תחלואת הקורונה בב''ש מטפסת: ''בלי אכיפה - נגיע לסגר בחגים''
נמשכת העליה בתחלואת הקורונה בב''ש: בעיר יש נכון לבוקר זה, ראשון, 707 חולים מאומתים. 1,716 איש נתונים בבידוד. אחוז הבדיקות החיוביות: 4%. אחוזי ההתחסנות ביישובי הנגב, מלבד ביישובים המבוססים - עומר, להבים ומיתר - אחוזי ההתחסנות בנגב נמוכים. אף כי רבים נענו בבאר שבע להגיע למנת החיסון השלישית, ביישובים בסביבתה יש מי שלא התחסנו אפילו בחיסון ראשון. ברהט רק 31% מחוסנים. בנתיבות: 41%. אופקים: 50%. ערד: 61%. כסייפה: 15.51%. חורה: 17%. תל שבע: 23.08%.
היישובים הגדולים בנגב (להוציא את היישובים המבוססים והפזורה הבדואית, שרובם ירוקים) ברובם קרובים להפוך ליישובים אדומים על פי מתווה הרמזור. הממשלה אינה ברורה באשר לאפשרות של הטלת סגר בחגים ומתנה זאת במספר המתחסנים. מולה, ניצבים הטוענים כי האיום בסגר הוא כלי להכרי אנשים להתחסן. ברשתות החברתיות, אבל בעיקר ברחובות, יש מי שמעמידים בסימן שאלה את יעילות החיסון ואת נחיצותה של מנה שלישית ואף אינם מאמינים לנתוני משרד הבריאות.
''מי שחושב שזו מחלה קלה, שפעת עם צינון, לא יודע מה הוא מדבר'', מספר ראול, בן 70, שנדבק בקורונה אחרי שהחליט שלא להתחסן לפני כמה חודשים: ''הרגשתי רע. חום נוראי, קשיי נשימה. הרגשתי שאני נחנק. עשו לי בדיקה ונמצאתי חיובי. נזקקתי לחמצן וכששיחררו אותי הביתה, הייתי צמוד לבלון חמצן כמה שבועות. אישתי והילדים נדבקו. היום אני בריא, אבל יש לי חרדה איומה מכל שיעול קטן. יש לי כאבים בגוף שלא עוברים. אנשים לא מבינים את המחלה עד שלא נדבקים בה''.
מנגד, נמצאים מכחישי המחלה ומתנגדי החיסונים, שפעילים ברשתות חברתיות ובתקשורת ''הישנה'' - משאירים מדבקות בגני משחקים ואפילו עוברים מדלת לדלת אצל מי שלדעתם יכולים להיות אוכלוסיית יעד להתנגד לחיסונים. במשרד הבריאות דווקא מודאגים מהדחיינים הכרוניים, אלא שדוחים הכל לרגע האחרון.
ואילו במגזר העסקי חוששים מאסון כלכלי, אם וכאשר יוטל סגר: בענפי האירוח, התיירות ותיירות הפנים טרם הצליחו להתאושש מהסגר הקודם, בבאר שבע קרוב ל-14,000 דורשי עבודה ואי בהירות רבה שוררת לקראת ראש השנה. חלק מחברי קבינט הקורונה דורשים להטיל סגר ארוך, של חודשיים, מה-1 בספטמבר ועד לתחילת נובמבר, כדי להוריד את התחלואה - כאשר הפעם מדובר בסגר הרמטי, שגם ייסב נזק כלכלי אדיר. מצד שני, יש הסבורים כי אלה דיבורי סרק, כדי לעודד התחסנות.
בלי אכיפה, ישראל צועדת לקראת סגר ארוך
יו"ר ארגון רופאי המדינה, מנהל היחידה לניורוכירורגיה ילדים בשיבא ומ"מ יו"ר הר"י, אומר היום, ראשון, לקראת דיון קבינט הקורונה: "בלי אכיפה יזומה של ההגבלות נגיע ככל הנראה לסגר בלתי נדרש בחגים - מספרי המאומתים מזנקים וההגבלות מוחמרות. אפשר להטיל מגבלות נוספות, אבל אם לא תהיה סוף סוף אכיפה אפקטיבית אין להן משמעות. מילים בלבד לא ימנעו סגר בלתי נדרש שבהסברה נכונה ובאכיפה אפקטיבית ניתן למנוע אותו ולשלוט בהתפשטות המגיפה.
לכל המזלזלים בנגיף הקורונה ובעיקר חושפים את הילדים שלהם למחלה בחופשת הקיץ אפשר להגיד שהמחלה אצל ילדים קלה, עד שהילד שלך נדבק וסובל מפגיעה קוגניטיבית ותופעות לוואי ארוכות טווח. בבקשה אל תגידו 'לילד שלי זה לא יקרה'– כשזה קורה נופלים השמים על הראש של ההורים''.
''הסברה להתחסנות היא עניין רציני צריך להפעיל את כל האמצעים כדי לחסן את מהססי החיסונים – רובם לא מתנגדים הם פשוט צריכים משענת מקצועית שתדבר ותדרבן אותם ללכת להתחסן. דרוש קמפיין משולב של משרד הבריאות, קופות החולים בשילוב רשויות וגופים אזרחיים כדי להגיע ליעד החיסונים שיגן על ישראל מסגר''.
''ולדחייני ומהססי החיסונים- מאות מיליוני מחוסנים הוכיחו את בטיחות החיסונים, וההצלחה לבלום את התמותה והתחלואה הקשה של הקורונה בעולם הוכיחה את יעילותו. ככל שיותר ישראלים יתחסנו נצליח למתן עוד יותר את התחלואה הקשה, להוריד את הסגרים מסדר היום ולהתחיל לחיות לצד הנגיף עם כללי זהירות. אל תחכו לקבינט הקורונה, קחו אחריות על החיים שלכם של ילדיכם והוריכם".
ואילו ח''כ יפעת שאשא ביטון אומרת: "מעבר לעובדה שאנחנו צריכים להסיר את נושא הסגר מסדר היום, עצם זה שאנחנו מדברים עלזה, אנחנו מקבעים מציאות בשטח. יש ביטולים ואנשים נמצאים בחרדה קיומית על הפרנסה שלהם...ראינו גרפים – לא משנה אם מדינות עשו סגר או לא עשו סגר, או עשו סגר חלקי – הגרף של התחלואה נראה אותו דבר...".
בסך הכל, ככל הנראה, אנחנו בשידור חוזר של השנה שעברה, בדיוק לפני החגים:
נתניהו החליט על סגר בחגי תשרי, בנגב חוששים מקריסה כלכלית
על פי ''שימוש הוגן'' המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ''ברנז'ה NEWS'' מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתים בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]