סורוקה: כך זוהו הפצועים האלמונים ממתקפת הטרור
כבר בשעות הראשונות למלחמה הפעיל בית החולים מרכז מידע לציבור הרחב. צוות מרכז המידע החל באיסוף מאות תמונות של נעדרים מהמדיות השונות - פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ - ובמקביל הופצה ברשת כתובת דוא"ל שאפשרה למשפחות להעביר לבית החולים פרטים מזהים.
בנוסף, צולמו תמונות של כלל המטופלים הלא מזוהים, ע"י צוות הצלמות הרפואיות של בית החולים, כמקובל באירועים רבי נפגעים, ונעשתה התאמה בין התמונות שהתקבלו מהמדיה ובין התמונות שצולמו. בהמשך הותקנה תוכנת בינה מלאכותית לזיהוי פנים של חברתCorsight AI הישראלית, שהציעה את הסיוע ללא תמורה.
המראה קורע הלב של עשרות ולעיתים מאות בני משפחה שהגיעו לחפש את היקרים להם לא הותיר מקום לספק לכך שהיינו חייבים לפעול בכל דרך כדי שלא יישארו אלמונים ונוכל לבשר למשפחות לטוב או לרע וכמה שיותר מהר, אם יש לנו מידע על קרוביהם
בתום המאמצים המשולבים של צוות מרכז המידע ויחידת המחשוב ומערכות המידע בסורוקה, זוהו עשרות פצועים אלמונים שהגיעו אל בית החולים.
סהר ענבי אוחיון, עובדת סוציאלית ומנהלת אתר זיהוי אלמונים בשירות לעבודה סוציאלית מספרת: "הגעתי לשירות לעבודה סוציאלית וצלצול הטלפונים לא פסק. תוך זמן קצר הבנו שמדובר באירוע שונה מאירועים קודמים בגודלו ועוצמתו, ובאופן מידי התחלנו לאסוף מידע מזהה מהמשפחות המודאגות כשמטרה אחת לנגד עינינו: שכל פצוע יזוהה במהירות האפשרית כדי שיתאחד עם משפחתו".
ד"ר דרור דולפין, סגן מנהל סורוקה, מומחה בפסיכיאטריה: "המראה קורע הלב של עשרות ולעיתים מאות בני משפחה שהגיעו לחפש את היקרים להם לא הותיר מקום לספק לכך שהיינו חייבים לפעול בכל דרך כדי שלא יישארו אלמונים ונוכל לבשר למשפחות לטוב או לרע וכמה שיותר מהר, אם יש לנו מידע על קרוביהם. מירב העבודה ביממה הראשונה נעשתה על ידי צוות של אנשים מדהימים – צוות השירות לעבודה סוציאלית של סורוקה שעמדו מול המשפחות יחד עם סטודנטים לרפואה שעבדו ללא הפסקה וסרקו מאות ואלפי תמונות כדי להתאים לתמונות של האלמונים בסורוקה. לאחר יממה מתישה הופיע בסורוקה נציג החברה וסייע למחשב את התהליך ולסיים את מלאכת הזיהוי."