بشرى سارة للنقب الغربي: دراسة الفنون بتمويل كامل في كلية سابير

תרומה משמעותית מקרן ברכה וקרנות נוספות תאפשר לתושבי הנגב המערבי ללמוד אמנות ללא עלות. הקורסים יכללו רישום, פיסול, פוטותרפיה ועוד – בתשלום סמלי בלבד עבור רישום וביטוח.
send whatsapp messsage send FB messsage
חדשות טובות לנגב המערבי: במימון מלא ללימודי אמנות במכללת ספיר צילום: עמיר טרקל

מהלך משמעותי בתחום האמנות בדרום: החל מהשנה, תושבות ותושבי הנגב המערבי יוכלו ללמוד בבית הספר לאמנות, חברה ותרבות של המכללה האקדמית ספיר – במימון מלא. המהלך מתאפשר בזכות תרומה של כחצי מיליון ש"ח מקרן ברכה וקרנות נוספות.
במסגרת היוזמה, תושבי הנגב המערבי יוכלו להירשם לקורסים מגוונים בתחומי האמנות, כולל רישום וציור, פיסול קרמי וקדרות, סדנאות פוטותרפיה, ליווי אישי לאמנים ואמניות מהנגב המערבי ועוד. דמי הרישום והביטוח יעמדו על 450 ש"ח בלבד לכל הקורסים והסדנאות.

ראש בית הספר לאמנות, מיכל שמיר, התייחסה למהלך: "לאחר שנה מטלטלת שעברה על כולנו, אנו נרגשים לחזור לקמפוס ולפתוח את שערי בית הספר כבית פתוח ליוצרים ויוצרות מכל רחבי הנגב המערבי. אנחנו מאמינים שיצירה אמנותית היא חלק בלתי נפרד מתהליך שיקום אישי וקהילתי".

כחלק מהרחבת הפעילות האמנותית בנגב המערבי, הושקה גם סדרת התערוכות "דרום מערב" בשיתוף עמותת אום קולטור, שתציג בגלריה של בית הספר תערוכות יחיד של אמני ואמניות הנגב המערבי. כל תערוכה תלווה בליווי אוצרותי מקצועי של האוצרת סמדר לוי.
בית הספר לאמנות, חברה ותרבות של המכללה האקדמית ספיר הוא היחיד באזור הנגב המערבי המציע מסלול לימודי אמנות מקיף. בית הספר רואה באמנות החזותית כלי לשינוי חברתי וקהילתי ושואף למצב את הנגב כמרכז תרבותי משמעותי בישראל. במהלך 20 שנות פעילותו, הפך בית הספר למוקד מרכזי ליוצרים ויוצרות מהדרום, שמקבלים הזדמנות ייחודית להתפתח כאמנים וכיוצרים בקהילה.

מיכל שמיר סיכמה את המהלך:"זהו צעד חשוב ליצירת דור חדש של אמנים ואמניות בנגב המערבי. התרומה המשמעותית של קרן ברכה וקרנות נוספות מאפשרת להפוך את החלום הזה למציאות. יחד, אנו מטפחים דור חדש של יוצרים אמיצים ומקוריים מהפריפריה הישראלית".