם מתכון משודרג ושלוש צורות הגשה מפתיעות
send whatsapp messsage send FB messsage
יום השניצל: איך המנה האהובה כובשת את המטבח הישראלי

ב-23 בפברואר מציינים את יום השניצל, חגיגה לא רשמית לאחד המאכלים האהובים ביותר בישראל ובעולם. השניצל, שמקורו באוסטריה, הפך לאייקון קולינרי בינלאומי, ובישראל – לארוחת חובה כמעט בכל בית.

לדברי קרין שהין, מנהלת היחידה העסקית של "מאסטר שף" בשסטוביץ: "השניצל הוא הרבה יותר ממנה אהובה – הוא סמל קולינרי עם היסטוריה מרתקת, שהתפתח לאורך השנים והפך לאחד המאכלים הפופולריים בישראל."

לכבוד יום השניצל, מותג "מאסטר שף" יוצא בקמפיין מיוחד ברשתות החברתיות, בהשתתפות הזמר יגל אושרי, שיחבר שיר הלל לשניצל. בנוסף, יושק מוצר חדש: פירורי פנקו לבנים בסגנון יפני – לציפוי קריספי במיוחד.

מתכון לשניצל מושלם ב-3 צורות הגשה יצירתיות

מצרכים (ל-4-6 מנות):

  • 500 גרם חזה עוף פרוס דק
  • שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים/חלק
  • 1 כף מיונז שום
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
לציפוי:
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קורנפלור
  • 2 כוסות פירורי לחם מוזהבים
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את חומרי הבלילה ומשרים את נתחי העוף למשך 10 דקות.
  2. מצפים בפירורי לחם ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  3. מטגנים בשמן עד להזהבה יפה משני הצדדים.

3 דרכים מקוריות להגיש את השניצל:

 שניצל בטורטיה (ראפ):
ממרחים מיונז שום, מוסיפים אבוקדו, עגבניות וכוסברה, מכניסים רצועות שניצל ומגלגלים.

 שניצל בבגט תאילנדי:
מערבבים רצועות כרוב, גזר ופלפל עם רוטב טריאקי, מורחים מיונז ספייסי בבגט, מוסיפים ירקות, שניצל, ורוטב סרירצ'ה.

שניצל בלחמנייה עם מטבוחה:
מבשלים עגבניות עם פלפלים, פפריקה ושום, מורחים בלחמנייה, מוסיפים שניצל ופרוסות חציל מטוגנות.

חג שניצל שמח וטעים!