רשימה משותפת יהודית-ערבית צפויה להתמודד למועצת העיר באר שבע

על פי המסתמן, ברשימה יהיו חברים יחדיו אישים בולטים מהחברה הערבית המקומית, לצד אנשי אקדמיה. בבאר שבע חיים כ-7,000 ערבים הרשומים כתושבי העיר, אך מספרם הכולל מוערך בכ-20,000
send whatsapp messsage send FB messsage
רשימה משותפת יהודית-ערבית צפויה להתמודד למועצת העיר באר שבע אולם מועצת העיר באר שבע (צילום: דני בלר)

רשימה משותפת, ערבית-יהודית, תתמודד בבחירות למועצת העיר באר שבע. ברשימה חברים אישים בולטים מהציבור הערבי בעיר ואנשי אקדמיה. על פי אישים בולטים בחרה הערבית בנגב, בבאר שבע חיים כ-7,000 תושבים ערבים שנולדו  או העתיקו את כתובתם לעיר, אולם ההערכה שבבירת הנגב מתגוררים למעלה מ-20,000 ערבים – מוסלמים, נוצרים, בדואים ודרוזים, העובדים או לומדים בעיר, כשני שליש מהם לא העתיקו את כתובתם לעיר. 

לעת עתה, טרם נערכה הכרזה רשמית, אבל מדובר ביוזמה ש''מתבשלת'' זמן רב. להקמת הרשימה אין כרגע אישור רשמי, אך מדובר בעניין כמעט וודאי.
 


''במקום לדבר על סגירת העיר, צריך לפעול לקיום מרחב משותף של ביטחון, של עבודה, של קהילה ועשייה חיובית. באר שבע היא בירת המחוז, העיר הגדולה במרחב. בבאר שבע חיים ועובדים זה לצד זה יהודים וערבים, הציבור הערבי בבאר שבע הוא חלק מהאקדמיה, מעולם המשפט, מהתעשייה, היזמות, הבניה, הרפואה, החינוך וכל תחום עליו תצביע. בעשייה קיימת שותפות שאתה לא רואה ברשתות החברתיות, שם השיח שונה לגמרי. בגלל זה, צריך רשימה שתייצג את הציבור הערבי במועצת העיר''
 



 זו הפעם הראשונה בתולדות העיר שרשימה משותפת יהודית-ערבית מתמודדת למועצת העיר באר שבע. הפעם מסתמן, כמעט באופן וודאי, שלא יהיו מתמודדים לראשות העירייה, מלבד ראש העיר המכהן, רוביק דנילוביץ', כאשר הקרב יהיה על הרכב מועצת העיר ועל אופיה של באר שבע בשנים באות. בשנה האחרונה התרחשו לא מעט ארועים שגרמו להגברת השיח הפוליטי בבאר שבע: נושא הביטחון, המשבר הכלכלי ובחצי השנה האחרונה, השיח סביב השינויים במערכת המשפט - שפיצל את המרחב למחנות - עד כדי עימות ביניהם. 

אם עד עכשיו הרכב הקואליציה במועצת הבעיר היה כמעט וודאי, אירועי השנה האחרונה טורפים את הקלפים והופכים את מערכת הבחירות הקרובה, בעוד פחות ממאה ימים, למעניינת וטעונה. בקרב הציבור הערבי בנגב נשמעה לא מעט ביקורת על השיח הלא חיובי סביבו: ‘’אנחנו יכולים להיות רופאים, אחים ואחיות, חשמלאים, הנדסאי בניין, אך בשי נוצג באור שלילי, בגלל מעשי מעטים, שמהם גם אנחנו נפגעים. אנחנו חלק מהעיר באר שבע וביום יום, השיח השלילי הזה לא קיים, מהטעם הפשוט שאנחנו עובדים כשווים מול שווים, אם זה בסורוקה, באוניברסיטה, בחברות הנדסה ותשתיות, ומעלה בכל דבר'', אומר תושב באר שבע ששמע על הקמת הרשימה.

''צריך לשנות את השיח בעיר, משיח של פחד ושנאה, לשיח של שותפות ועבודה משותפת, שאכן מתקיימת במציאות'', אומר לחדשות באר שבע והנגב אחד האישים הבולטים בציבור הערבי בבאר שבע, אשר לו נודע על הרשימה המתעצבת בימים אלה.  

‘’המציאות שונה ממה שמוצג ברשתות החברתיות''

''במקום לדבר על סגירת העיר, צריך לפעול לקיום מרחב משותף של ביטחון, של עבודה, של קהילה ועשייה חיובית. באר שבע היא בירת המחוז, העיר הגדולה במרחב. בבאר שבע חיים ועובדים זה לצד זה יהודים וערבים, הציבור הערבי בבאר שבע הוא חלק מהאקדמיה, מעולם המשפט, מהתעשייה, היזמות, הבניה, הרפואה, החינוך וכל תחום עליו תצביע. בעשייה קיימת שותפות שאתה לא רואה ברשתות החברתיות, שם השיח שונה לגמרי. בגלל זה, צריך רשימה שתייצג את הציבור הערבי במועצת העיר''.

אמנם הרשימה מדברת על שותפות ערבית-יהודית, אך אינה קשורה לרשימה המשותפת (חד"ש, רע"ם, תע"ל, בל"ד) שפעלה בכנסת, כי אם ביוזמה מקומית, שככל הנראה, תהיה א-פוליטית.

שמות חברי הרשימה, כמו גם סימנה, טרם הוצגו לציבור. ''אנחנו חלק מהעיר באר שבע, הציבור הערבי הוא חלק ממרחב הנגב'', אומר לנו איש ציבור אחר, בולט, בציבור הערבי. ''ועם זאת, הקמת רשימה משותפת יהודית-ערבית צריכה להיעשות בחוכמה, עם מטרות ברורות ועם מסר ברור של שותפות, כי זה מה שצריך להיות במרחב בו אנחנו גרים. לחשוב על החיובי, הטוב, העשייה והחיים עצמם. גם, על שינוי השיח בעיר ובנגב. אם רשימה כזו תקום, זו תהיה בשורה חיובית מאוד''.