תואר פרופסור הוענק לסארה אבו-כף מאוניברסיטת בן-גוריון 

דר' סארה אבו-כף מהתוכנית לניהול וישוב סכסוכים וראש המחלקה ללימודים רב-תחומיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אשר קיבלה דרגת פרופסור ונהפכה לאישה הערבייה-בדואית השנייה עם תואר זה
send whatsapp messsage send FB messsage
תואר פרופסור הוענק לסארה אבו-כף מאוניברסיטת בן-גוריון  פרופ' סארה אבו-כף (צילום: דני מכליס / אוניברסיטת בן גוריון)

פרופסור סארה אבו-כף, חברת סגל בכירה מהתוכנית לניהול וישוב סכסוכים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, קיבלה בשבוע האחרון את דרגת הפרופסור ובכך הפכה לאישה הערבייה-בדואית השנייה עם תואר זה.  

פרופסור אבו-כף, פסיכולוגית קלינית וחוקרת בתחום הפסיכולוגיה הבין-תרבותית בעלת קריירה מעוררת השראה באקדמיה, נשואה ואם לשישה ילדים, גדלה ועודנה מתגוררת בכפר אום בטין. את שלושת תאריה קיבלה מאוניברסיטת בן-גוריון ואת הפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת הרווארד היוקרתית.  

מחקריה עוסקים בביטויים שונים של מצוקה נפשית בהקשר של קבוצות תרבותיות שונות בישראל, לחצי אקולטורציה והשלכותיהם הפסיכולוגיות על האדם, פגיעות אישיותית לדיכאון והשלכותיה על ההקשר החברתי והאישי בקרב תרבויות שונות, התמודדות והסתגלות בקרב סטודנטים ומשאבי התמודדות בקרב החברה הבדואית בפרט והערבית בכלל. מחקריה האחרונים כוללים קבוצות גיל שונות; מתבגרים, נשים צעירות ובני הגיל השלישי. 

פרופסור אבו- כף קטפה פרסים רבים לאורך הקריירה האקדמית שלה, וביניהם- נבחרה להיכנס להיכל התהילה של נשים במדע בשנת 2015 על תרומתה לתחומי המדע, זכתה בפרס ההשכלה הגבוהה בקטגורית החוקר הצעיר בשנת 2016 ונכללה ברשימת הנשים המשפיעות של "פורבס ישראל" בשנת 2018. 

"אני חשה סיפוק רב ושמחה לקבלת דרגת פרופסור חבר, ללא ספק העשור האחרון היה עבורי עשיר בעשייה אקדמית ומחקרית שנועדה מצד אחד לחזק את הפסיכולוגיה הבין תרבותית באקדמיה הישראלית ומצד שני להפנות את תשומת הלב המחקרית לאתגרים הנפשיים שעומדים בפני החברה הערבית בכלל ואת החברה הערבית-בדואית בפרט. תחושה נהדרת כתוצאה מכך שהעשייה המחקרית שכבר מהדהדת בשטח היא גם מקבלת הכרה במרחב האקדמי." אמרה פרופסור סארה אבו-כף. 


על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]‬ ​​​​​​​​​​​​​​