יום המעשים הטובים: אנשים שעושים טוב לאחרים

לכבוד יום המעשים הטובים, החווה לחינוך חקלאי בבאר שבע הכוללת את החממה המדעית "מפזרים זרעים של מדע", שהינה תכנית הדגל של אדמה בקהילה זכתה לריענון ולשדרוג על ידי נבחרת משובחת של עובדי אדמה מכתשים.
בשבוע שעבר הגיעו עשרות מעובדי מפעל "אדמה מכתשים" לחווה החקלאית להוראת מדעי החקלאות בבאר שבע לפעילות שדרוג המקום במסגרת יום המעשים הטובים. העובדים הקימו מתחם למיחזור בחווה, עיטרו עץ "מזמן ציפורים", ציירו וצבעו את כיתות הלימוד, שיפצו, בנו ספסלים, ושידרגו את מתחם הבישול והאפייה "מהאדמה לצלחת".
אדמה מכתשים מלווה את החווה החקלאית במסגרת תכנית הדגל בקהילה "מפזרים זרעים של מדע" וכחלק מהמדיניות שלה לקידום החינוך בנגב בכלל וקידום לימודי החקלאות בפרט. ביום ההתנדבות התפנו עשרות מעובדי המפעלים בנאות חובב ובבאר שבע מהעיסוק השגרתי שלהם, פיתוח וייצור חומרים להגנת הצומח, ופשטו על החווה ליום של מעורבות ועשיה למען הקהילה.
רחל לוי, מנהלת קשרי קהילה באדמה שמובילה את הפעילות של אדמה בקהילה סיכמה את הביקור המוצלח וההיענות הגבוהה: "אנו באדמה שואבים סיפוק רב מהעובדה שמידי שנה גדל מספר העובדים המביעים עניין, באים ועושים מעשים למען הקהילה, באהבה גדולה, מלווים בהמון מוטיבציה והבנה עמוקה לתועלות של תוצאות הפעולות שאנחנו עושים בחווה. זו גאווה אמיתית".
אלברט שוקרון, מנהל משק בנאות חובב שבנה למען החווה החקלאית את כיתת הלימוד מעץ, את הפרגולות, הכיסאות והספסלים, סיכם את הביקור: "זה 'ה'פרויקט שלנו, קנינו חומרים, גייסנו אנשים וזה היה מבצע לכל דבר, הרמנו את כל הדברים האלו ביום אחד. והכי חשוב – אנחנו עושים את הכל באהבה. חשוב לי לעשות טוב לאנשים ובמיוחד לילדים שמגיעים ללמוד פה, גם אני כילד הגעתי לחווה הזאת וזה מקום מדהים שחשוב לשמר אותו".
גלעד מוסטקי, מהנדס האחזקה בנאות חובב שהיה אחראי על צביעת הספסלים במהלך היום אמר "זוהי התארגנות יפה שהחברה יוזמת כל שנה לרגל יום המעשים הטובים. כמות האנשים שמגיעים ומתנדבים רק הולכת וגדלה מדי השנה והגענו השנה לשיא של מתנדבים שזה הישג בפני עצמו. זו חוויה מדהימה לראות איך העובדים נתרמים ועושים הכל בתחושת שותפות למען הקהילה".
רפי חדד, מנהל החווה שהסתובב בין התחנות בהן עבדו המתנדבים לאורך היום, ניצל את ההזדמנות כדי להודות לעובדי אדמה מכתשים והעניק להם עציצים כאות הוקרה: "אני רוצה להגיד שמאז טביעת הרגל הראשונה שלכם בחווה המקום הזה פורח. מגיעים הנה מעל 1,700 ילדים בשבוע ללמידת חקר משמעותית וחווייתית, שאין לה תחליף".
עשרות תלמידי תיכון אורט ביישובי הפזורה הבדואית הגיעו לכבוד יום המעשים הטובים ליער יתיר למיזם משותף עם קק"ל.
כשבעים תלמידי בית הספר המקיף אורט אלפורעה במועצה האזורית אל-קסום בפזורה הבדואית הגיעו השבוע ליער יתיר למבצע ניקיון של קק"ל במסגרת אירועי יום המעשים הטובים. הפעילות הייתה יוזמה משותפת של אגף החינוך, מחלקת התנדבויות ואזור הר הנגב והערבה בקק"ל. לאחר עבודות ההתנדבות, סיירו התלמידים ביער וקיבלו הסבר על האזור ממדריכי קק"ל.
אמינה אבו חמאד, רכזת חינוך חברתי בבית הספר, סיפרה: "הפעילות שהתקיימה היום בשיתוף עם קק"ל מעבירה לתלמידים את ערך ההתנדבות וזאת תחילתה של דרך לקידום שיתוף הפעולה במגזר. אני מברכת את הפעילות של קק"ל ואנו ממשיכים את הקידום הזה ומבחינתנו יער יתיר חשוב לנו ואנו מוכרחים לשמור על היער ואיכותו".
את הסיור ליווה עבד אבואלקיעאן, מנהל גוש יתיר בקק"ל. "לכבוד יום המעשים הטובים הגיעו התלמידים לעזור בעבודות היער" סיפר עבד. "התלמידים ניקו ועזרו בהוצאת הגזם ליד העצים במטרה למנוע שריפות ולהשתמש בגזם בשימוש חוזר. הסברנו לתלמידים על חשיבות היער ועל כך שהוא לטובת כולנו. הילדים ראו חשיבות גדולה בעבודה ולראשונה ראו את פעילות קק"ל".
אורנית גינת, רכזת אזור הר הנגב והקהילה בקק"ל, שיזמה את הפעילות, סיפרה: "אנו בקק"ל מאמינים שאחת הדרכים לשמור על היער היא לרתום את הקהילה ולהציג את חשיבות היער. אני מאמינה שהילדים שהיו בפעילות, פעם הבאה כשיגיעו ליער, ישמרו על הניקיון ויעריכו את הבילוי שלהם יותר. המטרה שלי הייתה לחשוף אותם לפעילות קרן קימת לישראל ולערכי שמירה על היער ומבחינתי הצלחנו להגיע להישג הזה. הילדים נהנו ולכן כבר קבענו פעילות נוספת לחג הקורבן עם מנהל בית הספר".
SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון ציינו השנה את יום המעשים הטובים בצורה יוצאת דופן עם המון אחריות חברתית-קהילתית. בשבוע האחרון הגיעו משלחות של סטודנטים ואנשי סגל מהמכללה למועדונית "קו לחיים" לילדים על הספקטרום האוטיסטי במטרה לשפץ, לצבוע, לעצב ולחדש את המבנה הישן. בנוסף, קיימה המכללה הפנינג משפחות ענק בקמפוס עם הפעלות ופעילויות לילדים.
לרגל יום המעשים הטובים השנה החליטו במכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, SCE, על יוזמה משותפת של סטודנטים, אנשי סגל, וועד העובדים. סגל המכללה שמע על מועדונית "קו לחיים" בשכונת נחל בקע בבאר שבע לילדים על הספקטרום האוטיסטי שאינה מאובזרת בהתאם, ישנה, עם קירות מתקלפים וציורי גרפיטי על הקירות החיצוניים.
אגודת הסטודנטים וסגל המכללה החליטו על מבצע שיפוץ ועיצוב המועדונית ובשבוע האחרון הגיעו משלחות של סטודנטים ואנשי סגל למועדונית לצבוע, לנקות, לעצב ולתקן למען הילדים ומשפחותיהם. אנשי SCE הגיעו מאובזרים עם פחיות צבע, מברשות, מקדחות, אביזרי פנים למועדונית ועוד והכל במטרה להפוך את המועדונית למזמינה, כיפית וביתית לילדים.
בנוסף, בהמשך היום התקיים הפנינג ענק למשפחות בשטח הקמפוס עם הפעלות מדעיות, עמדות משחקים, מתנפחים ועוד. ילדי המועדונית כמובן הוזמנו לפעילות ושיחקו יחד עם הסטודנטים.
אדווה פוטזניק, יו"ר אגודת הסטודנטים, סיפרה: "הסלוגן המוביל את המכללה והסטודנטים הוא 'מהנדסים לעולם טוב יותר'. מסיבה זו היה לנו חשוב לקחת חלק בפעילות קהילתית-חברתית. המועדונית הייתה נראית במצב מאוד גרוע. הייתה לנו הירתמות אדירה גם של תורמים וגם של הסגל וקיבלנו סיוע ממרצה במכללה, שעוסקת בנושא 'הום סטיילניג'. עכשיו המקום נראה משפחתי וחמים ומקום שהילדים יכולים ליהנות בו. חשוב לי להגיד תודה לכל התורמים וכל מי שהגיע. זה לא מובן מאליו וזה מראה כמה האחדות שלנו גדולה למען האחר ולאו דווקא רק ביום המעשים הטובים אלא גם מעבר".