צער בבאר שבע: שמעון אבוחצירה, בעלי בית הקפה האגדי ''מפגש אבוחצירה'', הובא למנוחות

שמעון אבוחצירא, שעלה לישראל מאלג'יר והקים בשנות ה-70 את בית הקפה האייקוני בעיר העתיקה, היה דמות אהובה ומוכרת בבאר שבע. היום הובא למנוחות, ומשפחתו יושבת שבעה בשכונת נאות לון.
send whatsapp messsage send FB messsage
צער בבאר שבע: שמעון אבוחצירה, בעלי בית הקפה האגדי שמעון אבוחצירה ז''ל (אלבום משפחתי) על רקע בית הקפה (גוגל מפות)

צער גדול ירד על באר שבע: שמעון אבוחצירה, מייסד ובעלים של בית הקפה האגדי "מפגש אבוחצירה", הלך לעולמו. שמעון, שעלה לישראל מאלג'יר בשנת 1952, הפך לדמות מרכזית בעיר. בית הקפה שהקים בשנות ה-70 ברחוב ההסתדרות בעיר העתיקה היה ללב הפועם של באר שבע הישנה, מקום מפגש לבני העיר, אנשי ספורט, עיתונאים מקומיים ודמויות מובילות.  

"מפגש אבוחצירה" אירח במהלך השנים את גדולי הפועל באר שבע של אותה תקופה, בהם הכוכבים שלום אביטן ואברהם נומה. אנשי תקשורת כמו העיתונאי המנוח שוקי בנאדו היו חלק  מבאי המקום, שהיה ידוע באווירה החמה, בסיפורים המרתקים ובשירות הלבבי ששמעון העניק עם חיוך תמידי.  

 

מחייך תמיד, אוהב אנשים: שמעון באוחצירה ז''ל (באדיבות המשפחה)

לצד הקפה והמאפים שהגיש, בית הקפה היה מקום בו היסטוריה מקומית נכתבה מדי יום, עם רגעים בלתי נשכחים מעולם הספורט והקהילה הבאר שבעית.  לפני כעשור, יצא שמעון לגמלאות לאחר עשרות שנים של עבודה מסורה ואהובה, אך זכרו ומורשתו נשארו בלבם של רבים.  כשהוקם, בשנות השבעים, רחוב ההסתדרות היה שוקק חיים: שכנו בו ‘’מיני בוק'', המסעדה הסינית של מר פיו, חנות חשמל בשם אר-מקס והוא התחבר עם פסג' הדסה, שבכניסה שלו קפה רוזלין, שבעליו אף הוא מעולי אלז'יר. מהימים ההם נשארו פפה מישל ורוזלין, השומרים על המסורת הקולינרית.
 

הקפה הפינתי, בשנת 2011, כבר אז היה ותיק (צילום: גוגל)


שמעון אירח את באי בית הקפה תמיד באהבה גדולה, מגיש מאפים, כריכים וגם מזטים, ובגלל מרכזיותו אז של הרחוב, המה תמיד לקוחות. כשהרחוב האט את הקצב ובאר שבע שינתה את מרכז הכובד שלה, שמעון החליט שזה הרגע להנות מפרי עמלו לאורך שנים.

שמעון הובא למנוחות היום (רביעי) בבית העלמין החדש בבאר שבע. משפחתו יושבת שבעה ברחוב חיים חביב 9 בשכונת נאות לון.  עם לכתו של שמעון, נעלמת עוד פיסה מההיסטוריה המיוחדת של באר שבע הישנה והטובה. שמעון ישאר בלב של כל מי שהכירו ואהבו אותו. 

יהי זכרו ברוך!