בית ספר בבאר שבע התחדש במעבדה עתידנית: התלמידים 'צוללים' לתוך החומר הלימודי

בבית הספר נווה שלום בבאר שבע הושקה מעבדת דמיון חדשנית – מרחב למידה אימרסיבי ואינטראקטיבי המיועד לקידום יצירתיות, שיתוף פעולה ומיומנויות טכנולוגיות בקרב התלמידים. המעבדה, פרי יוזמת קרן אתנה, מאפשרת למידה חווייתית יוצאת דופן המשלבת מציאות מדומה, הקרנה אינטראקטיבית וממשקים מתקדמים.
מעבדת הדמיון בבית הספר נווה שלום היא השלישית בבאר שבע, המצטרפת לבתי הספר גבים ורעים, ולמעלה מ-80 מעבדות נוספות ברחבי הארץ. המעבדה מציעה שיטת למידה מתקדמת, המדמה מציאות ייחודית ומשלבת מערכי שיעור חדשניים שתוכננו על ידי צוותי הוראה בשיתוף עם התלמידים.
"בית הספר נווה שלום הוא דוגמה להובלה חינוכית בבאר שבע, העיר שממשיכה להתפתח כמרכז לחדשנות טכנולוגית בחינוך," אמר אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה. “אנו מצפים להגיע ליעד של 100 מעבדות דמיון עד סוף הרבעון הראשון של 2025.”
המעבדה, שהוקמה בשיתוף עיריית באר שבע, בנק דיסקונט וקרן אתנה, צפויה לשפר את חוויית הלמידה של התלמידים, להעצים את הבנתם, ולהכין אותם לעולם הדיגיטלי. בין היתר, היא מתמקדת בפיתוח אוריינות דיגיטלית, חשיבה ביקורתית ויצירתית, ויכולות שיתוף פעולה. טקס השקת המעבדה נערך במעמד ד"ר חפצי זוהר, ממלאת מקום ראש עיריית באר שבע ומחזיקת תיק החינוך, ונציגים בכירים מעיריית באר שבע, קרן אתנה ובנק דיסקונט. מעבדות הדמיון של קרן אתנה הן חלק מפרויקט ייחודי המשלב חינוך עם טכנולוגיה מתקדמת, שמטרתו לקדם את מעמדם של מורים ותלמידים כאחד, תוך יצירת סביבת למידה חדשנית שמתאימה לעולם המשתנה.