''אין ברירה - מצטמצמים'': בבאר שבע ובנגב מרגישים את עליות המחירים

מדד חודש ספטמבר אינו מספר את התמונה המלאה: ברשתות השיווק, במשכנתאות, בשכר הדירה - הכל עולה בחדות ורק השכר אינו מתעדכן
send whatsapp messsage send FB messsage
''אין ברירה - מצטמצמים'': בבאר שבע ובנגב מרגישים את עליות המחירים מדד שוק הדירות שובר שיאים בנגב (צילום רקע: דני בלר)

''אתמול היינו בסופר וחטפנו הלם'', מספרת לנו תושבת שכונה ה': ''הכל התייקר - קפה, ירקות קפואים, שימורים. פע הייתי קונה תרכיז ב-8.90, היום 19.00. אני מצטמצמת. אנחנו חוששים מהמשכנתא. קנינו בית ברחוב הצבי, כי לא רצינו להתחייב בסכום גבוה וגם זה מתחיל להיות כבד. אני לא רוצה לחשוב אפילו מה עובר על מי שקנו בתים בשכונות החדשות או בבנייני היוקרה''.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום, שישי, את מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר, שעלה ב-0.2% לעומת החודש הקודם, יותר ממה שחזו התחזיות. האינפלציה השנתית בישראל עומדת נכון להיום על שיעור של 4.6%. מתחילת השנה עלה מדד המחירים לצרכן ב-4.3%. 

כוח הקניה של שכירים רבים בנגב נשחק מאוד. מי שמשלמים משכנתאות או הלוואות, מרגישים היטב את עליות הריבית של בנק ישראל. עבור משפחה עם משכנתא ממוצעת בבאר שבע, מדובר בתוספת הוצאה של מאות שקלים לחודש. זאת, אחרי עידכון מחיר הארנונה ותוספת התשלום בשל אגרת השמירה.

ב', שמתגורר בנחל עשן, קיבל השבוע את המכתב ממנו חשש יותר מכל: הבנק הפסיק לכבד את הוראות הקבע שלו. ''אין לי אפשרות לקחת הלוואה, הבנק וחברת האשראי אינם מוכנים לתת שקל וזה גם לא פתרון, כי הריבית היום רצחנית. אחרי החגים אני יודע שתבוא המכה. לקראת סוף השנה אני צריך לחדש את חוזה השכירות של הדירה, בעל הדירה כבר הודיע לי שהמחיר יעלה''.

שוק הנדל''ן ממשיך להוביל בהתייקרויות: מהשוואת העסקאות שבוצעו בתקופה הנוכחית לעומת התקופה המקבילה אשתקד, קרי, יולי 2022–אוגוסט 2022 ,לעומת יולי 2021 – אוגוסט 2021 ,נרשמו עליות מחירים דו-ספרתיות בכל המחוזות, אך בעוד שבמרכז המחרים עלו ב-21.2%, בדרום העליה הייתה מתונה יותר: 16.2%. בחודשים יולי 2022 – אוגוסט 2022 ,לעומת יוני 2022 – יולי 2022 , העליה בדרום הייתה של אחוז בודד, לעומת 1.8% במרכז.  מדובר בעליות מחירי הנדל''ן הגבוהות מזה 20 שנה.

האינפלציה הינה אחד מכאבי הראש המחכים לממשלה החדשה, שתקום אם תוצאות הבחירות יאפשרו זאת. אם אף אחד משני המחנות לא יצליח להרכיב קואליציה, ישראל תלך לבחירות שישיות וממשלת המעבר תהיה מוגבלת לטפל בנושא האינפלציה, זאטת כאשר מתרבים הקולות המדברים על מיתון ברמה העולמית, שייאלץ ממשלות להכניס את היד לכיס בדומה למה שהתרחש במשבר הקורונה.

במערכת הפוליטית מחכים לימים אחרי החגים - אז תיכנס ישראל גם למערכת בחירות קצרה, של כשבוע וחצי, עד ליום הבוחר ב-1 בנובמבר. הנושא הכלכלי יחכה לממשלה הבאה - והוא לא יהיה קל לפתרון.




על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

 תוכלו להעביר ישירות דיווחים מהשטח אל העורך האחראי דני בלר בטלפון 052-2394026 או במייל  [email protected]

רוצים להתעדכן בכל החדשות לפני כולם?? הצטרפו אל קבוצת הווצאפ וקבלו עדכונים שוטפים:  https://bit.ly/3J84mAm


​​​​​​​

כתבות נוספות למקרה שפספסת...